Caffè Torino

In deze blog verdiepen wij ons in het verhaal achter Caffè Torino.

De oorsprong

Wanneer je door Turijn loopt proef je in alles de sfeer en historie die deze plek tot de bakermat van de Italiaanse koffie hebben gemaakt. Een paar van de authentieke koffiehuizen zijn er zelfs nog. Waar je zeker een kopje koffie moet drinken is Caffe Torino, te vinden aan Piazza San Carlo 204.

Een koffiebar uit 1903 met obers nog in kostuum, mooie kroonluchters en een stijlvolle bar. Je espresso wordt dan ook bereid door een Barista in kostuum en je bevindt je op dat moment in Turijn Il Salone (de huiskamer). Een geweldige ervaring om hier eens een kopje koffie te gaan drinken. Het symbool van Turijn vind je ingemetseld voor de deur; een geelkopere stier. Als je met je voet op de ballen van de stier stapt brengt dit geluk volgens de inwoners van Turijn.

Het Brandpunt

Goede kwaliteit en de smaak doen herleven van de historische koffiecultuur uit Turijn. Dat is waar Caffe Torino voor staat. Het branden van de ruwe koffiebonen gebeurt met veel liefde en passie in een Nederlandse branderij. De meesterbrander gebruikt hiervoor een origineel recept met gebruik van de beste brandmethodes. Alles om de kwaliteit en optimale versheid te garanderen. Nu is het alleen nog maar genieten van dat perfecte kopje espresso.

The Roast

Caffè Torino
Door de donkere branding, een sterke intensiteit, tonen van chocolade en karamel is deze koffie uitermate geschikt voor espresso, cafe creme, lungo en milky drinks. Door de unieke melange van 75% Arabica en 25% Robusta ontstaat er bij het zetten van de koffie een romige cremalaag. Daarnaast geeft de Robusta dat stukje extra pit aan de koffie zoals je dat uit Italië kent. Perfect voor de echte koffieliefhebber!

De koffiebonen zijn afkomstig uit Colombia, Vietnam en Brazilie.

Bestel hier direct jouw eigen stukje Italië.