Snelle levering
van producten
Betrouwbare betaalmogelijkheden
Altijd 30 dagen
bedenktijd
Onze klantenservice
023-5282218
Showroom vandaag open van 09:15 tot 18:00
U bevindt zich hier: Blog

Bewaartips Koffiebonen

De grootste vijand van onze geliefde koffieboon is water. De vluchtige oliën zijn oplosbaar in water, waardoor de smaak in het kopje terecht komt. Vochtige omstandigheden tasten de kwaliteit van je koffiebonen dus aan. Bewaar koffiebonen daarom niet in de koelkast; na openen van de verpakking zal er vocht condenseren aan de binnenkant.

Naast water, vormt zuurstof een ‘bedreiging’  voor de koffieboon. Zuurstof veroorzaakt oxidatie van de vluchtige smaken. Daarom kun je de koffiebonen het beste pas vlak voor het koffiezetten malen. Als de bonen gemalen zijn, dan wordt meer van het oppervlak blootgesteld aan lucht, waardoor de oliën vervliegen en de smaak verdwijnt.

Een goede plek om je koffiebonen voor langere tijd te bewaren is de vriezer, in een luchtdichte plastic zak. Gebrande koffiebonen, die langer dan een week worden opgeslagen, horen beslist in een vriezer thuis. Laat de koffiebonen niet ontdooien voor gebruik, je kunt ze direct malen. Plaats koffiebonen die je uit de vriezer hebt gehaald niet terug, er ontstaat dan condens die het aroma en de smaak van de koffie bederft.

Verder dien je de koffiebonen uit de buurt van ander sterk geurende of sterk smakende producten te houden. Bewaar koffiebonen in een luchtdichte, schone bus en gebruik deze uitsluitend voor koffie. Verschillende koffie bonen vind je in ons assortiment! Verdeel de koffiebonen in kleine hoeveelheden voordat je deze in de vriezer zet.