3x Makkelijke ontbijtrecepten voor bij je koffie

Niets is lekkerder dan opstaan met een vers ontbijtje en een bijpassend warm kopje koffie. Of je nu een liefhebber bent van espresso, cappuccino of een gewone kop koffie… Begin je ochtend goed met deze lekkere ontbijtrecepten die perfect samengaan met jouw favoriete bakkie!  

Avocado toast met ei 

Ingrediënten 

  • 1 volkoren sneetje brood 
  • 1 rijpe avocado 
  • 1 ei 
  • Zout en peper naar smaak 

Bereidingswijze 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een (volkoren) sneetje brood, een rijpe avocado, een ei en peper en zout. Rooster het sneetje brood, prak de avocado en spreid deze uit over het geroosterde brood. Bak een ei naar wens en leg deze bovenop de avocado. Bestrooi met peper en zout naar smaak en voilà, je hebt in een handomdraai een energiek, gezond en vooral lekker ontbijtje op tafel!  

Welke koffie hier het beste bij past? Ga voor een medium roast met een zachte en evenwichtige smaak zoals de Illy koffiebonen Arabica Selection Nicaragua. De subtiele fruitige, bloemige tonen en nootachtige accenten zijn perfect voor espresso of een fluweelzachte lungo. Ook een mogelijk goede match is de Bocca Coffee Koffiebonen Easy Rider met een subtiele body met tonen van chocolade en hazelnoot. Tot slot zijn de Illy koffiebonen Arabica Selection Colombia geschikt voor bij dit ontbijtje. Deze koffie heeft een licht fruitige en chocolade smaak, wat zorgt voor een gebalanceerd profiel en een mooi contrast met de hartige smaken van het ontbijt.  

Griekse yoghurt bowl met fruit, honing en noten 

Ingrediënten 

  • Griekse yoghurt 
  • Fruit (zoals blauwe bessen, banaan, frambozen of aardbei) 
  • Honing 
  • Gemengde noten (denk aan walnoten, cashewnoten, hazelnoten) 

Bereidingswijze 

Vul een kom met Griekse yoghurt en voeg hier je favoriete fruit aan toe. Giet er een beetje honing overheen en voeg een handje gemengde noten toe voor een knapperige textuur. Geniet ervan! 

De tonen van karamel en chocolade en een fluweelzachte body maken de Illy koffiebonen Arabica Selection Brasile een mooie match voor dit ontbijtje! Ook de Illy koffiebonen Arabica Selection Guatamala met tonen van karamel, chocolade en honing en een zachte, zoete afdronk zullen zorgen voor een mooie smaakbeleving. De LOT61 Koffiebonen Bombora afkomstig uit Guatamala en Brazilië hebben een krachtige body met subtiele smaken van pure chocolade en zoete kersen en bieden ook een goede combinatie met je yoghurt bowl! Maak er een stevige espresso mee of gebruik het voor een fluweelzachte cappuccino.  

Banaan-havermout pannenkoekjes  

Ingrediënten 

  • 1 banaan 
  • 1 ei 
  • 100 ml melk 
  • 75 gram havermoutvlokken 
  • Snufje kaneel 
  • Roomboter 

Bereidingswijze 

Begin met het prakken van de banaan. Voeg het ei, de melk, de havermoutvlokken en de kaneel toe en meng goed (met een mixer). Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Schep het beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken. Bak aan beide zijden goudbruin en het smullen kan beginnen!  

Ook bij dit ontbijtje passen koffiesoorten met een milde en fruitige smaak goed. Perfect voor bij deze pannenkoekjes zijn de Vascobelo koffiebonen Le Roi. Deze prijswinnende 100% Arabica koffie is medium gebrand en heeft een volle, zoete body met nootachtige smaaktonen en rijke smaaknuances van fruit, chocolade, karamel en honing. Heerlijk voor een zijdezachte espresso of lungo. De Illy koffiebonen Arabica Selection Colombia zijn met de rijke, zachte smaak van fruit en chocolade ook een lekkere combinatie. Als je van melk in je koffie houdt, dan hebben we goed nieuws voor je want cappuccino of latte past ook goed bij dit ontbijtje! De romigheid van de melk kan namelijk goed samengaan met de textuur van de pannenkoekjes. Drink en eet smakelijk!