Illy Art Collection | Ai Weiwei

Opnieuw komt illy met een bijzonder design voor de Art Collectie, namelijk de Ai Weiwei. De nieuwe illy collectie is ontworpen door de kunstenaar Ai Weiwei. Het ontwerp is geïnspireerd op zijn beroemde Coloured Vases uit 2006.

Over Ai Weiwei

Ai Weiwei, geboren in 1957, Beijing, heeft een veelzijdige persoonlijkheid. Hij is een conceptueel kunstenaar, beeldhouwer, schilder, artiest, fotograaf, architect, stedenbouwkundige, verzamelaar, regisseur, acteur, muzikant, schrijver, uitgever, blogger, onderzoeksjournalist en mensenrechtenactivist. Hij staat vooral bekend om zijn openlijke kritiek op de Chinese regering. Uit zijn kunstwerken kun je achterhalen hoe hij zijn kritiek uit.

Het ontwerp van de Ai Weiwei collectie

Ai Weiwei heeft het ontwerp gebaseerd op zijn klassieke neolithische vazen. Hij doopte die vazen in blikken industriële verf. Dat gaf een de vazen een andere vorm en functie. Met zijn deelname aan de nieuwe illy Art Collection wist Ai Weiwei een voorwerp uit het verleden te vernieuwen en te transformeren in een hedendaags kunstwerk.

De kunstwerken van Ai Weiwei worden normaal gesproken voor miljoenen verkocht. Aangezien niet iedereen dit op de bank heeft staan, kan óók jij voor een mooi bedrag een kunstwerk van Weiwei bezitten.

Bestel online