Recept | De meest unieke ice-coffee variaties

Het is vandaag 6 september, en dat betekent nationale ijskoffiedag! Dit betekent dat er weer ice-coffee gedronken mag worden! Hoewel een standaard ice-coffee voor velen al een genot is wordt vaak vergeten hoeveel lekkere variaties er gemaakt kunnen worden met koffie en ijs. Wij hebben daarom drie unieke recepten geselecteerd die zelf gemakkelijk thuis te maken zijn, en vandaag absoluut niet mogen ontbreken. 

Ice-coffee met Nutella (voor één persoon)

Ingrediënten:
240ml vers gebrouwen koffie, gekoeld uit de koelkast
¼ kop met magere melk
2 eetlepels Nutella
Slagroom (optioneel)
IJsblokjes of schaafijs

Hoe te maken:
Mix de koffie, melk en Nutella totdat de Nutella bijna helemaal is opgelost. Schenk de mix in een glas met ijs en maakt het af met een toefje slagroom.

Thaise Ice-coffee (voor vier personen)

Ingrediënten: 
4 koppen sterk gebrouwen koffie
2 koppen met halfvolle of volle melk
3 eetlepels met kristal suiker
3 Kardemon peulen (of ¼ theelepel met gemalen kardemon)
¼ theelepel met amandel extract
IJsblokjes of schaafijs

Hoe te maken:
Het is belangrijk om eerst de kardemon peulen fijn te maken zodat de aroma’s vrij komen. In een pannetje verwarm je vervolgens de halfvolle/volle melk,  suiker en kardemon. Nadat het even verwarmd is (niet kokend heet) mag de temperatuur weer omlaag en laat je het voor 15 minuten rusten. Maak de koffie apart klaar en laat deze afkoelen. Vul vervolgens 4 glazen met ijs en verdeel hierover de gearomatiseerde melk. Schenk vervolgens langzaam een kop koffie in elk glas.

Ice-coffee met Framboos en chocola (voor één persoon)

Ingrediënten:
¼ kop met vers  gebrouwen koffie of 1 á 2 shots espresso (afgekoeld)
2 eetlepels chocolade melk
¼ kop met frambozensiroop
½ kop melk
4 a 6 verse frambozen
Slagroom
Ijschaaf of ijsblokjes

Hoe te maken:
Schenk de frambozensiroop en de chocolademelk in het glas. Doe de koffie erbij en roer totdat alles is opgelost. Doe het ijs in het glas en voeg vervolgens (tot het glas vol is de melk) toe. Maak het af met een toef slagroom met daarop verse frambozen.

Nog niet de juiste producten of hulpmiddelen in huis voor deze heerlijke recepten? Neem een kijkje bij onze koffiebonen en dubbelwandige glazen en vindt hier o.a.de geschikte koffie en glazen!