Mocca d'Or

We laten je graag kennis maken met de populaire brander Mocca d'Or.

De Oorsprong
Mocca d’Or is al sinds het begin van de jaren 30 bezig met het branden en verkopen van koffie. Destijds begon het verhaal op een koffiebranderij in Breda, die werd opgericht door de heer van Asseldonk. Ongeveer 3 jaar later begon de heer Algra een koffie en theehandel in Zwolle. Beiden waren ze rond die tijd vooral regionaal gericht, en brachten ze zelfs de bestellingen op de fiets naar de klanten toe.

Uiteindelijk hebben de twee elkaar gevonden en zijn ze samengegaan tot wat nu Mocca d’Or is. Tegenwoordig heeft Mocca d’Or maar liefst 3 vestigingen in Nederland (Zwolle, Heiloo en Breda), en ontwikkelt het bedrijf zich nog steeds als een echt A-merk in de koffie industrie dat zich vooral richt op de bedrijven en speciaalzaken. Mocca d’Or richt zich op zowel koffie als thee.

Het Brandpunt
Mocca d’Or is nog steeds in ontwikkeling tot een echt A-merk binnen de koffie industrie. Hierbij richten ze zich vooral op bedrijven en speciaalzaken, in zowel koffie als thee. Mocca d’or onderscheid zich van andere merken door goede kwaliteit in combinatie met ambachtelijke producten. Daarnaast staan koffiebeleving en uitstraling centraal, net zoals uitstekende service, distributie en onderhoud.

De focus van Mocca d’Or gaat ook steeds meer naar duurzaam produceren. Zo hebben ze Earth Coffee, een initiatief waarbij de winst gaat naar verschillende waterprojecten in Azië en Afrika. Ook heeft Mocca d’Or de Mocca d’Or foundation opgericht, waarbij goede doelen worden ondersteund. Zo worden er verschillende waterprojecten gesponsord, en wordt er geld gedoneerd om de levensomstandigheden te verbeteren in koffieproducerende landen.

De Roasts
We hebben maar liefst 12 verschillende roasts van Mocca d’Or in ons assortiment. Hierdoor hebben wij voor iedere koffieliefhebber wat wils!

Classic
De Mocca d'Or Classic is een unieke espressomelange met een volle en ronde smaak. De bonen worden direct na de branding in een mooi designblik (dat ook leuk als cadeau is) verpakt waardoor de smaak zich nog verder kan ontwikkelen.

Del Mundo
De Mocca d'Or Cafe del Mundo is krachtig van smaak is met een uitgesproken karakter en heerlijke body. De bonen die in deze koffie gebruikt zijn komen onder meer uit Indonesie, een tropisch land met perfecte omstandigheden voor de productie van koffie.

Del Dia
Ook de Mocca d'Or Cafe del Dia heeft een volle en zachte smaak, en is geschikt om op elk moment van de dag te drinken. Deze koffieboon is zowel geschikt voor de ervaren koffiedrinker als voor de beginnende koffiedrinker.

Exclusivo
De Mocca d'Or Exclusivo is een heerlijke espresso melange voor de echte liefhebbers van espresso. De koffieboon heeft een zachte en licht intense smaak met een lichte mokka afdronk. De koffie is gemaakt van hoge kwaliteit Arabica bonen, wat deze koffieboon ook perfect maakt voor cappuccino en latte macchiato.

Bio Earth
De Mocca d'Or Bio Earth Coffee heeft een volle en zachte smaak, met een intens aroma. De koffie is een biologische espressomelange, en met de aankoop steun je direct duurzame projecten van Mocca d'Or. 

Sicilia
In tegenstelling tot de Exclusivo bestaat de Mocca d'Or Sicilia uit een heerlijke mix van Robusta en Arabica koffiebonen. Dit maakt deze koffieboon perfect voor latte macchiato en cappuccino. Het is dan ook niet voor niets een van onze meest verkochte melanges van Mocca d'Or.

Ethiopia Sidamo
De Mocca d'Or Ethiopia Sidamo is apart van smaak met fruitige, zoete en wijnachtige tonen. Dit maakt deze koffie geschikt voor iedere soort koffie, van espresso tot lungo tot cappuccino. 

Bio Blend
De Mocca d'Or Bio Blend heeft een intense smaak met tonen van kruiden en karamel. De koffiebonen van deze soort zijn te gebruiken voor alle koffie, van espresso tot lungo en van cappuccino tot latte macchiato.

Raffinato
De Mocca d'Or Raffinato heeft een krachtige smaak met een zoete afdronk, en is geschikt om de hele dag door te drinken. De koffieboon bevat een vleugje van amandel en cacao, wat hem extra karakter geeft.

Esperienza Dark Roast
De Mocca d'Or Esperienza Dark Roast heeft een krachtige smaak en is donker gebrand, wat hem perfect maakt voor cappuccino. De koffiebonen zijn afkomstig uit Indonesië en Zuid-Amerika en hebben een lichte cacaosmaak. 

Sensazione
De Mocca d'Or Sensazione is donker gebrand en sterk van smaak, wat hem uitermate geschikt maakt voor cappuccino, espresso en latte macchiato. 

Decafeo
De Mocca d'Or Espresso Decafeo is cafeine vrij en heeft een milde smaak. De koffiebonen zijn 100% Arabica, die donker gebrand zijn en ook nog eens fairtrade zijn.