Dopper | The Bottle Is The Message

Het is onmisbaar in ons leven en we drinken het dagelijks: water! Hoewel we in Nederland het beste drinkwater ter wereld hebben, worden er toch met grote regelmaat petflesjes met mineraalwater aangeschaft. En vervolgens weggegooid. Het gevolg?

Rondzwervend plastic afval. Gelukkig worden er wereldwijd initiatieven genomen om dit probleem op te lossen. Eén van die initiatieven werd geboren in Nederland: Dopper, een bedrijf met een maatschappelijke missie.

"Minder plastic in de oceaan"

In Nederland worden er zo'n 500.000 plastic flesjes per dag weggegooid. Meestal belanden ze op de vuilnisbelt, maar het komt ook nog veel te vaak voor dat ze op straat of in zee belanden. In de vijf grote oceanen bevindt zich momenteel 36 keer zoveel plastic als plankton. Langzamerhand veranderen onze oceanen in een grote plastic-soep en dat wil Dopper een halt toe roepen. 

Merijn Everaarts, initiatiefnemer en oprichter van Dopper, kwam op het idee om een duurzame drinkfles te ontwikkelen na het zien van een documentaire over plastic zwerfafval. Er werd een wedstrijd georganiseerd voor het ontwerp die werd gewonnen door Rinke van Remortel, een industrieel ontwerper. 

De Dopperflessen worden klimaatneutraal geproduceerd, zijn duurzaam en vaatwasserbestendig (maar ook met een afwasborstel goed en gemakkelijk te reinigen). 

"Kraanwater: de perfecte dorstlesser"

Dopper is in het leven geroepen om kraanwater te promoten. Kraanwater is de duurzaamste, goedkoopste én gezondste dorstlesser die er is: 100% dorstlessend, 0 kcal. Doordat er aan kraanwater hogere eisen worden gesteld dan aan mineraalwater, heeft kraanwater een betere kwaliteit. Om dit te promoten gaat een deel van de opbrengsten van Dopper naar de promotie van dit (h)eerlijke water! 

"Jij schoon water, zij schoon water"

Zoals gezegd, hebben we in Nederland het beste kraanwater ter wereld. Drinken uit de kraan is voor ons net zo vanzelfsprekend als ademhalen en slapen. Dat is helaas lang niet over ter wereld zo. In samenwerking met Simavi en lokale partners zorgt Dopper voor schoon drinkwater in Nepal. Via de Stichting Dopper Foundation gaat een deel van de opbrengsten naar een project dat waterputten, schone wc's en riolering realiseert in Nepal. 

Kortom: drink je water voortaan uit een Dopper en draag bij aan een beter milieu en een betere wereld! Dat is een win-winsituatie!