Cappuccino versus latte macchiato

Even een momentje voor jezelf creëren met een cappuccino of latte macchiato. Heerlijk! Voor welke zou jij kiezen? Misschien vraag jij je af wat het verschil is tussen deze twee romige koffies, omdat ze zo veel op elkaar lijken. Bob legt je dat graag uit!

Zowel een cappuccino als een latte macchiato hebben dezelfde ingrediënten. Voor beide koffies heb je een shotje espresso en verwarmde en opgeschuimde melk nodig. Echter, de koffies verschillen wel in hoeveelheid melk. Bovendien worden ze ook anders bereid en geserveerd.

Cappuccino

De cappuccino die oorspronkelijk afkomstig is uit Wenen is een Italiaanse koffiebereiding. De koffie bestaat uit een gelijkmatige verdeling van espresso, melk en melkschuim. Bij het bereiden van een cappuccino wordt eerst het shotje espresso geschonken. Vervolgens wordt de melk en melkschuim gemengd in de espresso. De combinatie van koffie en melk zorgt voor een lekkere romige melkkoffie. Deze lekkere melkkoffie is bovendien een mooie basis voor latte art. De capp uccino wordt geserveerd in een lage mok met een grote diameter om de bovenkant goed zichtbaar te maken.

Latte macchiato

In tegenstelling tot de cappuccino start je bij een latte macchiato eerst met melk. In een hoog glas schenk je eerst de lekkere verwarmde en opgeklopte melk. Je creëert zo twee lagen in jouw glas. De onderste laag bestaat uit melk en de bovenste laag bestaat uit melkschuim. Wanneer je voorzichtig een scheutje espresso erin schenkt komt dat laagje precies tussen de twee melklagen. Mooi met serveren en heerlijk om er van te genieten.