How To | De Perfecte Cappuccino

Cappuccino is een zeer populaire koffie. Hij bestaat uit drie delen: espressokoffie, opgeklopte melk en een romige schuimlaag. Lees hier hoe je zelf, in een handomdraai, de perfecte cappuccino maakt!

Zoals gezegd, bestaat de basis van een cappuccino uit een goede espresso De belangrijkste onderdelen van de cappuccino zijn echter de melk en het melkschuim. De grote hoeveelheid melk geeft de cappuccino een zacht karakter. Voor het beste resultaat adviseren wij houdbare volle melk. Dit geeft een romig en lobbig melkschuim en maskeert bovendien de krachtige koffiesmaak. 

Perfect melk(schuim) creëren kan op verschillende manieren. De meeste espressomachines beschikken over een stoompijpje waarmee je melk kunt verwarmen en opschuimen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een losse, elektrische melkopschuimer te gebruiken. 

Als je ervoor kiest om de melk op te schuimen met behulp van een stoompijpje, volg dan de volgende stappen:

  1. Schenk de melk in een metalen kan.
  2. Draai de stoomkraan even kort open voor je de stoompijp in de melk steekt, zodat al het vocht eruit is en er alleen stoom uit komt.
  3. Steek de stoompijp in de melk, ongeveer 1 centimeter boven de bodem.
  4. Draai de stoomkraan open om de melk op te schuimen en te verwarmen.
  5. Zodra de melk rustig wordt, laat je melkkan wat zakken zodat de stoompijp wat hoger in de melk hangt. Op die manier verwarm je melk. Je weet dat je op de juiste hoogte zit als je kleine belletjes ziet.
  6. De opgewarmde melk kan direct op de espresso geschonken worden. De melk mengt zich dan met de koffie, terwijl het schuim er bovenop blijft liggen. 

Enjoy!

Wil jij nog meer van zulke handige tips ontvangen?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!