SMIT&DORLAS

in onze blogs zijn er al veel koffiebranders de revue gepasseerd. Stuk voor stuk hebben deze branders een uniek verhaal en overheerlijk koffie. Ook in deze blog presenteren wij met trots een bijzondere koffie brander, SMIT&DORLAS!

De Oorsprong van SMIT&DORLAS

Het verhaal van SMIT&DORLAS begint al in 1822 in Amsterdam. Meneer Dorlas besloot een koffiebranderij te beginnen. Zijn koffie viel al snel bij velen in smaak en zijn Amsterdamse koffiebranderij barstte al snel uit zijn voegen. Om deze reden besloot Meneer Dorlas uit te breiden en te verhuizen naar Amersfoort.

Rond dezelfde tijd werd je in hartje Amsterdam in de Leidsestraat verwelkomt door de overheerlijke en welbekende geur van versgebrande koffiebonen. Dit was te danken aan de kleine koffiebrander in het delicatessenwinkeltje van de familie Smit. Het is dan ook niet gek dat de koffie in steeds grotere hoeveelheden werd besteld door de beste hotels en restaurants. De vraag werd zo groot dat de familie Smit zich volledig ging focussen op koffie.

De vraag bleef maar toenemen en de familie Smit besluit in 1980 de krachten te bundelen met Dorlas koffie. Dit is de geboorte van de eerste SMIT&DORLAS koffie; de SMIT&DORLAS espresso blend. In 1999 verhuist SMIT&DORLAS naar Mijdrecht. Hoewel de branderij groter is, blijft het ambachtelijke karakter behouden. Waar je ook loopt, overal zie, proef en ruik je de historie. Anno 2019 is SMIT&DORLAS een gevestigde naam binnen de horeca branche en de koffie wordt tegenwoordig in de hipste koffiebars en beste restaurants geserveerd.

Smit en dorlas

Het Brandpunt van SMIT&DORLAS

De missie van SMIT&DORLAS is duidelijk: de beste koffie maken. Dit doet de SMIT&DORLAS al sinds 1822, dus de nodige ervaring is er zonder meer. De koffiebonen worden met veel liefde en passie in kleine hoeveelheden gebrand, zodat de smaak en aroma optimaal is en de kwaliteit wordt behouden. SMIT&DORLAS is er op gebrand om constant perfecte smaken en aroma’s te creëren, van koffieplantage tot branderij.

Zonder koffieplantages en boeren is er geen koffie. Ook SMIT&DORLAS weet dit als geen ander. Om deze reden staat duurzaam ondernemen met respect voor mens en natuur hoog in het vaandel. Het is dan ook dat alle blends van SMIT&DORLAS sinds begin 2017 biologisch gecertificeerd zijn. Sterker nog, de koffiebrander speelt in Europa een leidende rol in het produceren van duurzame koffie. SMIT&DORLAS werkt nauw samen met Rainforest Alliance, Fairtrade Max Havelaar en Biologisch gecertificeerde leveranciers.

Smith en dorlas

De SMIT&DORLAS Koffieblends

Het aanbod van SMIT&DORLAS is erg divers en er is voor ieder wat wils, van bonen voor een pittige espresso tot koffie voor een fluweelzachte kop filterkoffie. Ook introduceerde SMIT&DORLAS kort geleden de Single Estate lijn; unieke koffiebonen afkomstig van één plantage en is slechts een beperkte periode verkrijgbaar.

Espresso Originale

De SMIT&DORLAS Espresso Originale wordt ook wel de signature roast genoemd. Deze krachtige blend wordt lang donker gebrand voor een krachtige smaak. Het is een blend van zongedroogde Arabica en gewassen Arabica uit Brazilië, Oost-Afrika en Colombia. Deze krachtige blend is perfect voor de liefhebbers van de betere espresso en cappuccino.

Espresso Intenso

Ervaar met de SMT&DORLAS Espresso Intenso door de extra donkere branding rijke aroma’s en een intense smaak. Het is een melange bestaande uit Natural Arabica uit Brazilië als basis en handgeplukte en gewassen Arabica uit Centraal-Amerika voor een aromatische afdronk. Deze intense koffiebonen zijn de perfecte basis voor een espresso, cappuccino, latte macchiato en ristretto.

Lungo Classico

De klassieke SMIT&DORLAS Lungo Classico blend heeft een lichte tot medium branding. De blend is samengesteld uit de beste kwaliteit Arabica bonen uit Centraal-Amerika zoals Guatemala Antigua en Sidamo uit Ethiopië en de melange wordt aangevuld met een kleine hoeveelheid zongedroogd braziliaanse Arabica. De koffiebonen komen optimaal tot hun recht wanneer deze geserveerd worden als lungo, latte macchiato, filterkoffie of koffie verkeerd.

Lungo Passionato

De fluweelzachte SMIT&DORLAS Lungo Passionato is voor een optimale smaakbeleving medium gebrand. Het is een blend bestaande uit wet polished Arabica uit Brazilië, diverse gewassen Arabica uit Midden-Amerika en Oost-Afrika en een vleugje Robusta uit Azië. De Lungo Passionato is perfect voor lungo en filterkoffie.

Caffe Delicato

Door slow roasting is de SMIT&DORLAS Caffe Delicato medium gebrand. De melange bestaat uit de beste Arabica bonen uit Brazilië en delicate Arabica uit Colombia, Centraal-Amerika en Oost-Afrika. Het speciale rinse en kruidige karakter van de Oost-Afrika Arabica geeft deze koffie een bijzonder fijne nasmaak. Maak een lungo, latte macchiato of koffie verkeerd voor optimale smaken en aroma's.

Caffe Delicato Fairtrade

Ook de SMIT&DORLAS Caffe Delicato Fairtrade heeft een medium branding. Het is een volledig biologische en Fairtrade gecertificeerde melange samengesteld met de beste Arabica uit Brazilië en delicate Arabica uit Mexico, Honduras en Nicaragua. Geniet van een optimale smaaksensatie door een lungo, latte macchiato of koffie verkeerd te bereiden.

Caffe Decaffeinato

Met de SMIT&DORLAS Caffe Decaffeinato geniet je van de vertrouwde kwaliteit, maar dan zonder cafeïne. De Caffe Decaffeinato is een melange die is gemaakt van uitsluitend de beste kwaliteit Arabica koffiebonen uit Colombia, Brazilië, Peru en Honduras. Geniet van een espresso die zich kenmerkt door zijn lichtbruine crema en tonen van chocolade, karamel en noten.