Noble Tree

Maak kennis met de fantastische branders van Noble Tree.

 

De oorsprong
De twee vrienden Barry en Sander kwamen in 2011 samen om te brainstormen over een bedrijfsconcept waarbij de focus niet per se zou liggen op geld verdienen. Ze wilden juist iets bedenken waarbij ze ook iets konden betekenen en anderen een plezier konden doen. De heren kwamen uiteindelijk bij het product koffie terecht. Ze waren geïnspireerd door de verbindende eigenschappen van koffie. Koffie wordt namelijk overal ter wereld gedronken op vele verschillende manieren en tijdens veel verschillende gelegenheden. Koffie brengt ons samen en vanuit deze gedachtegang is Noble Tree geboren.

Het Brandpunt
Ondertussen is Noble Tree uitgegroeid tot een gerenommeerde koffiebrander met verschillende soorten koffiebonen van hoge kwaliteit. De versheid van de koffie is volgens Noble Tree van cruciaal belang. Om deze reden brandt Noble Tree altijd in kleine ‘batches’ om de versheid en daarmee de hoge kwaliteit aromatische koffie te kunnen garanderen.

Naast kwaliteit, hecht Noble Tree ook erg veel waarde aan duurzaamheid. Zo doneren ze een aanzienlijk gedeelte van de omzet aan de organisatie Trees for All waar ze nauw mee samenwerken. Deze stichting is wereldwijd actief. Het geld dat Noble Tree aan Trees for All doneert wordt gebruikt voor CO2 compensatie, het planten van bomen, het investeren in bosherstel en andere duurzame energieprojecten. Hiermee wil Noble Tree iets terug doen voor de lokale bevolking en gebieden waar zij hun koffiebonen vandaan halen. Daarnaast heeft Noble Tree ook nog eens een Rainforest Alliance certificaat. Dit wil zeggen dat duurzaamheid van de arbeidsomstandigheden en natuurbehoud voor de producten uit gebieden waar het regenwoud groeit wordt gewaarborgd.

De Roast
Met deze visie in het achterhoofd heeft Noble Tree verschillende melanges uitgebracht. Koffie kent vele smaken en specifieke kenmerken die nauw samenhangen met waar de bonen vandaan komen. Noble Tree heeft daarom verschillende bonen vermengd tot de juiste blend. Dit heeft geleid tot een collectie bestaande uit 3 verschillende blends en een cafeïnevrije variant.

No. 17 Fresh Roast
Allereerst heb je de No.17 Fresh Roast. Deze melange een 100% Arabica blend en daarmee de mildste wat betreft sterkte van de drie varianten. De smaak van de Fresh Roast is rond en vol en daarmee een echte allrounder. Door de medium branding is hij heerlijk voor het maken van een espresso of lungo, maar vormt hij juist ook de perfecte basis voor een milde cappuccino of latte.

No. 24 Finest Roast
Vervolgens is de No. 24 Finest Roast de meest verfijnde blend uit het Noble Tree assortiment. De secuur samengestelde Arabica melange in combinatie met de lichte branding van de bonen is daarmee perfect om zo puur mogelijk te drinken. Deze bonen gebruik je dus voor het maken van een ristretto of een espresso om de verfijnde blend goed te kunnen proeven.

No. 41 City Roast
Verder is er nog de sterkste van de drie, namelijk No. 41 City Roast. Dit is een karaktervolle en krachtige blend die voor meerdere koffies gebruikt kan worden. De melange is perfect voor een sterke espresso, maar ook voor het maken van cappuccino’s door de uitgesproken smaak van de blend.

No. 1.3 Cafeïne Arm
Als laatste is er nog de No. 1.3 Cafeïne arme koffiebonen. Deze roast bestaat uit 100% arabica bonen en is goed geschikt voor zowel een espresso, koffie als cappucino. De bonen hebben een medium roast, wat in combinatie met het lage cafeïnegehalte ervoor zorgen dat deze koffie geschikt is om de hele dag door te drinken!