Recept | Home made ice cappuccino

Het is zomer. Buiten is het bloedheet. Je snakt naar een overheerlijke kop koffie, maar eigenlijk ben je ook toe aan een ijskoud drankje. Dit is natuurlijk de uitgelezen kans voor een zelfgemaakte ijscappuccino!

Het is zomer. Buiten is het bloedheet. Je snakt naar een overheerlijke kop koffie, maar eigenlijk ben je ook toe aan een ijskoud drankje. Dit is natuurlijk de uitgelezen kans voor een zelfgemaakte ijscappuccino, ook wel bekend als frozen cappuccino!

Een ijscappuccino is een overheerlijke mix van romige melk en pittige espresso. Hieronder lees je hoe je zelf zo’n heerlijk zomers drankje maakt. Perfect voor een warme zomeravond!

Benodigdheden:

 • Een blender.
 • 4 hoge glazen.
 • 4 rietjes.

Ingrediënten (1 portie):

 • Een sterke espresso (à 40ml). Wij adviseren om een espresso roast te gebruiken, omdat de smaak van de koffie dan het best tot zijn recht komt! Een perfecte koffie voor een iced cappuccino is Geels Espresso Milano.
 • 150 ml volle melk.
 • 1 eetlepels suiker.
 • 3 ijsblokjes. Tip: om te voorkomen dat je ijscappuccino te waterig wordt, kun je het beste ijsblokjes maken van koffie!
 • Slagroom.
 • Cacaopoeder.
 • Losse koffiebonen.
 • Eventueel kun je een siroop toevoegen, maak bijvoorbeeld eens een Macaron Iced Cappuccino.

Bereidingswijze:

 1. Los de suiker op in de hete koffie, laat de koffie afkoelen tot kamertemperatuur en zet deze vervolgens in de koelkast.
 2. Wanneer de koffie goed koud is, doe je deze samen met de melk en de ijsblokjes in de blender. Eventueel voeg je nu siroop toe om je iced cappuccino een speciale smaak te geven.
 3. Mix het geheel tot een romige massa.
 4. Vul de glazen met de ijscappuccino en top af met een toef slagroom.
 5. Om je iced cappuccino helemaal af te maken, strooi je er wat cacaopoeder over en garneer je hem met een paar losse koffiebonen.
 6. Enjoy!

Tips ijskoffie maken

Voor de beste ijskoffie maak je eerst een sterke espresso en laat deze afkoelen tot koude koffie. Voeg daarna een bolletje vanille-ijs (TIP!) en een paar ijsklontjes toe aan de koude koffie in een grote beker. Meng melk en een beetje suiker naar smaak door de koffie, en garneer met een scheutje karamel. Als je een echte frozen cappuccino wilt, mix je het geheel in een blender tot een romige frozen drink. Dit recept is perfect voor een Starbucks-achtige ervaring thuis en alle ingrediënten zijn eenvoudig te vinden.

De charme van frozen koffie

IJskoffie is als een heerlijke bries op een zomerse middag, een perfecte balans tussen de rijke, aardse tonen van verse koffie en de koele, fluweelzachte textuur van ijs. Elke slok is een combinatie van bittere en zoete smaken, met de subtiele hint van karamel en vanille die door de ijskoude melk worden verzacht. Het is heerlijk: de intense, donkere espresso verweven met de luchtige frisheid van bevroren ingrediënten. Een verfrissend avontuur dat een glimlach op je gezicht tovert.

Zelf ijscappuccino maken

Geniet van je zelfgemaakte ijscappuccino! Met dit eenvoudige recept kun je thuis een verfrissende en heerlijke koffiecreatie maken die net zo goed smaakt als bij je favoriete koffiezaak. Perfect voor een warme zomerdag of wanneer je gewoon zin hebt in iets speciaals. Proost op jouw barista-kunsten en geniet van elke slok!

Producttip