Snelle levering
van producten
Betrouwbare betaalmogelijkheden
Altijd 30 dagen
bedenktijd
Onze klantenservice
023-5282218
Showroom vandaag open van 09:15 tot 18:00
U bevindt zich hier: Blog

Het juiste espressokopje

Door het grote aanbod van espressokopjes is het een lastige keus om het beste, mooiste of meest praktische espressokopje te kiezen. Natuurlijk heeft het design van het kopje invloed op het oog, koffie dat mooi oogt in een kopje smaakt beter!

Dik porselein is bij uitstek het beste materiaal voor een espresso. Porselein is een combinatie van aardewerk en glas. In een goed voorverwarmde porseleinen kop komen de smaken van de espresso beter tot hun recht. Een warm kopje zorgt ervoor dat de crema laag langer stand houdt. De crema is een lichtbruin laagje dat op de espresso hoort te liggen. Het laagje schuim bevat de vetten, suikers en smaakstoffen van de koffieboon, allemaal nodig voor de krachtige smaak van een espresso. Bovendien houdt een voorverwarmde porselein espressokopjede warmte goed vast, waardoor je langer van de espresso kunt genieten!

Een goed alternatief van dik porselein zijn de dubbelwandige glazen van Bodum. Deze zijn conisch van vorm en door het dubbelwandige glas wordt ook in deze kopjes de warmte goed en lang vastgehouden. Bovendien zijn deze glazen erg stijlvol en hebben een elegant design. 

Oneze tips voor het vinden van hét perfecte espressokopje:

  1. Een ultieme koffiebeleving creëer je door het kopje voor te verwarmen!
  2. In een extra dikke porseleinen kop blijft de espresso lekker warm, let wel op hoe dikker de kop, hoe langer het kopje moet voor verwarmen.
  3. Gebruik espressokopjes die vanbinnen egaal rond is van vorm.
  4. Glanzende kopjes zijn mooi geglazuurd, de glazuurlaag geeft ook nog is extra bescherming.