Soort
Merk
Prijs
tot
Bobplaza Universele Ontkalker 750 ml

Bobplaza Universele Ontkalker 750 ml

12,95
Sage Claro Swiss Waterfilter

Sage Claro Swiss Waterfilter

Vanaf 13,95 14,50
Sage Ontkalkingspoeder 4 stuks

Sage Ontkalkingspoeder 4 stuks

Adviesprijs 16,90 15,90
Smeg Ontkalker Voor Koffiemachines 250 ml

Smeg Ontkalker Voor Koffiemachines 250 ml

9,90
Pulito Caffè Universele Ontkalker 750 ml

Pulito Caffè Universele Ontkalker 750 ml

13,95
Pulito Caffè Universele Ontkalker 250ml

Pulito Caffè Universele Ontkalker 250ml

Adviesprijs 6,95 6,95 5,95
Jura Ontkalkingstabletten 36 stuks

Jura Ontkalkingstabletten 36 stuks

Adviesprijs 56,00 47,50
Jura Ontkalkingstabletten 9 stuks

Jura Ontkalkingstabletten 9 stuks

Vanaf 13,99 14,99
illy Ontkalkingspoeder

illy Ontkalkingspoeder

Adviesprijs 21,90 17,20
WMF Ontkalker

WMF Ontkalker

8,95
Saeco Ontkalkingsvloeistof 250ML

Saeco Ontkalkingsvloeistof 250ML

Vanaf 6,49 7,95
Siemens Bosch 2 in1 Ontkalkingstabletten

Siemens Bosch 2 in1 Ontkalkingstabletten

Vanaf 8,25 9,95
Krups Ontkalking kit F054

Krups Ontkalking kit F054

Vanaf 5,50 6,50
Bosch Tassimo ontkalkingstabletten

Bosch Tassimo ontkalkingstabletten

Vanaf 7,00 8,50
Siemens Ontkalkingstabletten

Siemens Ontkalkingstabletten

Vanaf 7,95 8,50
Bosch Siemens ontkalker 500ml

Bosch Siemens ontkalker 500ml

Adviesprijs 15,95 9,90
Melitta Ontkalkingsmiddel 2 doseringen

Melitta Ontkalkingsmiddel 2 doseringen

Vanaf 2,89 3,95
Melitta Ontkalker Filter Cafe voor Filterkoffiezetmachines

Melitta Ontkalker Filter Cafe voor Filterkoffiezetmachines

Adviesprijs 6,95 4,95
Melitta Anti Calc ontkalker voor koffiezetapparaat

Melitta Anti Calc ontkalker voor koffiezetapparaat

Vanaf 3,50 4,50
Severin Ontkalkingstabletten ZB8697

Severin Ontkalkingstabletten ZB8697

Vanaf 12,99 14,99
Solis Solipol Ontkalkingsvloeistof 1,0L

Solis Solipol Ontkalkingsvloeistof 1,0L

Vanaf 10,95 11,95
DeLonghi EcoDecalk mini 2 x 100ml

DeLonghi EcoDecalk mini 2 x 100ml

Vanaf 6,75 8,75
DeLonghi ontkalker 500ml

DeLonghi ontkalker 500ml

Nu vanaf 10,50 12,75
Delonghi Coffee Care Kit

Delonghi Coffee Care Kit

Adviesprijs 34,90 22,89
ECM Ontkalkingspoeder 10 stuks

ECM Ontkalkingspoeder 10 stuks

23,50
Miele Ontkalkingstabletten

Miele Ontkalkingstabletten

Tijdelijk uitverkocht
Miele Ontkalkingspatroon

Miele Ontkalkingspatroon

Tijdelijk uitverkocht

Ontkalken

Koffiemachine ontkalken 

Om te genieten van een lekker kopje koffie is het belangrijk om regelmatig je koffiemachine te reinigen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het ontkalken. Kalkaanslag is namelijk slecht voor de levensduur van je koffiemachine en kan verstoppingen veroorzaken. Als je langer van je koffiemachine wilt genieten is het ontkalken van je koffiemachine essentieel.

Koop nu ontkalker bij Bobplaza en blijf ook genieten van een kopje koffie met een lekkere smaak!

Hoe ontkalk je jouw koffiemachine?

Ontkalken kan door middel van een vloeibare ontkalker en ontkalkingstabletten. Bij Bobplaza hebben wij diverse merken die je kunt kopen om je koffiemachine te ontkalken. Wij hebben bekende merken, zoals Jura en Siemens, maar we hebben ook gewoon ons huismerk. Hoe vaak je moet ontkalken verschilt per machine. Raadpleeg hierbij de handleiding van de koffiemachine. Als het niet in de handleiding staat en je koffiemachine niet aangeeft wanneer deze ontkalkt moet worden, raden wij aan om je machine 1 keer in de 2 weken te ontkalken. 

Ontkalkingstabletten vs vloeibare ontkalking

Wij hebben zowel ontkalkingstabletten als vloeibare ontkalking in ons assortiment. Welke ontkalker het beste is voor jouw koffiemachine, hangt af van welke koffiemachine je hebt. Controleer altijd bij de productomschrijving of deze soort ontkalker geschikt is voor jouw koffiemachine.

Ontkalkingstabletten

Ontkalkingstabletten zijn klein en makkelijk te doseren. De tabletten gaan kalkophoping tegen, wat ervoor zorgt dat je koffiemachine langer meegaat. Naast het feit dat tabletten de levensduur van je koffie verlengen, voorkomen ze ook dat de kwaliteit van je koffie achteruit gaat. Voor de meeste koffiemachines heb je 1 tablet nodig per keer. Lees de instructie voor het precieze aantal. 

Vloeibare ontkalking

Een andere manier om je koffiemachine te ontkalken is door middel van vloeibare ontkalking. Vloeibare ontkalkers zijn makkelijk te gebruiken. De ontkalkingsvloeistof werkt op basis van citroenzuur en melkzuur, en is geschikt voor zowel espressomachines als koffieautomaten. Je vult de watertank met 20% ontkalker en 80% water en volgt de instructies. Na het ontkalken is het verstandig om de watertank meerdere keren goed door te spoelen met water. Vergeet ook niet de opvangbak goed door te spoelen en schoon te maken. 

Ontdek de Bobplaza Universele Ontkalker voor het verlengen van de levensduur van je koffiemachine. De universele ontkalker is geschikt voor alle merken en soorten koffiemachines. Maar je kunt ze ook gebruiken voor waterkokers en strijkijzers! De Bobplaza Universele Ontkalker is vloeibaar en hierdoor makkelijk in gebruik. Doordat de inhoud van de fles zeer geconcentreerd is, moet je het verdunnen met water. 

Hoe kies ik de beste ontkalker voor mijn koffiemachine?

Er zijn verschillende merken ontkalkers op de markt. Bij Bobplaza hebben we ontkalkers van Bobplaza, Bosch, DeLonghi, ECM, illy, Jura, Krups, Melitta, Pulito Caffe, Saeco, Sage, Severin, Siemens, Smeg, Solis en WMF. De meeste koffiemachines hebben zelf ook van hun eigen merk en bijpassende ontkalker. Maar je kan ook prima een merk gebruiken dat universele ontkalkers aanbiedt. 

Heb je hulp nodig bij het vinden van de beste koffiemachine-ontkalker? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom! 

Of je nu in het bezit bent van een Krups koffiezetapparaat, een Philips koffiezetapparaat of een Senseo koffieapparaat hebt, je wilt natuurlijk dat deze optimaal blijft werken. Een belsngrijk onderdeel van het in tiptop conditie houden van je machine, is om deze regelmatig te ontkalken. Bij bobplaza vind je een breed assortiment aan ontkalkingsproducten om jouw koffiemachine te onderhouden.

Krups Nespresso ontkalken

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem bij koffiemachines en kan de smaak en kwaliteit van je koffie aanzienlijk verminderen. Bovendien kan kalkaanslag de prestaties van je machine beïnvloeden en zelfs leiden tot verstoppingen en defecten. Door je Krups of Nespresso koffiemachine regelmatig te ontkalken, verwijder je opgebouwde kalkaanslag en zorg je ervoor dat je koffie altijd van de hoogste kwaliteit is.

Ontkalkingsset Nespresso

De ontkalkingsproducten van Bobplaza eigen merk zijn geschikt om een Nespresso apparaat te ontkalken. Nespresso ontkalker hoeft zeker niet van het merk zelf te zijn. De producten van Bobplaza zijn van hoogwaardige kwaliteit, waarmee jij ze zonder zorgen kunt gebruiken voor het onkalken van een nespresso machine.

Krups Nespresso onkalken handleiding

Een Nespresso Krups ontkalken vraagt nogal wat aandacht en zorg. Daarom geven je graag een Nespresso Krups ontkalken handleiding!

  1. Gebruik de juiste Nespresso ontkalker: keen ontkalkingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor Krups koffiemachines. Op Bobplaza vind je een breed assortiment hoogwaardige ontkalkingsproducten die perfect zijn afgestemd op een Krups koffiezetapparaat.
  2. Volg de de Nespresso Krups ontkalken handleiding: meng de Nespresso ontkalker volgens de instructies op de verpakking en vul het waterreservoir van je Krups volautomaat.
  3. Start het ontkalkingsproces: volg de specifieke instructies van je koffiemachine om het ontkalkingsproces te starten. Dit kan variëren afhankelijk van het model van je apparaat.
  4. Spoel grondig na: spoel het waterreservoir en de leidingen van je Krups koffiemachine grondig na met schoon water om eventuele resten van het ontkalkingsmiddel te verwijderen.
  5. Herhaal indien nodig: het kan nodig zijn het ontkalkingsproces te herhalen om hardnekkige kalkaanslag te verwijderen.

Senseo ontkalken

Niet alleen traditionele bonenmachines krijgen te maken met kalkaanslag. Gelukkig kan je ook gemakkelijk jouw Senseo ontkalken. Of je nu Senseo ontkalker gebruikt of het eigen (goedkopere) huismerk van Bobplaza, jouw Senseo apparaat ontkalken gaat gemakkelijk en snel. Online kun je gemakkelijk vinden hoe een Senseo te ontkalken is.

Dolce Gusto ontkalken

Ook een Nescafe Dole Gusto ontkalken gaat gemakkelijk met de ontkalkingsproducten van Bobplaza. Of je nu kiest voor Dolce Gusto ontkalker of voor een van Bobplaza’s eigen producten, een Dolce Gusto schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

Delonghi Magnifica S ontkalker

Jouw Delognhi Magnifica ontkalken… ook voor de ontkalking van de Delonghi Magnifica ben je bij Bobplaza aan het juiste adres. En daar is Delonghi Magnifica ontkalker van een eigen merk zeker niet altijd voor nodig. Ook de ontkaslkingsproducten van Bobplaza zijn geschikt voor de onkalking van Delonghi Magnifica S koffiemachines. De Delonghi ontkalken handleiding van jouw specifieke machine vind je gemakkelijk online.

Philips koffiemachine ontkalken

Een Philips koffiezetapparaat ontkalken is gemakkelijk en snel. Een Philips koffiemachine reinigen met een tablet van Bobplaza, en je geniet binnen no time weer van een heerlijke kop koffie. Naast regelmatig je Philips koffiemachine ontkalken kun je ook gebruik maken van een Philips Aquaclean filter, om het water te filteren voor deze door de machine gaat om extra kalkvorming te voorkomen.

Lees meer