Snelle levering
van producten
Betrouwbare betaalmogelijkheden
Altijd 30 dagen
bedenktijd
Onze klantenservice
023-5282218
Showroom vandaag open van 09:15 tot 18:00
U bevindt zich hier: Blog

Koffie voor Percolators

Rond het jaar 1600 al begonnen de eerste mensen te experimenteren met percoleren. In 1865 werd de eerste aanzet gemaakt voor het gebruik van de moderne percolator voor het zetten van espresso’s, die toen nog van glas waren. Vanaf 1930 werden percolators van metaal gemaakt en sindsdien steeg de populariteit aanzienlijk. Maar wat is een percolator eigenlijk en waarom is het tegenwoordig weer zo populair? 

Lees meer

Koffietrends 2019

Bij het ontbijt, tijdens het werk of ’s avonds op de bank, er is altijd ruimte voor een heerlijk kopje koffie en voor veel mensen is koffie een belangrijk onderdeel van de dag. Maar ondanks dat koffie voor veel mensen tijdloos lijkt, zijn er wel degelijk veel ontwikkelingen gaande en is de wereld van koffie voortdurend in beweging. 

Lees meer

Brander van de Maand December | Keikoffie

Deze maand is Brander van de Maand extra speciaal, wij introduceren voor deze editie namelijk een nieuwe brander in ons assortiment genaamd Keikoffie!

Lees meer

Het juiste espressokopje

Door het grote aanbod van espressokopjes is het een lastige keus om het beste, mooiste of meest praktische espressokopje te kiezen. Natuurlijk heeft het design van het kopje invloed op het oog, koffie dat mooi oogt in een kopje smaakt beter!

Lees meer

Onderhoud van je koffiemachine

Het goed onderhouden van je espresso- of koffiemachine is erg belangrijk, zodat de koffie de lekkere smaak blijft behouden. Door oude koffieresten kan je koffie namelijk bitter en zuur gaan smaken. Daarnaast zorgen kalkresten meestal voor technische problemen. Voor een langere levensduur van je koffiemachine is het dus van belang dat je espressomachine goed wordt onderhouden.

Lees meer

Het effect van cafeïne

Als koffieliefhebber, krijg je met grote regelmaat (waarschijnlijk dagelijks) een bepaalde hoeveelheid cafeïne binnen. Maar wat is dat eigenlijk? Wat is het effect? En wanneer krijg je er te veel van binnen? Alles over cafeïne, lees je in deze blog.

Lees meer

Recept | Limoen ijsthee

Tijdens de warme zomerdagen is een ijskoud verfrissend drankje op zijn tijd natuurlijk geen overbodige luxe. Daarom hebben wij nu een fantastisch recept samengesteld voor overheerlijke Limoen ijsthee. Een aanrader voor de echte theeliefhebber!

Lees meer

Recept | Paaskoffie

Paaskoffie Krachtig en Sterk

Verras je vrienden of familie in het paasweekend met een heerlijke paaskoffie tijdens de brunch. Er zijn twee varianten om de paaskoffie te serveren. De eerste variant paaskoffie wordt bereid met de Espresso Milano koffiebonen, deze bonen zijn geschikt voor een pittige paaskoffie om de brunch mee te starten.

Lees meer

Recept | Home made ice cappuccino

Het is zomer. Buiten is het bloedheet. Je snakt naar een overheerlijke kop koffie, maar eigenlijk ben je ook toe aan een ijskoud drankje. Dit is natuurlijk de uitgelezen kans voor een zelfgemaakt ijscappuccino!

Lees meer

Recept | Espresso Martini

Het weekend staat weer voor de deur! Voor de meeste mensen betekent dat uitslapen, boodschappen doen, bankhangen en stappen. En dat gaat allemaal prima samen met koffie, vinden wij! 

Lees meer

Recept | De meest unieke ice-coffee variaties

Het is vandaag 6 september, en dat betekent nationale ijskoffiedag! Dit betekent dat er weer ice-coffee gedronken mag worden! Hoewel een standaard ice-coffee voor velen al een genot is wordt vaak vergeten hoeveel lekkere variaties er gemaakt kunnen worden met koffie en ijs. Wij hebben daarom drie unieke recepten geselecteerd die zelf gemakkelijk thuis te maken zijn, en vandaag absoluut niet mogen ontbreken. 

Lees meer

Recept | Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte werd voor het eerst bij koffieketen Starbucks geserveerd en is inmiddels immens populair.  Dit drankje wordt bij Starbucks alleen in de herfstmaanden verkocht, maar is ook heerlijk in de gure wintermaanden. Omdat Pumpkin Spice Latte zo populair is, zijn er veel recepten in de omloop. Ook wij hebben ons eigen recept die wij graag met u delen.

Lees meer

Brander van de Maand Oktober | illy

Elke maand zetten wij één van de branders uit ons assortiment in de schijnwerpers. Deze maand is het niemand minder geworden dan de welbekende en toonaangevende Italiaanse koffiebrander illy!

Lees meer

Brander van de Maand September | Geels Koffie en Thee

In ‘Brander van de Maand’ zetten wij een van de fantastische branders uit ons assortiment een maand lang in de schijnwerpers! Deze maand hebben wij gekozen voor één van onze favorieten: Geels Koffie & Thee.

Lees meer

Brander van de Maand Augustus | De Pelikaan

In ‘Brander van de Maand’ zetten wij één van de fantastische branders uit ons assortiment een maand lang extra in het zonnetje! Dit maal hebben wij onze pijlen gericht op de gerenommeerde koffiebrander én hofleverancier De Pelikaan.

Lees meer

Brander van De Maand Juli | Giraffe Coffee Roasters

In ‘Brander van de Maand’ zetten wij één van de fantastische branders uit ons assortiment een maand lang extra in het zonnetje! Deze editie hebben wij gekozen voor de meesterlijke brander Giraffe Coffee Roasters.

Lees meer

Brander van de Maand Juni | Noble Tree

In ‘Brander van de Maand’ zetten wij één van de fantastische branders uit ons assortiment een maand lang extra in het zonnetje! Voor de eerste editie mag Noble Tree het spits afbijten. Dit is natuurlijk niet zonder reden.

Lees meer

illy Art Collection | Maurizio Galimberti

illy heeft het voor elkaar gekregen om het praktische met het mooie te combineren. Al 25 jaar lang slaagt de koffiebrander erin om een dagelijks gebruiksvoorwerp - koffiekopjes – te koppelen aan de artistieke uitspattingen van moderne en vooruitstrevende kunstenaren.

Lees meer

illy Art Collection | Max Petrone

illy heeft het voor elkaar gekregen om het praktische met het mooie te combineren. Al 25 jaar lang slaagt de koffiebrander erin om een dagelijks gebruiksvoorwerp - koffiekopjes – te koppelen aan de artistieke uitspattingen van moderne en vooruitstrevende kunstenaren.

Lees meer

De Italiaanse Koffiecultuur

Italië kenmerkt zich door de bekende koffie varianten, namen als de macchiato, espresso en de cappuccino zijn bekende koffievariaties. Deze koppen koffie worden de gehele dag door in Nederland gedronken. Echter, de Italianen hebben een soort 'vast schema' voor het drinken van koffie.

Lees meer

Kopi Luwak | De duurste koffie ter wereld

Kopi Luwak is de duurste koffie ter wereld. Deze uit Indonesië afkomstige koffie (kopi) kost tussen de € 90,- en € 450,- per 500 gram en wordt daarom ook wel de kaviaar onder de koffiesoorten genoemd. Maar waarom is deze koffie zo duur en wat maakt het zo speciaal?

Lees meer

Coffee Around The World

Koffie wordt over de hele wereld gedronken maar ieder land heeft zijn eigen gebruiken. Ga je binnenkort op reis of wil je gewoon graag weten hoe koffie in het buitenland wordt gedronken? Lees dan snel verder.

Lees meer

Veelgemaakte fouten bij het koffiezetten

Bij Bobplaza houden we van koffie. Om een goede kop koffie te zetten is aandacht voor het product nodig. Wij zorgen ervoor dat u de juiste producten in huis krijgt voor de perfecte kop koffie. Toch gaat er thuis nog wel eens iets fout bij het zetten van een kop koffie. In dit blog beschrijven we 5 veelgemaakte fouten.

Lees meer

Bewaartips Koffiebonen

De grootste vijand van onze geliefde koffieboon is water. De vluchtige oliën zijn oplosbaar in water, waardoor de smaak in het kopje terecht komt. Vochtige omstandigheden tasten de kwaliteit van je koffiebonen dus aan. Bewaar koffiebonen daarom niet in de koelkast; na openen van de verpakking zal er vocht condenseren aan de binnenkant.

Lees meer

How To | Latte Art

Wanneer je bij een hippe koffiezaak een cappuccino bestelt krijg je meestal een mooie tekening in je melkschuim. De afgelopen jaren is dit een grote trend geworden.  Deze figuren noemen ze ook wel Latte Art. Barista’s laten hiermee zien dat ze een bepaalde vakmanschap hebben en dat ze koffie met zorg bereiden.  Wil je ook graag deze figuren kunnen maken? In deze blog staat wat je hiervoor nodig hebt.

Lees meer

Wat zegt koffie over jou?

Iedere koffieliefhebber heeft een favoriete koffiesoort. Zo functioneert de een alleen na een dubbele espresso, terwijl de ander het liefst de hele dag door zoete lattes drinkt. Deze gewoontes zeggen iets over je persoonlijkheid.

Lees meer

How To | De Perfecte Flat White

Flat White, het chique zusje van de latte macchiato; kleiner, sterker én verfijnder.
Deze koffievariant bestaat uit een deel sterke espresso, twee delen warme melk en een dun laagje schuim. Het schuim moet superfijn en niet te droog zijn, zodat er een fluweelzachte textuur ontstaat.Zoals gezegd, is de Flat White het zusje van de Latte Macchiato. 

Lees meer

How To | De perfecte Latte Macchiato

Eerst voor eens en altijd duidelijk maken wat het verschil is tussen een Latte en een Latte Macchiato. Macchiato betekent ‘gevlekt’ in het Italiaans. Een Macchiato laat zich dan ook kenmerken door het ‘gevlekte’ uiterlijk dat ontstaat doordat de espresso aan het melkschuim wordt toegevoegd. Bij een latte is dat andersom.

Lees meer

Zes onbekende koffiesoorten

Iedereen kent natuurlijk de cappuccino, de espresso en de “gewone” koffie. Er zijn echter ook nog een hele hoop andere soorten koffie die mensen vaak vergeten wanneer hen gevraagd wordt: “wat voor koffie wilt u?

Lees meer

Welke soorten koffiebonen zijn er?

Zoals bijna iedereen weet, wordt koffie gemaakt van koffiebonen. Maar de ene koffieboon is de andere niet! Er zijn verschillende soorten en types en die hebben ook allemaal hun invloed op de smaak van de koffie die je uiteindelijk zult drinken.

Lees meer

How To | De Perfecte Melkschuim

Om het perfecte melkschuim te creëren, kun je het beste melk met een neutrale smaak nemen, zodat de koffie volledig tot zijn recht kan komen. Heel zoete melk, of melk met een overheersende bijsmaak zouden dat verpesten.

Lees meer

How To | De Perfecte Cappuccino

Cappuccino is een zeer populaire koffie. Hij bestaat uit drie delen: espressokoffie, opgeklopte melk en een romige schuimlaag. Lees hier hoe je zelf, in een handomdraai, de perfecte cappuccino maakt!

Lees meer

How To | De Perfecte Espresso

Het allerbelangrijkste aan een espresso is de smaak; of je nu heel de dag espresso drinkt, of alleen na het eten, hij moet perfect zijn. Espresso bereiden is een exacte wetenschap. Lees hier hoe je de perfecte espresso zet. 

Lees meer

Dopper | The Bottle Is The Message

Het is onmisbaar in ons leven en we drinken het dagelijks: water! Hoewel we in Nederland het beste drinkwater ter wereld hebben, worden er toch met grote regelmaat petflesjes met mineraalwater aangeschaft. En vervolgens weggegooid. Het gevolg?

Lees meer

Persbericht | Bobplaza opent showroom in samenwerking met illy

HAARLEM, 10 oktober 2018 – De in Haarlem gevestigde koffiespeciaalzaak Bobplaza viert op vrijdag 26 oktober, in samenwerking met de Italiaanse koffiebrander illy, de opening van haar vernieuwde showroom.

Lees meer

Black Friday

Het is weer zover de Black Friday deals staan weer voor je klaar, maar hoe is Black Friday eigenlijk tot stand gekomen? De zwarte vrijdag die voor iedereen eigenlijk de meest kleurrijke vrijdag is van het jaar, lees je nu in de blog!

Lees meer