Bob gaat voor een schone wereld

Bob heeft de passie voor koffie en thee overgenomen van zijn vader en droomt er stiekem dat zijn dochter op een dag het stokje overneemt. Dat kan alleen als Bobplaza toekomstbestendig is en het terugdringen van de CO2 uitstoot krijgt daarbij vanzelfsprekend alle aandacht. Bob is er van overtuigd dat jouw kop koffie of thee niet alleen lekker moet zijn, maar ook schoon en eerlijk.

Dus zorgen we er niet alleen voor dat jouw nieuwe glanzende espressomachine, zak verse koffiebonen of strakke design waterkoker snel en in perfecte staat jouw voordeur bereikt, maar ook dat die bestelling zo duurzaam mogelijk naar je toe komt. Natuurlijk kunnen we de bezorger niet dwingen zijn busje in te ruilen voor een snelle fiets, maar verder doen wij er alles aan om onze producten zo klimaatbewust mogelijk te verpakken en te verzenden.

Groene bezorging

Ben je in de buurt van Haarlem? Dan nodigen we je graag uit in onze sfeervolle showroom voor een kopje koffie en persoonlijk advies. Je kan je bestelling gelijk meenemen en dat scheelt weer CO2. Geen tijd om langs te komen? Geen probleem. We werken samen met PostNL. Zij lopen wereldwijd voorop in het verduurzamen van transport en het efficiënter maken van logistieke processen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en waar mogelijk kiezen we voor elektrisch transport.

Doos!

In ons magazijn gebruiken we alleen dozen die gemaakt zijn van gerecycled karton. Als jij de doos na het uitpakken in de papierbak doet, komt het karton uiteindelijk weer bij ons terecht. Zo kunnen we samen de productie van nieuw karton terugdringen.

Bij het verpakken proberen we zo min mogelijk loze ruimte over te houden in de doos. Want ook die loze ruimte gaat mee in de bestelbus en dat heeft een negatief effect op de CO2-uitstoot.

Let the sun shine!

Op het dak van onze showroom en een magazijn liggen 170 panelen om energie op te wekken met de natuurlijke kracht van de zon. Dat voelt goed. De stroom die wij zelf niet nodig hebben, geven we terug aan de leverancier zodat anderen ook kunnen profiteren van onze schone energie.

Eerlijke keten

In het verleden baseerden we ons koffie- en thee-assortiment vooral op een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Niks mis mee, maar de afgelopen jaren hebben wij onze focus verlegd. We kiezen nog steeds voor kwalitatief hoogwaardige koffie en thee, maar wij gaan er meer en meer op toezien dat de lokale boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn goederen en dat in de koffieproducerende landen ruimte is voor de (verdere) ontwikkeling van duurzame en biologische landbouw. Daarnaast zullen wij de klimaat-impact van de hele keten monitoren en waar mogelijk CO2 uitstoot reduceren of compenseren.