Geels Koffie en Thee

Ook in deze blog zetten wij een van de fantastische branders uit ons assortiment in de schijnwerpers! Maak kennis met onze huisbrander Geels Koffie & Thee.

De Oorsprong

Rond 1863 begon Antonius Geels een handel in oud-koloniale waren, om zich na enige tijd te specialiseren in ‘ Koffie, Thee en Suikerwerken’. Over deze eerste jaren van de zaak is weinig bekend, omdat in die tijd niet alles werd geregistreerd. Wel is bekend dat Geels in 1866 naar de Warmoesstraat in Amsterdam verhuisde. De Warmoesstraat is een van de oudste straten van Amsterdam. De Warmoesstraat was ooit een zeer voorname straat met deftige zaken. In de 18e eeuw werd de straat het centrum van de koffie –en theehandel.

Voor de eerste wereldoorlog verkocht Geels hoofdzakelijk aan winkeliers en kruideniers Antonius Geels bouwde de fundamenten voor het familiebedrijf. Zijn zoon en enig kind Theodorus maakte de zaak groot, legde contacten met kruideniers en bouwde een grotere klantenkring op. In deze tijd zag men de handel sterk toenemen.

Door de jaren heen is er binnen het bedrijf veel veranderd, maar iets wat nooit zal veranderen is de constante kwaliteit en passie voor koffie (en thee)!

Het Brandpunt
’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds. Koffie smaakt altijd goed. Of het nu bij het ontbijt is, de lunchpauze of na een lekker diner. Eeuwen geleden werd de koffieplant ontdekt en nog steeds plukken we daar de vruchten van. Of liever gezegd: de koffiebonen. Al jaren maakt Geels de heerlijkste koffiemelanges van topkwaliteit.

Al jaren levert Geels kwaliteitskoffie. Dat komt door onze nauwkeurige koffiecontrole . Van de ingekochte koffiebonen wordt, na een strenge keuring, een melange gemaakt door verschillende topselecties te mengen. Vervolgens wordt elke soort boon afzonderlijk gebrand. Tot slot proeven deskundigen uitvoerig elke koffie om tot de beste smaak te komen. Op deze manier wordt te allen tijde de beste koffiekwaliteit gehandhaafd.

Geels heeft een enorme passie voor koffie. Er wordt met liefde omgegaan met koffie. Dat betekent dat er van het begin tot het einde zorg wordt dragen voor de producten. Om er zeker van te zijn dat de klant deze liefde terug kan proeven, is er een unieke verpakking ontwikkeld die de koffie extra lang vers en op smaak houdt. Zo kan er nóg langer worden genoten van de overheerlijke passie van Geels!

De Roasts
Geels importeert koffiebonen uit alle hoeken van de wereld. Daardoor bestaat het assortiment uit een breed pallet van toegankelijke en speciale koffiesoorten. Variërend van mild tot pittig zijn onze melanges geschikt voor alle soorten gelegenheden. Onderstaande melanges staan op chronologisch volgorde van pittig naar mild.

Geels Italian Blend
Deze nieuwe koffiebonen van Geels zijn te vergelijken met de welbekende Geels Milano bonen. De Italian Blend is een zeer krachtige koffie die donker is gebrand. Daarnaast bevat deze koffie een volle body met daarbij nuances van noten en cacao.

Deze koffie is uitstekend geschikt voor een pittige espresso of cappuccino, maar ook bijzonder goed geschikt voor een ‘normale’ kop koffie. Als je goed proef, kun je tonen van amandel en karamel ontdekken.

Geels Espresso Milano
Dit is een typisch Italiaanse koffie: krachtig van smaak en donker gebrand. Daardoor is deze koffie uitstekend geschikt voor een pittige espresso, of cappuccino, maar ook bijzonder geschikt voor een krachtige lungo. De koffie is vol van smaak en heeft tonen van cacao en laurier.

De Geels espresso Milano is echt een koffie die je eens geproefd moet hebben, als je deze koffie gedronken hebt wil je gegarandeerd niets anders meer! Het best komt deze koffie tot zijn recht wanneer deze wordt gemalen vlak voor gebruik.

Geels Espresso Roma
De espresso Roma is één van de beste koffies van onze huisbrander Geels! Deze 100% arabica is uitstekend geschikt voor een lekkere, krachtige kop koffie en doet het hierdoor ook erg goed als espresso of in een cappuccino. Je proeft bij deze koffie een lichte chocolade bitter met tonen van grapefruit en amandel.

De Roma is een melange van sterk gebrande, gewassen arabica's uit Midden-Amerika en Brazilië. De koffie heeft een krachtig karakter, geroosterde nuances, een intense body en een heerlijk lange nasmaak.

Geels Caffe Di Casa (Gemalen koffie)
De Geels Caffe Di Casa gemalen koffiebonen is een krachtige en volle melange van Arabica en Robusta bonen. De koffie heeft, zoals we gewend zijn van Geels, een fluweelzachte smaak en intense aroma's. Fijnproevers zullen een licht notige en aardse afdronk ervaren.

De koffie heeft een snelfiltermaling en is geschikt voor koffiezetautomaten met een filtersysteem.

Geels Espresso Venetië
De espresso Venetië is een melange van de beste koffiebonen van Geels die samen een ultieme smaaksensatie vormen voor een lekkere espresso of kop koffie. Je proeft het zoete van citrusvruchten en de volle smaak van de 100% arabica bonen.

Qua samenstelling is deze koffie hetzelfde als de espresso Milano van Geels. De Venetië is alleen wat lichter gebrand, waardoor deze iets minder pittig is. Houd u van een ietwat mildere koffie, die toch nog steeds voldoende smaak en kracht heeft? Kies dan voor de espresso Venetië.

Geels Mokka Ethiopia Sidamo
De Geels Mokka Ethiopia Sidamo koffie is zacht van smaak en heeft een wijnachtige afdronk waardoor deze zeer geschikt is om de hele dag te drinken. De aromatische koffie is fruitig en zoet met tonen van bessen, citrusvruchten, cacao en karamel.

Ethiopië produceert een van de meest unieke en fascinerende koffie in de wereld. De drie belangrijkste gebieden zijn Harrar, Ghimbi en Sidamo. Sidamo koffie, het district waar Yirgacheffee vandaan komt, groeit op kleine plantages in het zuiden van Ethiopië en is de meest gewilde soort.

Geels Brazil Santos
De Geels Brazil Santos koffie is te onderscheiden door zijn zachte en licht zoete smaak. De bloemachtige tonen met noottinten en daarnaast een bittere frisheid van sinaasappelschil zorgen voor een lange afdronk. De koffie bevat tonen van pinda, cacao en karamel en is zeer geschikt om de hele dag door te drinken als espresso, koffie of cappuccino.

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld en kent een geavanceerd koffieverwerkingssysteem. De plek waar deze koffieboon vandaan komt, namelijk Santos, is geen koffie regio, maar juist de haven waar veel koffie wordt verscheept.

Geels Dessert Melange
Deze koffiebonen van Geels zijn heerlijk zacht en vol van smaak. De Geels Dessert Melange kent een verfijnd aroma met een nootachtige afdronk. Het is een middel sterke koffie, uitstekend geschikt voor een heerlijke zachte lungo. Zoals de naam doet beweren komt de Dessert Melange optimaal tot zijn recht wanneer deze na het eten wordt gedronken.

Deze koffie is gemaakt van Arabica koffiebonen van over de hele wereld. Een heerlijke melange geschikt voor de milde koffiedrinkers!

Geels Costa Rica
Costa Rica koffie van Geels heeft een zijde zachte smaak met een heerlijke aroma. De koffie is fruitig en evenwichtig van smaak en je proeft tonen van sinaasappel en gember. Perfect om in de voormiddag en na de maaltijd te drinken en goed geschikt voor espresso's en lungo's.

Costa Rica heeft de standaard gezet voor de natte bereiding van koffie voor de rest van Centaal en Zuid Amerika. De belangrijkste regio's zijn Tres Rios, Alajuela en Tarrazu. De beste Costa Rica koffie groeit op een hoogte boven 1300 meter en wordt aangeduid met Strictly Hard Bean.

Geels Decaffeinato
Geels Decaffeinato is een melange van Arabica-, Colombia- en Santosbonen. De koffie is rijk van smaak en heeft subtiele tonen van karamel en mandarijnen. Een verrassende koffie zonder cafeïne, goed geschikt voor een zachte lungo of heerlijke espresso.

Deze koffie is rins en evenwichtig, zonder toevoeging van cafeïne. Deze koffie is daarom niet alleen erg lekker, maar ook beter voor je gezondheid. De Geels Decaffeinato is het lekkerst wanneer je deze na een maaltijd of ’s avonds drinkt.