Advies in onze echte winkel

Vandaag besteld is morgen in huis!

Onze klantenservice 023-5282218

Altijd 30 dagen bedenktijd
€ 0 0
U bevindt zich hier: Blog

De wetenschap der espressokopjes

Wie op zoek is naar nieuwe espressokopjes, zal al snel merken dat er een gigantisch aanbod is. Tientallen merken houden zich bezig met het ontwerpen van het beste, mooiste of meest praktische kopje. 

Je vindt espressokoppen dan ook in alle soorten, maten, kleuren en materialen. Maar wat is er nu echt belangrijk?

Uiteraard, de vormgeving speelt een belangrijke rol, het oog wil immers ook wat! Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud, de koffie, het zwarte goud. In welk kopje komt dit het beste tot zijn recht?

Het oog: de vormgeving
In feite maakt het niet uit welke kleur het espressokopje heeft, of wat voor kunstzinnige tekening er op staat. Belangrijk is dat je bij de keuze van een espressokopje let op de vorm. Vanwege de geringe hoeveelheid koffie, komt deze het beste tot zijn recht in kopjes met een conische vorm waarbij de bovenste diameter niet al te groot is. Let er ook op dat de bodem rond van vorm is, zodat de espresso gelijkmatig wordt verdeeld. 

De inhoud: het materiaal
Dik porselein is bij uitstek het beste materiaal, vooral wanneer de kopjes worden voorverwarmd*. In een goed voorverwarmde kop komen de smaken van de espresso beter tot hun recht. Bovendien houdt een voorverwarmde porselein espressokopje de warmte goed vast, waardoor je langer van de espresso kunt genieten! 

Een goed alternatief zijn de dubbelwandige glazen van Bodum. Deze zijn conisch van vorm en door het dubbelwandige glas wordt ook in deze kopjes de warmte goed en lang vastgehouden. Bovendien zijn deze glazen erg stijlvol en elegant. 

Kort samengevat:
Als je een espressokopje koopt, let er dan op dat deze conisch is van vorm en gemaakt is van porselein of dubbelwandig glas!

Onze favorieten:

·     De limited edition kopjes van illy

·      Bodum dubbelwandige glazen

 

* Je kunt je espressokopje voorverwarmen door hem met heet water te vullen terwijl je de espresso aan het bereiden bent.