De lekkerste koffie voor elk seizoen

Voor ons maakt het eigenlijk niet uit welk seizoen het is. We hebben altijd zin in koffie. Echter zal je in de winter meer de warmte van een kopje koffie opzoeken en in de zomer zal je eerder naar ijskoffie grijpen. Maar welke soort koffie is het lekkerst bij welk seizoen? Dat ontdek je in deze blog. 

Zo word jij een koffiekenner

Koffie is niet alleen een drankje, het is een hele ervaring. Voor velen gaat er niets boven het genot van een perfect gezette kop koffie, en voor sommigen is het zelfs een kunstvorm. Als je jezelf een echte koffiekenner wilt worden, dan hebben wij een paar goede tips voor je op een rijtje gezet.

Koffie en Gezondheid: Feiten en Fabels

Koffie is wereldwijd een van de meest gedronken drankjes en heeft een lange geschiedenis van discussie over de mogelijke effecten op de gezondheid. Van het stimuleren van alertheid tot het bevorderen van gewichtsverlies, er zijn talloze beweringen over de impact van koffie op onze gezondheid. In deze blog duiken we dieper in de feiten en fabels rond koffie en gezondheid.

Zo maak jij je koffiemachine brandschoon

Koffiemachines zijn voor veel van ons een onmisbaar onderdeel van onze keuken. Of je nu een espressomachine, een koffiezetapparaat of een halfautomatische espressomachine hebt, het onderhoud ervan is essentieel om een smakelijke en verse kop koffie te garanderen. Dus we helpen je graag in het brandschoon houden van je koffiemachine, zodat jij altijd geniet van de beste kop koffie.

3x Makkelijke ontbijtrecepten voor bij je koffie

Niets is lekkerder dan opstaan met een vers ontbijtje en een bijpassend warm kopje koffie. Of je nu een liefhebber bent van espresso, cappuccino of een gewone kop koffie… Begin je ochtend goed met deze lekkere ontbijtrecepten die perfect samengaan met jouw favoriete bakkie!  

Koffie en latte art: zo maak je de mooiste designs

Bij Bobplaza geloven we dat koffie niet alleen een lekker drankje is, maar ook een vorm van kunst. Denk aan barista’s die de mooiste latte art maken, zoals een perfect hartje, de rosetta of zelfs een portret. In deze blog duiken we dieper in de wereld van koffiekunst en delen we de beste tips over hoe jij thuis net zulke prachtige ontwerpen in je kopje kunt creëren.

De top 8 Barista Tools voor elke thuisbarista

Lees in deze blog welke Barista Tools onmisbaar zijn om jouw innerlijke (thuis)barista naar boven te halen.

Alles over percolators

Heb je je ooit afgevraagd hoe die heerlijke koffie wordt bereid in een percolator? Wat maakt deze methode zo uniek en welke koffie moet je eigenlijk gebruiken? In deze blog leggen we je graag alles uit dat je moet weten over het gebruik van percolators, van het basisprincipe tot de perfecte bonen.

De weg naar duurzame koffie

Duurzame koffie is iets wat in de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. We nemen je graag mee in de steeds duurzamer wordende koffiewereld. Van de koffieplantages tot de koffie die in jouw kopje terechtkomt: ontdek in deze blog hoe het maken van de juiste keuzes impact heeft op het milieu, de koffieboeren en de toekomst van koffie. 

Koffie voor fijnproevers: Het belang van branding en malen

Koffie is voor fijnproevers meer dan slechts een cafeïne-fix. Het is een ervaring, en elke stap in het proces draagt bij aan de smaak van jouw dagelijkse kopje koffie. In deze blog duiken we dieper in twee essentiële aspecten van het koffiebereidingsproces die het verschil maken voor fijnproevers: de kunst van branding en het belang van malen.

Koffie en desserts: de perfecte combinatie

Koffie en desserts, een onweerstaanbare combinatie die niet alleen zorgt voor een smaakexplosie, maar ook een verkwikkende ervaring biedt voor je zintuigen. In deze blog hebben we het over de opkomst van koffiedesserts en hoe koffie de perfecte toevoeging is voor verschillende zoete desserts. En laten we zeker de trendy Espresso Martini niet vergeten, een cocktail die de elegantie van koffie combineert met de levendigheid van de barcultuur.

Koffieculturen over de hele wereld

Koffie is meer dan alleen een cafeïne boost. Het is een symbool van gastvrijheid, traditie en sociale interactie in vele delen van de wereld. In deze blog nemen we je mee door verschillende koffieculturen, waarbij we enkele van de meest opmerkelijke aspecten van elk land uitlichten.

Het gemak van koffiecapsules

voor diegenen die snel en gemakkelijk willen genieten van een heerlijke koffie zonder gedoe. In deze blog duiken we in het gemak van koffiecapsules en waarom ze een favoriete keuze zijn geworden voor veel koffiegenieters. Laten we eens kijken naar de verschillende aspecten die koffiecapsules zo aantrekkelijk maken.

Alternatieve Koffie: Ontdek Nieuwe Koffietrends en -Recepten

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om van je dagelijkse kopje koffie te genieten, dan is het tijd om jezelf onder te dompelen in de wereld van alternatieve koffie. In deze blog gaan we enkele opwindende koffietrends en -recepten verkennen die je smaakpapillen zullen verrassen.

Hoe koffie te combineren is met eten

Terwijl koffie vaak wordt gezien als een drankje dat alleen bij het ontbijt of als tussendoortje wordt gedronken, heeft het zoveel meer te bieden wanneer het wordt gecombineerd met verschillende gerechten. In deze blog ontdekken we hoe het combineren van eten en koffie zorgt voor een unieke ervaring.

De verschillende brandmethodes van koffie

In deze blog nemen vertellen we over de meest populaire brandmethodes van koffie, van traditioneel tot modern, en verkennen we hoe elk proces een unieke invloed heeft op de koffiebeleving.

Koffietrend: Nitro Coffee

Nitro koffie, met de kenmerkende schuimige textuur en zijdezachte smaak, is de nieuwste trend die koffiehuizen en thuisbarista's in zijn greep houdt. In deze blog gaan we dieper in op nitro koffie en ontdekken we waarom het zo'n fenomeen is geworden in de koffiewereld.

Technieken en tips voor de perfecte kop koffie

Koffie is voor veel van ons de perfecte start van de dag en een moment van ontspanning. En het zetten van koffie gaat tegenwoordig veel verder dan simpelweg wat gemalen bonen en heet water combineren. In deze blog zullen we de verschillende koffiezetmethoden en tips bespreken om jou te helpen om thuis de perfecte kop koffie te zetten.

Het iconische design van Smeg producten

In de wereld van huishoudelijke apparaten is er een merk dat zich onderscheidt door zijn unieke en tijdloze uiterlijk: Smeg. Al tientallen jaren staat dit Italiaanse merk bekend om zijn stijlvolle en herkenbare design, dat zowel functioneel als artistiek is. 

Alles over de verschillende soorten koffiebonen

Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, en de verscheidenheid aan smaken en aroma's is een van de redenen waarom het zo populair is. Achter die heerlijke kop koffie zitten verschillende soorten koffiebonen, elk met eigen kenmerken en smaakprofielen. In dit blogartikel zullen we een uitgebreid overzicht geven van de verschillende soorten koffiebonen die bestaan, inclusief de voor- en nadelen van elk type.

De geschiedenis van koffie

Vandaag duiken we dieper in de geschiedenis van koffie, van de ontdekking ervan tot de wereldwijde verspreiding en de vele smaken die we vandaag de dag kennen. Een lang, maar interessant verhaal voor iedere koffieliefhebber.

Wat kan je doen met koffieprut?

Heb je je ooit afgevraagd wat je kunt doen met die overgebleven koffieprut nadat je van je heerlijke kopje koffie hebt genoten? Nou, je bent niet de enige! In deze blog zetten we een paar verrassende en slimme manieren om je koffieprut een tweede leven te geven op een rijtje. Van huidverzorging tot een schoonmaakmiddel van koffieprut. 

Het gemak van koffiecapsules

We zoeken constant naar manieren om tijd te besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van onze dagelijkse routines. Voor koffieliefhebbers is het genieten van een perfecte kop koffie een essentieel onderdeel van hun ochtendritueel. Gelukkig bieden koffiecapsules een uitstekende oplossing voor diegenen die snel en gemakkelijk willen genieten van een heerlijke koffie zonder gedoe.

De Fellow Opus Versus Baratza Encore ESP koffiemolen

Als koffieliefhebber begrijp je ongetwijfeld het belang van een goede koffiemolen voor het bereiden van de perfecte kop koffie. Twee populaire opties op de markt zijn de Baratza Encore ESP en de Fellow Opus koffiemolen.

Het traditioneel zetten van koffie doe je met een Percolator

Koffie is een van de meest geliefde drankjes ter wereld en er zijn talloze manieren om het te zetten. Een van de meest traditionele en authentieke methoden is het gebruik van een percolator. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van percolators, inclusief het proces van koffiezetten met een percolator, de verschillende soorten percolators, en we belichten twee bekende percolatormerken, Alessi en Bialetti.

Van Bes tot Kop

Word een echte koffiekenner, leer meer over de smaken en aroma's wat koffie eigenlijk is en waar het vandaan komt. In deze blog lees je meer over hoe koffie wordt geproduceerd van bes tot kop! 

How To | Hoe reinig ik mijn koffiemachine?

Het goed reinigen van je koffiemachine is voor de smaak van de koffie en levensduur van je machine uitermate van belang. Elke soort koffiemachine vereist een andere aanpak. Dit hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Illy Art Collection | Ai Weiwei

Opnieuw komt illy met een bijzonder design voor de Art Collectie, namelijk de Ai Weiwei. De nieuwe illy collectie is ontworpen door de kunstenaar Ai Weiwei. Het ontwerp is geïnspireerd op zijn beroemde Coloured Vases uit 2006.

Giraffe Coffee Roasters – nieuwe smaken

 Als jij dol bent op koffie, dan heb je ongetwijfeld al kennisgemaakt met de Rotterdamse koffiebranderij Giraffe Coffee Roasters. Het assortiment dat bestaat uit een selectie van karakteristieke koffies welke uit duizenden te herkennen zijn. Blends met een uitzonderlijke samenspel van verschillende smaken, maar ook single origins waarin je het verschil in bepaalde plantage of verwerkingswijze proeft. Giraffe Coffee Roasters heeft nu ook nieuwe smaken.

Sage Precision Brewer Koffiezetapparaat

De Sage Precision Brewer is een uniek staaltje barista-vakmanschap. het innovatieve koffiezetapparaat is van alle gemakken voorzien; van aanpasbare temperatuurregeling tot instelbare doorlooptijd. Ideaal voor de echte koffieliefhebber!

Ontdek de horeca kwaliteit koffie van Capra Nera

Altijd op zoek geweest naar echte horecakwaliteit koffie? Capra Nera vervult die wens voor jou, want Capra Nera heeft gecreëerd waar jij naar vraagt, een hoge kwaliteit koffie voor een aantrekkelijke prijs.

Cappuccino versus latte macchiato

Even een momentje voor jezelf creëren met een cappuccino of latte macchiato. Heerlijk! Voor welke zou jij kiezen? Misschien vraag jij je af wat het verschil is tussen deze twee romige koffies, omdat ze zo veel op elkaar lijken. Bob legt je dat graag uit!

Het begint met... koffie

Nou, dat is niet helemaal waar. Het begint met de wekker. Niet het beste begin van de dag maar c’est la vie. Je sleurt jezelf uit bed, door de gang, naar de badkamer en onder de douche. Dat is beter. Vroeger was je rond een uurtje of half acht / acht uur klaar om naar je werk te gaan. Lekker stukkie rijden als buffer tussen werk en privé. Eenmaal op je werk was je fris en fruitig genoeg om 8 uur super productief te zijn (of te doen alsof).

Wat is jouw ‘Back to work’-ochtendritueel?

Wat is dat in vredesnaam voor afgrijselijk geluid?! Welke gek maakt er zo belachelijk veel herrie op de vroege ochtend? En dan het besef: het is je wekker. De tijd van uitslapen en rustig opstarten is voorbij en het moment van snel opstaan en hard werken is weer aangebroken. Het is gek hoe snel je tijdens die paar weken vakantie gewend raakt aan het luie leventje en hoe zwaar het dan is om weer in je normale ritme te komen. 

Wat is jouw signature style?

“Nee, hoor het gaat me helemaal niet om het uiterlijk. Ik vind het belangrijker dat iemand mooi is van binnen.” Je hebt een dergelijke zin vast wel eens gehoord. Tijdens een dinertje, in de kroeg of op een feestje bij iemand thuis. Is het dan niet gek dat de meeste mensen naar datzelfde dinertje, diezelfde kroeg en datzelfde feestje toch vaak wel hun mooiste, hipste of sjiekste kleren aandoen? Nee, hoor. Want hoe iets of iemand eruit ziet heeft invloed op het oordeel dat mensen hebben.

Illy Art Collection | Ai Weiwei

Opnieuw komt illy met een bijzonder design voor de Art Collectie, namelijk de Ai Weiwei. De nieuwe illy collectie is ontworpen door de kunstenaar Ai Weiwei. Het ontwerp is geïnspireerd op zijn beroemde Coloured Vases uit 2006.

Koffie voor onderweg

Begin jij ook al de vakantiekriebels te voelen? Vergeet dan ook niet jouw favoriete koffie onderweg mee te nemen!

Koffie beauty tips

Van koffie word je mooi. Ja, echt waar! Dus zet snel een kopje van jouw favoriete koffie op en lees verder!

Koffie cuppen - aroma's proeven

Voordat jij thuis of op werk kunt genieten van jouw lekkere kop koffie, vinden er verschillende processen plaats waarin de koffie wordt beoordeeld. Eén daarvan is het cuppen van koffie. Lees verder! 

Kopi Luwak | De duurste koffie ter wereld

Kopi Luwak is de duurste koffie ter wereld. Deze uit Indonesië afkomstige koffie (kopi) kost tussen de € 90,- en € 450,- per 500 gram en wordt daarom ook wel de kaviaar onder de koffiesoorten genoemd. Maar waarom is deze koffie zo duur en wat maakt het zo speciaal?

Welke koffiemachine past bij mij?

Deze vraag horen wij vaker. De vraag is eenvoudig, maar het antwoord is dat niet. Het kiezen van een koffie- of espressomachine is geen gemakkelijke taak. Het aanbod is enorm en elke machine heeft zijn voor- en nadelen. In deze blog geven wij uitleg en advies over de beste keuze voor jou!

Smeg volautomatische koffiemachines

Smeg komt opnieuw met een prachtig toevoeging in jouw keuken, zie de nieuwe Volautomatische Koffiemachine. Deze nieuwe machine staat direct klaar voor gebruik zonder ingewikkelde instellingen. Met vers gemaakte espresso’s, cappuccino’s en ristretto’s vergroot jij jouw koffiebeleving nu nog meer!

Koffiemolen reinigen en onderhouden

Als eigenaar van een koffiemolen/bonenmaler ben je waarschijnlijk een echte koffieliefhebber. Een heerlijke kop koffie is alle moeite waard, toch? Voor de optimale smaak is het belangrijk dat jouw koffiemolen goed onderhouden blijft. Lees hier hoe je jouw koffiemolen in topvorm houdt. 

Hou je hoofd koel en je koffie koud

Woorden waar veel mensen aan denken als je het over zomer hebt, zijn woorden als: zon, zee, strand, terras, vakantie, zwemmen, ijsjes of bikini. Niet veel mensen zullen meteen denken aan koffie of thee. Oké, op zich snappen we dat wel want meestal drink je je thee en koffie lekker heet.

Ready to-go? Zo neem jij je favoriete koffie of thee altijd met je mee.

Wat is er nu lekkerder dan ‘s ochtends vroeg in de file rustig even wakker te worden met een kop koffie? Of dan in de kou te wachten op de trein terwijl je jezelf warm houdt met een beker thee. Nou oké, er zijn wel leukere dingen dan in de file staan of op de trein wachten, maar met je favoriete drankje bij de hand wordt het allemaal wel een stuk aangenamer.

How to | AeroPress

De AeroPress, het ziet er ingewikkeld uit, maar het is eenvoudiger dan je denkt! Volgens vele (thuis)barista’s en koffieliefhebbers kun je met deze unieke zetmethode de allerlekkerste koffie bereiden. Ook handig; de AeroPress werkt zonder stroom en is dus ideaal voor onderweg of op de camping.

Recept | Espresso Tiramisu

Bob is gek op koffie, kerst én op toetjes. Daarom heeft hij voor jullie dit prachtige kerstrecept gemaakt! Tiramisu is van oorsprong een Italiaans toetje.  De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, waar mee wordt bedoeld maak mij blij. En dat is natuurlijk wat tiramisu met je doet met dit winterse weer!

How to | Flair Espressomaker

Eenvoudig voor onderweg en heerlijk om thuis te genieten van een unieke espresso. Met de Flair Espressomaker geniet jij overal van jouw rijke espressomomenten.

LOT61 - Amsterdam roast

De koffie van LOT61 wordt dagelijks kleinschalig en vers met de hand gebrand. Doordat de koffie vers wordt gebrand, komen de unieke smaken van de koffiebonen volledig tot uiting. Deze authentieke micro koffiebranderij, in het hartje van Amsterdam, heeft maar één doel: jou voorzien van de beste koffie.

ECM Manufacture - Duitse kwaliteit

Ruim 25 jaar geleden is het merk ECM Manufacture ontstaan. het Duitse merk heeft buitengewone espressomachines ontwikkeld van hoogste kwaliteit. Het unieke ontwerp is gebaseerd op de nostalgische jaren 60-stijl. 

Stelton - Scandinavisch design

Stellan en Carton, twee legervrienden, voegden hun voornamen samen tot een van de bekendste designmerken van Denemarken. Stelton.

Het juiste espressokopje

Bij het proeven van jouw koffie gebruik je meerdere zintuigen om te proeven. Jouw ogen, neus en mond. De smaak van jouw koffie wordt beïnvloed door geur, maar ook door zicht. In deze tijd is het aanbod van espressokopjes zodanig groot dat het niet eenvoudig is om het beste, mooiste of meest praktische espressokopje te kiezen.

De wereld van losse thee

Op kantoor bij Bobplaza heb ik pas echt geleerd hoe je de maximale smaaksensatie uit thee krijgt. Als ik thee drink geniet ik van elk moment, alle verschillende stappen zijn al een ontspanning op zich. Zelf geniet ik het meest van de verschillende thee uitzoeken uit de mooie potjes, krijg een lach op mijn gezicht van de leuke tekst op het maatschepje en als het op tafel staat is het natuurlijk genieten met de mooie accessoires. 

Alles over de verschillende soorten thee

Thee is de op één na meest gedronken drank ter wereld. Hierdoor is er ontzettend veel variatie in de smaak, kleur en vorm. Alleen al in de supermarkt heb je keuze uit tientallen verschillende smaken en soorten thee. Kan je na gaan hoeveel smaken en soorten  thee er wereldwijd zijn! Al deze smaken zijn weer onder te verdelen in de zes verschillende thee soorten. 

Het verhaal over Rooibos thee

Is Rooibos wel een thee?Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Nee, als je heel strikt kijkt is Rooibos thee geen thee.Dit komt omdat Rooibos geen theïne bevat. Het is dan ook geen theeplant maar een kruidensoort welke veel positieve eigenschappen bevat.

Onderhoud van je koffiemachine

Het goed onderhouden van je espresso- of koffiemachine is erg belangrijk, zodat de koffie de lekkere smaak blijft behouden. Door oude koffieresten kan je koffie namelijk bitter en zuur gaan smaken. Daarnaast zorgen kalkresten meestal voor technische problemen. Voor een langere levensduur van je koffiemachine is het dus van belang dat je espressomachine goed wordt onderhouden.

Koffietrends 2020

Wie staat er niet mee op? Een heerlijk kopje koffie in de morgen…Koffie is al een zeer lange tijd belangrijk in ons leven, alleen zien we in 2020 dat de kwaliteit nog belangrijker gaat worden. Maar daar later meer over...

Het effect van cafeïne

Als koffieliefhebber, krijg je met grote regelmaat (waarschijnlijk dagelijks) een bepaalde hoeveelheid cafeïne binnen. Maar wat is dat eigenlijk? Wat is het effect? En wanneer krijg je er te veel van binnen? Alles over cafeïne, lees je in deze blog.

De verschillen tussen de DeLonghi koffiemachines!

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben voor jou de verschillen op een rijtje gezet van de DeLonghi koffiemachines!

Welke soorten koffiebonen zijn er?

De ene kop koffie is de andere niet. Waardoor dat komt? De koffieboon natuurlijk! Van Arabica en Robusta heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Dit zijn namelijk de twee bekendste soorten koffiebonen. Maar wist je dat er nog een derde soort koffieboon bestaat welke geschikt is voor consumptie?

Koffietrends 2019

Bij het ontbijt, tijdens het werk of ’s avonds op de bank, er is altijd ruimte voor een heerlijk kopje koffie en voor veel mensen is koffie een belangrijk onderdeel van de dag. Maar ondanks dat koffie voor veel mensen tijdloos lijkt, zijn er wel degelijk veel ontwikkelingen gaande en is de wereld van koffie voortdurend in beweging. 

Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen?

Licht en donker gebrande koffie is zeer verschillend. Benieuwd hoe licht en donker gebrande koffiebonen van elkaar verschillen? Lees de blog en kom achter de invloed van verschillende manieren van koffiebranden!

Recept | De meest unieke ice-coffee variaties

Het is vandaag 6 september, en dat betekent nationale ijskoffiedag! Dit betekent dat er weer ice-coffee gedronken mag worden! Hoewel een standaard ice-coffee voor velen al een genot is wordt vaak vergeten hoeveel lekkere variaties er gemaakt kunnen worden met koffie en ijs. Wij hebben daarom drie unieke recepten geselecteerd die zelf gemakkelijk thuis te maken zijn, en vandaag absoluut niet mogen ontbreken. 

Recept | Home made ice cappuccino

Het is zomer. Buiten is het bloedheet. Je snakt naar een overheerlijke kop koffie, maar eigenlijk ben je ook toe aan een ijskoud drankje. Dit is natuurlijk de uitgelezen kans voor een zelfgemaakte ijscappuccino!

Recept | Espresso Martini

Het weekend staat weer voor de deur! Voor de meeste mensen betekent dat uitslapen, boodschappen doen, bankhangen en stappen. En dat gaat allemaal prima samen met koffie, vinden wij! 

Recept | Limoen ijsthee

Tijdens de warme zomerdagen is een ijskoud verfrissend drankje op zijn tijd natuurlijk geen overbodige luxe. Daarom hebben wij nu een fantastisch recept samengesteld voor overheerlijke Limoen ijsthee. Een aanrader voor de echte theeliefhebber!

Recept | Bob's Ice Coffee Milkshake

Tijdens de warme zomerdagen is een ijskoude milkshake op zijn tijd natuurlijk geen overbodige luxe. Daarom hebben wij een recept ontwikkelt voor de lekkerste Ice Coffee Milkshake met Tony's Chocolonely, ga jij hem proberen?!

Recept | Dé perfecte Irish coffee

Het is winter, het sneeuwt en je hebt het koud. Op dat moment is er niks lekkerder dan binnen lekker opwarmen met dé perfecte Irish coffee! In deze blog lees je hoe jij dé perfecte Irish coffee maakt.

Recept | Lime & Tonic Espresso

Doe mij mij maar …een Lime & Tonic EspressoIn onze showroom mogen wij op vrijdagmiddag graag een beetje experimenteren. We mixen van alles door elkaar (denk aan slagroom, sinaasappelsap, cacao, peper, komkommer en natuurlijk thee en koffie) en dan kijken we of het lekker is.

Recept | Rooibos Sinaasappel Iced Tea

Iced tea is lekker. Zeker in de zomer als je extra veel dorst hebt. Gelukkig is er een uitgebreid assortiment van verschillende, maar vaak ongezonde, iced teas op de markt verkrijgbaar. We kunnen ons voorstellen dat je de ‘standaard smaken’ uit het gemiddelde supermarktvak inmiddels wel hebt gezien.

illy

Maak kennis met de welbekende en toonaangevende Italiaanse koffiebrander illy!

Giraffe Coffee Roasters

Maak kennis met de meesterlijke brander Giraffe Coffee Roasters.

Geels Koffie en Thee

Ook in deze blog zetten wij een van de fantastische branders uit ons assortiment in de schijnwerpers! Maak kennis met onze huisbrander Geels Koffie & Thee.

De Pelikaan

Dit maal hebben wij onze pijlen gericht op de gerenommeerde koffiebrander én hofleverancier De Pelikaan.

Lavazza

In deze blog verdiepen wij ons in het verhaal achter de bekroonde en wereldbekende Italiaanse brander Lavazza.

Noble Tree

Maak kennis met de fantastische branders van Noble Tree.

Keikoffie

Wij laten je graag kennismaken met een nieuwe brander in ons assortiment. Lees alles over de uitzonderlijke koffiebrander Keikoffie.

Mocca d'Or

We laten je graag kennis maken met de populaire brander Mocca d'Or.

Bocca Coffee

Dit is het verhaal achter de prijswinnende Amsterdamse koffiebrander Bocca Coffee. Bocca selecteert alleen de beste kwaliteit koffiebonen en brandt dagelijks vers op bestelling.

Contrast Coffee

Duurzaam ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Dat is ook de reden dat wij de 100% biologisch afbreekbare koffiecapsules van Contrast Coffee op hebben genomen in ons assortiment. 

SMIT&DORLAS

in onze blogs zijn er al veel koffiebranders de revue gepasseerd. Stuk voor stuk hebben deze branders een uniek verhaal en overheerlijk koffie. Ook in deze blog presenteren wij met trots een bijzondere koffie brander, SMIT&DORLAS!

Caffè Torino

In deze blog verdiepen wij ons in het verhaal achter Caffè Torino.

illy Art Collection | Marc Quinn

De nieuwste illy Art Collectie van Marc Quinn is misschien wel de meest unieke en opvallende Art Collectie tot nu toe. De 'Iris collectie' is ontworpen om ons te tonen wat er achter een blik schuil gaat.

illy Art Collection | Olimpia Zagnoli

De nieuwe illy Art Collection is dit maal ontworpen door de Italiaanse kunstenares Olimpia Zagnoli. De wereldwijd befaamde illustratrice staat bekend om haar kleurrijke, minimalistische grafische kunst met een eerbetoon aan het futurisme.

illy Art Collection | Maurizio Galimberti

illy heeft het voor elkaar gekregen om het praktische met het mooie te combineren. Al 25 jaar lang slaagt de koffiebrander erin om een dagelijks gebruiksvoorwerp - koffiekopjes – te koppelen aan de artistieke uitspattingen van moderne en vooruitstrevende kunstenaren.

illy Art Collection | Max Petrone

illy heeft het voor elkaar gekregen om het praktische met het mooie te combineren. Al 25 jaar lang slaagt de koffiebrander erin om een dagelijks gebruiksvoorwerp - koffiekopjes – te koppelen aan de artistieke uitspattingen van moderne en vooruitstrevende kunstenaren.

De Italiaanse Koffiecultuur

Italië kenmerkt zich door de bekende koffie varianten, namen als de macchiato, espresso en de cappuccino zijn bekende koffievariaties. Deze koppen koffie worden de gehele dag door in Nederland gedronken. Echter, de Italianen hebben een soort 'vast schema' voor het drinken van koffie.

How to | Hoe maak ik zelf een ijsthee?

Met de tips van Bob maak je in een handomdraai de lekkerste ijsthee, en nog snel ook!We hebben een paar mogelijkheden voor je op een rijtje gezet om de warme zomerdagen weer door te komen.

Wat zegt koffie over jou?

Iedere koffieliefhebber heeft een favoriete koffiesoort. Zo functioneert de een alleen na een dubbele espresso, terwijl de ander het liefst de hele dag door zoete lattes drinkt. Deze gewoontes zeggen iets over je persoonlijkheid.

Coffee around the world

Koffie wordt over de hele wereld gedronken maar ieder land heeft haar eigen gebruiken. Ga je binnenkort op reis of wil je graag weten hoe koffie in het buitenland wordt gedronken? Lees dan snel verder.

Zes onbekende koffiesoorten

Iedereen kent natuurlijk de cappuccino, de espresso en de “gewone” koffie. Er zijn echter ook nog een hele hoop andere soorten koffie die mensen vaak vergeten wanneer hen gevraagd wordt: “wat voor koffie wilt u?”

Koffie voor Percolators

Rond het jaar 1600 al begonnen de eerste mensen te experimenteren met percoleren. In 1865 werd de eerste aanzet gemaakt voor het gebruik van de moderne percolator voor het zetten van espresso’s, die toen nog van glas waren. Vanaf 1930 werden percolators van metaal gemaakt en sindsdien steeg de populariteit aanzienlijk. Maar wat is een percolator eigenlijk en waarom is het tegenwoordig weer zo populair? 

Veelgemaakte fouten bij het koffiezetten

Bij Bobplaza houden we van koffie. Om een goede kop koffie te zetten is aandacht voor het product nodig. Wij zorgen ervoor dat u de juiste producten in huis krijgt voor de perfecte kop koffie. Toch gaat er thuis nog wel eens iets fout bij het zetten van een kop koffie. In dit blog beschrijven we 5 veelgemaakte fouten.

9 Vreemde (maar intrigerende) koffie ervaringen die je MOET proberen!

Heb je ooit nagedacht over hoe andere mensen koffie drinken? Hiermee bedoel ik niet je beste vriend of vriendin maar hoe andere culturen en landen genieten van hun kop koffie? Benieuwd naar de intrigerendste koffie ervaringen? 

De geschiedenis van koffie

Wij Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. Gemiddeld drinkt een Nederlander 8.4 kilo koffie per jaar. Dit geeft ons de vijfde plaats op de lijst van koffieconsumptie per hoofd van de bevolking. Maar vroeger bestonden er nog geen moderne Nespresso capsules of capsulemachines. Ondanks dat koffie uitermate populair is onder de Nederlanders, hebben veel mensen eigenlijk geen idee wat nou precies de geschiedenis van ‘’het zwarte goud’’ is. Waar komt het vandaan? En hoe is het naar Europa gekomen? Wij hebben hier onderzoek naar gedaan het hele verhaal voor je op een rijtje gezet.

Bewaartips Koffiebonen

Ik heb verse koffiebonen gekocht maar hoe kan ik deze het best bewaren?

How To | Latte Art

Wanneer je bij een hippe koffiezaak een cappuccino bestelt krijg je meestal een mooie tekening in je melkschuim. De afgelopen jaren is dit een grote trend geworden.  Deze figuren noemen ze ook wel Latte Art. Barista’s laten hiermee zien dat ze een bepaalde vakmanschap hebben en dat ze koffie met zorg bereiden.  Wil je ook graag deze figuren kunnen maken? In deze blog staat wat je hiervoor nodig hebt.

How To | Chemex

Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar de Chemex zet (met een beetje liefde en aandacht) ook nog eens een sensationele kop koffie!

Oh ja! Vaderdag

Wie is de liefste vader van de wereld? Jouw vader natuurlijk. Omdat hij je altijd komt helpen met dat keukenkastje dat scheef hangt of de auto die een gek geluid maakt. Omdat hij altijd van die ontzettend flauwe grappen maakt of zo mooi kan fluiten. Omdat hij niet tegen zijn verlies kan maar toch altijd weer ‘ja’ zegt als je vraagt of hij een potje wil dammen. Omdat hij zo lief is voor je moeder, je tante en je oma. 

How To | De Perfecte Flat White

Flat White, het chique zusje van de latte macchiato; kleiner, sterker én verfijnder.Deze koffievariant bestaat uit een deel sterke espresso, twee delen warme melk en een dun laagje schuim. Het schuim moet superfijn en niet te droog zijn, zodat er een fluweelzachte textuur ontstaat.Zoals gezegd, is de Flat White het zusje van de Latte Macchiato. 

How To | De perfecte Latte Macchiato

Eerst voor eens en altijd duidelijk maken wat het verschil is tussen een Latte en een Latte Macchiato. Macchiato betekent ‘gevlekt’ in het Italiaans. Een Macchiato laat zich dan ook kenmerken door het ‘gevlekte’ uiterlijk dat ontstaat doordat de espresso aan het melkschuim wordt toegevoegd. Bij een latte is dat andersom.

How To | Het Perfecte Melkschuim

Om het perfecte melkschuim te creëren, kun je het beste melk met een neutrale smaak nemen, zodat de koffie volledig tot zijn recht kan komen. Heel zoete melk, of melk met een overheersende bijsmaak zouden dat verpesten.

How To | De Perfecte Cappuccino

Cappuccino is een zeer populaire koffie. Hij bestaat uit drie delen: espressokoffie, opgeklopte melk en een romige schuimlaag. Lees hier hoe je zelf, in een handomdraai, de perfecte cappuccino maakt!

How To | De Perfecte Espresso

Het allerbelangrijkste aan een espresso is de smaak; of je nu heel de dag espresso drinkt, of alleen na het eten, hij moet perfect zijn. Espresso bereiden is een exacte wetenschap. Lees hier hoe je de perfecte espresso zet. 

Dopper | The Bottle Is The Message

Het is onmisbaar in ons leven en we drinken het dagelijks: water! Hoewel we in Nederland het beste drinkwater ter wereld hebben, worden er toch met grote regelmaat petflesjes met mineraalwater aangeschaft. En vervolgens weggegooid. Het gevolg?

Persbericht | Bobplaza opent showroom in samenwerking met illy

HAARLEM, 10 oktober 2018 – De in Haarlem gevestigde koffiespeciaalzaak Bobplaza viert op vrijdag 26 oktober, in samenwerking met de Italiaanse koffiebrander illy, de opening van haar vernieuwde showroom.

Recept | Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte werd voor het eerst bij koffieketen Starbucks geserveerd en is inmiddels immens populair.  Dit drankje wordt bij Starbucks alleen in de herfstmaanden verkocht, maar is ook heerlijk in de gure wintermaanden. Omdat Pumpkin Spice Latte zo populair is, zijn er veel recepten in de omloop. Ook wij hebben ons eigen recept die wij graag met u delen.

Recept | Blended ijskoffie met Tia Maria

De echte koffieliefhebbers kunnen geen dag zonder. Maar wat als het buiten zo warm is dat het zweet je al uitbreekt bij de gedachte aan een warme drank? Dan maken we gewoon een ijskoude versie van ons favoriete drankje. Maar wel met een extra twist: een blended versie met Tia Maria.

Recept | Home Made Vietnamese Ijskoffie

Hittegolf alarm! Ben jij ook toe aan verkoeling tijdens deze tropische dagen? Dit simpele en ontzettend lekkere ijskoffie recept helpt jou de dag door te komen!

Recept | Simpele en lekkere ijskoffie

Start jouw zomer met een lekker en simpel ijskoffierecept!