Advies in onze echte winkel

Vandaag besteld is morgen in huis!

Onze klantenservice 023-5282218

Altijd 30 dagen bedenktijd
€ 0 0
U bevindt zich hier: Blog

Santa's coming!

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken! De Decembermaand is de maand van gezelligheid, familie, vrienden en vrede. Heerlijk met het hele gezin voor de openhaard onder het genot van een kopje koffie of thee! Hoewel iedereen weet wat Kerstmis is zijn er nog een aantal dingen die je vast en zeker nog niet wist.

Kerstmis is ontstaan door de geboorte van Jezus. En de naam ‘Kerstmis’ komt van het woord ‘Christus-Mis’, omdat dit feest gewijd is aan de geboorte van Jezus die de christus (de gezalfde) wordt genoemd.

Het symbool van kerst is toch echt de kerstboom, maar welke gedachte zit hierachter? De kerstboom wordt gezien als het vruchtbaarheidssymbool. In de zestiende eeuw werd er aan dit symbool een andere betekenis gegeven, namelijk de geboorte van Jezus. De kerstballen die altijd vol enthousiasme in de boom worden gehangen staan voor de vruchten waar Adam en Eva van aten. De piek bovenop de boom staat voor de ster die de Wijzen de weg wees naar de geboorteplaats van Jezus.

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder cadeautjes onder de mooie, versierde boom. In eerste instantie leek de Kerstman in de vroegere periode de Sint te verslaan op het gebied van uitdelen van geschenken. Echter was hier veel kritiek op, omdat het kerstfeest al snel een te commercieel feest zou zijn geworden. Daarom kozen bedrijven ervoor een kerstpakket in te voeren. Dit om alle werknemers een traditioneel bedankje te geven voor het verrichte werk van het afgelopen jaar.

Leuke weetjes!

Bij ons hoef je niet langs te komen om producten te kopen! Bestel voor 18:00 en je hebt het de volgende dag al in huis!

Wij hebben ook kerstpakketten samengesteld en deze kunnen ook naar eigen keuze worden ingevuld!

Wist je dat de eerste kerstboom dateert uit het jaar 1510 en werd versierd in het plaatsje Riga in Letland.

Wist je dat kerstcadeaus verwijzen naar de drie Wijzen. Het geven van kerstcadeaus aan kinderen, maar ook aan onze vrienden en geliefden, verwijst naar de cadeaus die de drie Wijzen op kerstochtend aan Jezus hebben gegeven.

Wist je dat de meeste mensen kerst zien als een vredig feest, maar in Peru is dit niet het geval. In een Peruaans dorp wordt op Eerste Kerstdag flink gedronken, waarna mensen een potje met elkaar gaan vechten. Zo kunnen ze met een schone lei het nieuwe jaar in gaan.

Dat de Kerstman echt bestaat wist je natuurlijk al, maar dat hij ook nog eens 822 huizen per seconde bezoekt is wel héél veel. Dat betekent dat de Kerstman met een gemiddelde snelheid van 1046 km/s rijdt.

Wil je nou de perfecte kerstboom opzetten? Volg dan deze formule:
- Het aantal ballen = de wortel van 17 gedeeld door 20, x de hoogte van je boom in centimeters.
- De lengte van de slingers in centimeters = 13 keer pi, gedeeld door 8, x de hoogte van de boom in centimeters.
- De lengte van het snoer met lichtjes in centimeters = pi x de hoogte van de boom in centimeters.
- De hoogte van de piek in centimeters = de hoogte van de boom in centimeters gedeeld door 10.