Advies in onze echte winkel

Vandaag besteld is morgen in huis!

Onze klantenservice 023-5282218

Altijd 30 dagen bedenktijd
€ 0 0
U bevindt zich hier: Blog

Een andere soort koffie

Velen drinken hun kopje koffie zoals deze uit de espressomachine komt, maar er zijn ook mensen die een extra ingrediënt toevoegen aan hun kopje koffie. Lees hier over de drie meest vreemde toevoegingen. Ook geven wij drie tips over wat je kunt doen met je koffiedik!

Tegenwoordig zijn er mensen die een klompje boter in hun koffie dompelen. Dit is voor veel mensen een relatief raar ingrediënt voor in je koffie, maar toch is er een groep mensen die dit wel degelijk doet. Het toevoegen van boter is populair geworden door Dave Asprey (oprichter en CEO van Bulletproof Diet).

Toen Asprey in Tibet een wandeling had gemaakt kreeg bij door de Tibetaanse bevolking een kopje jak boter thee aangeboden. Deze thee beviel hem zo erg dat hij het ‘’boter recept’’ ook in de koffie ging verwerken. En vandaag de dag is zijn zogenaamde Bulletproof koffie zowel in de winkel als online te koop.

Dave Asprey beweert dat de Bulletproof koffie bijdraagt aan gewichtsverlies en andere extra gezondheidsvoordelen. Zo drinken veel mensen de Bulletproof koffie in de ochtend. De Bulletproof koffie zou men ten eerste urenlang het gevoel geven van een volle maag, waardoor veel mensen hun ontbijt kunnen overslaan. Daarnaast heeft het volgens Dave nog een tweede werking, namelijk dat de mentale helderheid velen malen verbeterd. Daarom is deze koffie redelijk populair onder atleten en topsporters. Maar ja, is koffie met boter nou echt lekkerder dan een heerlijk ontbijtje?

Nu de feestdagen er weer op zetten zal het volgende ingrediënt minder snel worden gebruikt, maar stel je hebt een keer een grote groep op visite. Hoe kan je deze mensen dan snel voorzien van een lekker kopje koffie? Nou de Scandinavische landen hebben hier de oplossing voor gevonden.

Zij hebben de zogenaamde Lutheran Church koffie uitgevonden. Deze koffie wordt gerealiseerd door gemalen bonen te mengen met eiwitten. Het toevoegen van eiwitten zou grotere hoeveelheden koffie moeten maken. Eiwitten maken de koffie namelijk reiner door een sterkere scheiding tussen de gemalen koffie en water. Oftewel een meer ‘’zuivere’’ koffie met een mooie geelachtige kleur en een unieke smaak en ook nog eens een grotere hoeveelheid.

Terugkomend op het boterrecept van Dave Asprey is er nog een mogelijkheid om zogenaamd af te vallen van koffie, namelijk kokosolie. En ja het is de kokosolie die ook veel voorkomt in schoonheidsproducten.
Het toevoegen van kokosolie zou je koffie een betere smaak moeten geven en ook verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Er wordt aangeraden dat, wanneer je minder calorieën in wilt nemen of regelmatig op de weegschaal staat, je een lepel kokosolie aan je koffie moet toevoegen. Hierdoor zal je metabolisme versnellen, je immuunsysteem een boost krijgen en zal je je energieker voelen. Echter bevat kokosolie wel 90% verzadigde vetten.

Nu je weet wat voor aparte ingrediënten mensen toevoegen aan hun koffie zullen wij nog kort een 3-tal tips geven over wat je kan doen met het koffiedik (overblijfsel bij filterkoffie of gemalen koffie).

Tip 1
Koffiedik kan gebruikt worden als plantenvoeding. Planten groeien goed op een zurige ondergrond en dan met name rozen, lavendel en hortensia’s. De toevoeging van een klein beetje (zurige) koffiedik aan een pot laat je planten sneller groeien. Ook zijn er een aantal groente die met behulp van koffiedik sneller groeien, namelijk wortels, pompoenen en tomaten!

Tip 2
Koffie dik kan krassen op donkere meubels laten verdwijnen. De kunst achter deze truc is als volgt: vermeng 1 eetlepel koffiedik met 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel warm water. Doe dit mengsel bij elkaar in een klein bakje en pak een wattenstaafje. Breng het mengsel aan op de kras en laat het intrekken. Veeg na enige tijd het meubelstuk schoon met een doek en klaar is kees.

Tip 3
Iedereen heeft wel een koelkast in huis en hierin bevinden zich soms nogal onsmakelijke geuren. Veel mensen gebruiken hiervoor een bak met sodawater, maar vaak heeft men dit niet in huis en dan is koffiedik de oplossing. Zet een klein bakje met gemalen koffie achterin je koelkast. Na enige tijd neemt de koffie al de nare geurtjes weg en laat het een kleine koffiegeur achter. Dit is overigens en zeer aangename geur!