Lavazza

In deze blog verdiepen wij ons in het verhaal achter de bekroonde en wereldbekende Italiaanse brander Lavazza.

De Oorsprong

Lavazza is een familiebedrijf dat in 1895 is opgebouwd door Luigi Lavazza in Turijn. Lavazza was de ontdekker van verschillende oorsprongen en kenmerken van de plant. Hiermee heeft hij geprobeerd om aan de wens van zijn klanten te kunnen voldoen en hier werd de basis van de blends gelegd. Nadat hij op reis ging naar Brazilie en hier koffie proefde wilde hij ook met deze smaken spelen en bedacht hij de combinatie van bonen uit verschillende landen.

Na de eerste wereldoorlog groeide Lavazza mee met de grote groei in Turijn en werd het een echt bedrijf. Op dit moment stopte ze ook met het verkopen van alle levensmiddelen en focuste ze zich op alleen koffie. Ook begonnen ze met het ontwikkelen van de dubbelwandige koffieverpakking. Hierdoor werd het langer houdbaar en kochten mensen grotere verpakkingen.

Na de tweede wereldoorlog werd het eerste Lavazza logo ontworpen en een drukdeksel voor de verpakkingen uitgevonden. In 1950 werd de koffie voor het eerst vacuum verpakt en lavazza verscheen in kranten met deze uitvinding. Hierna verhuisde Lavazza snel naar Italië om de groei aan te kunnen en maakte hierdoor de grote groei van Italië ook mee. Ook werd in 1959 de cafeine vrije koffie geintroduceerd.

Ondertussen zit de 4e generatie ondernemers aan het hoofd en alle familieleden hebben koffie in hun hart meegekregen. Door de mooie innovaties hebben ze verschillende keren een crisis overwonnen en zijn ze er sterker uit gekomen. Dat is één van de redenen dat wij Lavazza zo een mooi merk vinden!

Het Brandpunt
De overheerlijke koffie van Lavazza staat symbool voor hoge kwaliteit, gezelligheid en de Italiaanse levensstijl. Bij Lavazza ziet men kwaliteit niet als iets dat wordt ‘gecontroleerd’, maar iets dat wordt ‘opgebouwd’. Deze visie uit zich in het voortdurend op zoek gaan naar nieuwe, betere methoden om de beste koffie te branden en het voortdurend testen van het eindproduct. Al deze innovaties en kwaliteitstesten zorgen ervoor dat het beste uit de bonen en melanges wordt gehaald en dat is natuurlijk te proeven wanneer je thuis een heerlijk kopje Lavazza zet.

De Roasts
Wij hebben een zo divers mogelijk aanbod aan verschillende melanges en brandingen koffiebonen van Lavazza opgenomen in ons assortiment. Van mild tot krachtig en met een klein zuurtje of een licht bittertje. Kortom, voor ieder wat wils!

Lavazza Gran Espresso
Deze melange bestaat voor 40% uit arabica en 60% uit robusta bonen. Hierdoor is de melange perfect voor een cappucino met een krachtige nasmaak.

Lavazza Top Class
Deze melange bestaat voor 50% arabica en 50% robusta bonen die samenkomen in zoete aziatische bonen, geurige milde bonen uit centraal amerika, en soepele braziliaanse bonen. Deze smaken perfect in evenwicht en hebben tonen van chocolade. Door het hoge gehalte cafeïne is het ook een goede koffie om bij wakker te worden.

Lavazza Super Crema
Dit is een mélange die een pittige koffiesmaak heeft met een romige structuur. Bij deze koffie waan je je vanzelf op een Italiaans terras in de zon. De melange bestaat uit koffiebonen die uit centraal- Amerika en Indonesië komen.

Lavazza Crema e Aroma
Deze mélange bestaat voor 50% uit arabica en 50% robusta bonen. De bonen komen uit Zuid-Amerika en Afrika en heeft een mooie volle smaak. Hierdoor kan de koffie de hele dag worden gedronken. Ook kan de koffie goed in combinatie met melk worden gedronken door de rijke smaak. Zoals u hoort is dit niet voor niets de meest verkochte Lavazza koffie!