Barista tools

In de koffiewereld is de barista een opkomende trend. Als een professionele barista weet jij hoe je de perfecte espresso moet maken en het bereiden van cappuccino’s wordt een ware kunst. Van melkschuim creëer jij in een handomdraai de mooiste zwanen en tulpen. Natuurlijk heb je hiervoor ook de juiste tools nodig. Lees hieronder de top 8 van Bob voor barista tools die je nodig hebt om jouw innerlijke barista naar boven te halen en de lekkerste koffies te maken.

Barista tools top 8

1. Een RVS melkkan
Om de beste (micro)schuim te creëren heb je een goede melkkan nodig. De melkkannen bestaan in verschillende formaten, kleuren, vormen en merken. Het formaat van de melkkan ligt maar net aan de hoeveelheid melk die je nodig hebt. De melkkannen zijn speciaal ontwikkeld om melk op te kunnen schuimen. Kortom, een onmisbare tool die je thuis moet hebben.

2. Een thermometer
Met de thermometer kun je eenvoudig de temperatuur van de melk opmeten. Op deze manier weet je wanneer je de juiste temperatuur voor jouw koffie hebt bereikt en kun je de melk inschenken. Bij het opschuimen van melk met een melkkan is het namelijk van groot belang dat de melk niet te koud is of te heet wordt en verbrandt.

3. Een maatschep
Met de maatschap bepaal jij precies de hoeveelheid koffie die je nodig hebt voor in je filterdrager. Erg handig voor bij een koffiemolen of een filter.

4. Een koffieverdeler
Je filterdrager is gevuld met een hoopje gemalen koffie die nog niet goed verdeeld is. Met de hand kun je de koffie nooit precies verdelen en daarom is een koffieverdeler perfect om te gebruiken. Met de koffieverdeler zorg je ervoor dat de koffie in je filterdrager perfect wordt verdeeld. Zo kun je de egaal verdeelde koffie vlekkeloos aandrukken met een tamper.

5. Een tamper
Wanneer de filterdrager gevuld is met gemalen koffie moet die koffie nog extra aangedrukt worden met de tamper. Een essentiële tool die je dus moet hebben in huis.

6. Een tampingmat
Als je de koffie in de filterdrager wilt tampen, kun je dit het beste op een tampingmat doen. Indien je geen tampingmat hebt, kan jouw keukenblad en je filterdrager beschadigd raken. Een tampingmat zal daarvoor een goede ondergrond zijn.

7. Een reinigingsborstel
Het is belangrijk dat je jouw machine altijd goed schoonmaakt nadat je koffie hebt gemaakt. Zo weet je zeker dat er geen koffieresten aankoeken aan de zetgroep van je machine. Wanneer dit wel gebeurt kan de machine stuk gaan en wordt de koffie minder lekker. Met een reinigingsborstel kun je de koffieresten op de zetgroep en uit je filterhouder goed schoonmaken.

8. Een tamperhouder
Met de tamperhouder zorg je ervoor dat je werkblad schoon blijft en niet beschadigt. Met siliconenrubbertjes onder de houder wordt het wegglijden vermeden. Een onmisbare tool voor elke thuisbarista.

 

Ontdek ze allemaal

Melk Thermometer Groot 23 cm

Melk Thermometer Groot 23 cm

Tijdelijk uitverkocht
RVS Melkkan M 0,6L

RVS Melkkan M 0,6L

Adviesprijs 14,95 12,95
Melkkan 0,35L Teflon Coating

Melkkan 0,35L Teflon Coating

Adviesprijs 14,95 12,95
Melkkan Luxe RVS 1L

Melkkan Luxe RVS 1L

Adviesprijs 18,95 16,95
Maatlepel 7 gram

Maatlepel 7 gram

Adviesprijs 9,95 4,95
Uitklopbakhouder RVS

Uitklopbakhouder RVS

Adviesprijs 29,95 24,95
Gesloten Uitklopbak

Gesloten Uitklopbak

Adviesprijs 29,95 24,95
Tamperhouder RVS Rubber

Tamperhouder RVS Rubber

Adviesprijs 34,95 29,95