Contrast Coffee

Duurzaam ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Dat is ook de reden dat wij de 100% biologisch afbreekbare koffiecapsules van Contrast Coffee op hebben genomen in ons assortiment. 

De oorsprong

Plasticsoep, een term die je zeer waarschijnlijk de afgelopen jaren steeds vaker voorbij hebt horen komen. De plasticsoep bestaat uit resten van 311 miljoen ton plastic die per jaar wordt geproduceerd, waarvan 5 miljoen ton in de oceaan terechtkomt. Voor het grootste deel zijn wij als mensen hier verantwoordelijk voor, bijvoorbeeld door plastic wat we op straat gooien. De oceanen beslaan 72% van het aardoppervlak en zijn onze voornaamste zuurstofleverancier. Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron. Alleen door de degradatie en fragmentatie van plastic tot kleine deeltjes, kunnen giftige stoffen vrijkomen. Dieren die in de zee leven zien deze kleine deeltjes voor voedsel aan en op deze manier dringt het giftige afval de voedselketen binnen. Plasticvervuiling neemt gigantische vormen aan, dit betekent dat er snel verandering moet gaan komen voordat het te laat is en wij de wereld nog meer naar de afgrond helpen. Wist je dat maar liefst 80% van al het plastic afval in oceanen wordt geloosd door de industrie en door mensen op het land? Hoog tijd om hier verandering in te brengen en te beginnen bij onszelf!

Om deze reden hebben wij gekozen voor een Brander van de Maand die rekening houdt met de effecten van activiteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering, namelijk Contrast Coffee. Op wat voor manier doen zij dat? Contrast Coffee produceert biologische afbreekbare capsules die gevuld zijn met bizar lekkere Biologische Fair Trade koffie. Bij de productie van de koffie is er rekening gehouden met milieu en de koffieboer heeft een eerlijke prijs gekregen voor zijn of haar oogst. Na gebruik gooi je de capsules gewoon in de groene bak, that’s it!

Waarom kiezen zij niet voor aluminium net zoals Nespresso en L’Or? Dat komt omdat Aluminium niet veel beter is, de stof is namelijk duur om te winnen en te smelten. Misschien een beetje technisch, maar aluminium wordt voornamelijk gewonnen uit bauxiet. De resten daarvan veroorzaken rode modder met een hoge zuurtegraad en die is zeer schadelijk voor de natuur. De grond is daarna ongeschikt voor landbouw en het grondwater vervuild met metalen. Niet echt de moeite waard voor een lekker bakje koffie. Daarbij hebben Nespresso en L’Or een recycle programma voor hun capsules die erg schadelijk is voor het milieu. Voordat aluminium capsules gerecycled kunnen worden moet de koffiedrab eruit gespoeld worden met water, de capsule worden versnipperd, de inkt op de capsule verbrand en het aluminium worden omgesmolten. Dit maakt het een zeer milieubelastend proces.

Het brandpunt

Hoe meer mensen kiezen voor biologisch afbreekbare capsules hoe sneller de koffie giganten mee gaan met deze ontwikkeling. En dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij jouw hulp bij nodig. Hier sluit de missie van Contrast Coffee goed op aan: grote jongens als Nespresso, Lidl en Douwe Egberts wakker te schudden en samen maken we biologische afbreekbare capsules de norm!

De roasts

De contrast Coffee capsule zijn gevuld met de beste biologische fair-trade organische koffie. De capsules komen in vier verschillende smaken, namelijk de Espresso Fire, Espresso Air, Lungo Water en Lungo Earth.

De Espresso Fire is donker gebrand en de smaak van deze blend kenmerkt zich door de tonen van karamel. Voor een ultieme beleving serveer je deze koffie als espresso of cappuccino.

De Espresso Air is donker geroosterd en bevat 100% arabica. Hierdoor komen zoete chocolade-achtige smaken naar boven. Ontdek bij iedere slok een tintje karamel, met een fruitige neiging. Voor optimale beleving serveer je deze koffie als Espresso of als café-crème. 

De Lungo Water is medium roasted en bevat 100% arabica. In deze gebalanceerde blend ontdek je tonen van citrus en een aanhoudend bloemaroma. De milde zuurgraad zorgt voor een frisse en soepele afdronk. Deze koffie wordt het best ervaren als deze wordt geserveerd als café-crème, het liefst zonder melk.

De Lungo Earth kenmerkt zich door de fruitige bloemachtige smaak. De zachte zuurgraad geeft deze alleskunner een perfecte complexiteit. Voor optimale beleving serveer je deze koffie als espresso, café-crème of cappuccino.