De Fellow Opus Versus Baratza Encore ESP koffiemolen

Hoewel zowel de Fellow Opus als de Baratza Encore ESP bekend staan om hun kwaliteit en functionaliteit, zijn er enkele opvallende verschillen tussen de twee. In deze blog gaan we dieper in op de kenmerken, overeenkomsten en verschillen van deze twee koffiemolens, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Ontwerp en Bouwkwaliteit

De Baratza Encore ESP heeft een strak en minimalistisch ontwerp met een behuizing van duurzaam kunststof. Het heeft een gebruiksvriendelijke bedieningsknop aan de zijkant en een hopper voor het bewaren van koffiebonen. De Fellow Opus daarentegen heeft een meer gestroomlijnd en modern ontwerp, met een combinatie van roestvrij staal en hoogwaardig kunststof. Het heeft een transparante hopper en een intuïtieve bedieningsinterface aan de voorkant. Over het algemeen biedt de Fellow Opus een iets luxueuzere uitstraling en bouwkwaliteit.

Maalinstellingen en Consistentie

Beide koffiemolens zijn uitgerust met verschillende maalinstellingen om aan de behoeften van verschillende koffiezetmethoden te voldoen. De Baratza Encore ESP heeft in totaal 40 maalstanden, die je gemakkelijk kunt aanpassen door aan de hopper te draaien. De Fellow Opus biedt maar liefst 41+ precisie-instellingen, wat ruimvoldoende is voor alle zetmethoden; van espresso tot filter en Cold Brew. Wat betreft de consistentie van de maling, staan beide molens hoog aangeschreven. Ze kunnen beide een gelijkmatige maling produceren die essentieel is voor een goede extractie en smaak.

De Baratza Encore ESP is uitgerust met 40 mm M2 RVS conische maalschijven, terwijl de Fellow Opus gebruik maakt van de C6-40 Burly Burrs™: 6-blade 40 mm conische maalschijven. Beide maalschijven streven naar een consistente en smaakvolle maling. De keuze tussen de twee hangt af van persoonlijke voorkeur en de gewenste koffie-ervaring.

Hopper of Single Dosing

Een ander verschil tussen de hopper van de Baratza Encore en de single-dose workflow van de Fellow Opus ligt in de benadering van het malen van koffiebonen. De hopper van de Baratza Encore heeft een inhoud van 230 gram en kan hierdoor meerdere malingsbeurten bevatten, terwijl de Opus met een single-dose workflow werkt, waarbij telkens één portie vooraf afgewogen koffiebonen wordt gemalen. Dit biedt flexibiliteit bij het wisselen van koffiesoorten, maar vereist meer tijd en aandacht bij elke bereiding.

Zowel de Baratza Encore ESP als de Fellow Opus koffiemolen worden geleverd met handige accessoires. Ze hebben beide een doseerbeker voor espresso, ideaal voor een nauwkeurige dosering. Daarnaast worden ze geleverd met een opvangbakje voor grotere hoeveelheden koffie, perfect voor filterkoffie of een pot koffie. Deze accessoires maken beide molens veelzijdig en gebruiksvriendelijk voor verschillende koffiezetmethoden.

Geluidsproductie en Motorvermogen

Bij het malen van koffiebonen kan geluidsproductie een factor zijn om rekening mee te houden, vooral als je 's ochtends vroeg koffie wilt zetten zonder anderen te storen. De Baratza Encore ESP heeft een krachtige DC-motor die snel, relatief stil en efficiënt werkt, maar waarvan het geluidsniveau iets hoger ligt dan die van de Opus. De Fellow Opus is eveneens uitgerust met een stille motor en is ontworpen om trillingen te verminderen, waardoor het ook een stille werking heeft. Beide molens zijn dus geschikt voor gebruik in huiselijke omgevingen.

Prijs en Waarde

Wat betreft de prijsstelling, valt de Baratza Encore ESP in het laag-middensegment van de koffiemolens. Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wordt gewaardeerd door zowel beginners als ervaren koffieliefhebbers. De Fellow Opus daarentegen zit daar net iets boven in het middensegment, maar het prijsverschil is minimaal. De Fellow Opus is iets duurder, maar in ruil hiervoor krijg je een premium koffiemolen met extra functies en een verfijnd ontwerp.

Conclusie

Of je nu kiest voor de Baratza Encore ESP of de Fellow Opus, je kunt er zeker van zijn dat je een koffiemolen van hoge kwaliteit krijgt. Beide molens leveren een consistente maling en zijn gebruiksvriendelijk. De keuze tussen de twee hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget en de extra functies die je belangrijk vindt. Als je op zoek bent naar een solide koffiemolen zonder franje, is de Baratza Encore ESP een uitstekende keuze. Als je echter bereid bent te investeren in een premium koffiemolen met een verfijnd ontwerp en extra functies, is de Fellow Opus het overwegen waard. Ongeacht je keuze, met beide molens kun je genieten van heerlijke koffie thuis.

Bestel direct

Baratza Encore ESP Koffiemolen Zwart

Baratza Encore ESP Koffiemolen Zwart

Tijdelijk uitverkocht
Fellow Opus Koffiemolen Zwart

Fellow Opus Koffiemolen Zwart

Adviesprijs 259,00 225,00