Het begint met... koffie

Nou, dat is niet helemaal waar. Het begint met de wekker. Niet het beste begin van de dag maar c’est la vie. Je sleurt jezelf uit bed, door de gang, naar de badkamer en onder de douche. Dat is beter. Vroeger was je rond een uurtje of half acht / acht uur klaar om naar je werk te gaan. Lekker stukkie rijden als buffer tussen werk en privé. Eenmaal op je werk was je fris en fruitig genoeg om 8 uur super productief te zijn (of te doen alsof).

De dag begint met koffie

Maar nu is het andere koek. Na het douchen is er niks anders te doen dan aan je eettafel te gaan zitten en de computer aan te zetten. En dat is het. Niks geen ‘Goedemorgen, Emma. Alles goed? Hey Jan, lekker gevoetbald nog gister?’ Niet even een loopje naar het kopieerapparaat, de financiële administratie, de lunchruimte of, misschien wel het leukste loopje van de dag: het koffiezetapparaat. Maar daar zit goddank ook meteen het enige voordeel in van het thuiswerken: je Eigen Koffie!

huilen om koffie

Hebben jullie op het werk nog zo’n afschuwelijk slecht apparaat? Dat de koffie eigenlijk alleen maar goed is om een beginnend brandje mee te blussen? Dat je nog anderhalf uur met die bittere smaak van instantkoffie in je mond rondloopt? Gelukkig moet gezegd worden dat steeds meer werkgevers investeren in betere koffie voor hun medewerkers (want hoe krijg je anders de verzuimcijfers omlaag). Die plakkerige poederrommel heeft gelukkig ruimte gemaakt voor ‘verse’ langhoudbare melk en ook zie je steeds vaker dat er echte bonen in het apparaat gaan die per kop vermaald worden. Goed gedaan, werkgevers!

lekker koffie

Maar wat kan er op tegen een kopje zelfgebrouwen koffie? Niks toch? Filter of capsule of in de percolator? Een pikzwarte espresso van versgemalen bonen uit Brazilië of een romige latte macchiato (makkelijk en snel uit een capsule) met je eigen amandelmelk. Jij weet toch zelf wat je het lekkerst vindt!

Speciaal voor de echte fijnproever hebben we ook een aantal mooie thuiswerkpakketten samengesteld. Hoef je helemaal de deur niet meer uit. ;-)

Met een goede kop koffie begint elke dag een stuk beter. Fijne dag vandaag.