illy Art Collection | Olimpia Zagnoli

De nieuwe illy Art Collection is dit maal ontworpen door de Italiaanse kunstenares Olimpia Zagnoli. De wereldwijd befaamde illustratrice staat bekend om haar kleurrijke, minimalistische grafische kunst met een eerbetoon aan het futurisme.

De oorsprong

Matteo Thun was de eerste kunstenaar die in 1992 zijn creativiteit de vrije loop mocht laten geven op het oppervlak van een koffiekopje van illy. Vanaf dat moment was de grondslag gelegd voor de illy art collection, waarna er ondertussen al meer dan 100 internationale kunstenaars, grote meesters en jonge talenten zich hebben gewaagd aan het illy art fenomeen. Het is zeer bijzonder en speciaal hoe een dagelijks voorwerp wordt omgetoverd tot een waar stukje kunst. Het kopje dient niet alleen als functioneel voorwerp, het koffie drinken op zichzelf wordt nu gezien als een bijzondere ervaring. Nu is het de eer aan de talentvolle Italiaanse Olimpia Zagnoli. Er zijn haar al veel grote namen voor geweest zoals: Marina Abramovic, Michelangelo Pistoletto, Louis Bourgeois en Mark Quinn. 

Olimpia Zagnoli

Olimpia Zagnoli is geboren als dochter van artistieke ouders, haar moeder was schilderes en haar vader fotograaf, in Milaan. Ze wordt ook wel ‘de millenial met ballen’ genoemd. Haar werk wordt gekenmerkt door de felle en kleurrijke tweedimensionale vormen en figuren, voorzien van een scherp contrast en duidelijke lijnen. Na haar middelbare school heeft ze de kunstopleiding, Instituto Europeo di Design, gevolgd. Na het behalen van deze opleiding, had ze eigenlijk nog niet het idee dat ze echt haar eigen stijl had gevonden. De stijl die zij in hoofd had, kon ze moeilijk op papier krijgen. Na een jaar veel aandacht te besteden aan haar portfolio, voelde ze zich eindelijk tevreden over haar eigen stijl en ging op zoek naar werk. De vraag naar haar werk in Milaan viel haar erg tegen en zij heeft toen de dappere stap gezet om naar New York te verhuizen om haar horizon te verbreden en meer werk te vinden. Het begon met wat kleine opdrachtjes hier en daar, maar al snel raakte ze in contact met New York Times en vanaf dat moment is haar carrière in de lift gegaan.

Het verhaal

Wat is het verhaal achter deze art collectie? De personen op de kopjes stellen zussen voor. Niet bloedverband zussen, maar hele goede vriendinnen die zich als familie verbonden voelen. Al deze vrouwen hebben totaal verschillende karaktereigenschappen en ontmoeten elkaar regelmatig voor koffie met gebak. Zoiets wat vrouwen graag doen en dan vooral veel praten, roddelen en lachen! Ze hebben gesprekken met elkaar over de toekomst. Doordat iedere vrouw haar eigen perceptie en stem heeft over dit onderwerp zijn de zussen allen in een andere kleur afgebeeld. De halsketting op het schoteltje is bedoeld om uitgewisseld te worden, ook een ‘traditie’ onder de zussen. Deze samenwerking is gewijd aan vrouwen en de illy art collection is geworteld in de kunst van het delen. Het koffieritueel is namelijk een traditie, een moment om het plezier met je sociale contacten te delen. Dit symboliseert zich in de “zussen” op de kopjes. 

De exclusieve illy art collectie is vanaf vandaag bij ons verkrijgbaar. Realiseer je dat dit een unieke kans is en dat de kopjes zijn gepersonaliseerd, met de hand genummerd en gesigneerd. Een kopje met unieke waarde.