Het ontstaan van Capra Nera Koffie

In het Italiaans betekent Capra Nera letterlijk ‘Zwarte Geit’. We nemen je daarvoor even kort mee naar de ontdekking van Italiaanse koffie drie eeuwen geleden. Toen ontdekten een aantal monniken dat een jonge herder en zijn geiten heel vrolijk en energiek dansten na het eten van een besje. Door de nieuwsgierigheid kwamen de monniken erachter dat de bonen van die bessen te branden waren en verfijnd kon worden tot een warm drankje, de koffie. Deze ontdekking werd een eye opener voor de hele wereld en maakte het mogelijk tot verdere ontdekkingen zoals de espresso.

Capra Nera kwam tot stand in samenwerking met één van de grootste koffiebranderijen van Europa. Ook de testpanel van horecaondernemers heeft ervoor gezorgd dat deze koffie zo uniek smaakt. Bovendien is Capra Nera Fair Trade, biologisch en UTZ-gecertificeerd en dit maakt het merk extra aantrekkelijk.

Verschillende smaken van Capra Nera koffie

Capra Nera heeft vijf verschillende soorten koffiebonen. Ieder met unieke smaaktonen en variatie in sterktes.

Capra Nera Originale Duale is een krachtige Arabica koffie met smaken van fruitige en pittige tinten. Deze machtige koffieblend is afkomstig uit Brazilië, Vietnam, Mexico en Honduras. De koffiebonen worden op klassieke Italiaanse wijze gebrand wat zorgt voor een volle aroma.

Capra Nera Originale Espresso klinkt wellicht al als een ware cafeïneshot. Deze koffieblend is 100% Arabica en afkomstig uit Brazilië, Colombia en Vietnam. De medium-donker gebrande koffie geeft een volle body met fijne smaaktonen van karamel en noten.

Capra Nera Originale Lungo is perfect te branden als een heerlijke lungo. De Arabica en Robusta koffiebonen komen uit Brazilië, Colombia en Vietnam en heeft een intense body van romige toffee-achtige smaaktonen.

Capra Nera Naturale Espresso Fairtrade is 100% Arabicablend en is donker gebrand. Deze Fairtrade Espressoblend heeft krachtige smaaknuances van pure chocolade en toast. De koffiebonen zijn afkomstig uit Brazilië, Nicaragua en Honduras.

Capra Nera Naturale Lungo Fairtrade is een sterke, smaakvolle melange van de hoogste kwaliteit 100% Arabica koffiebonen. Deze koffiebonen zijn afkomstig uit Mexico, Peru, Honduras, Bolivia en El Salvador. De donker gebrande koffiebonen zorgen ervoor dat de smaaktonen van zoete bruine suiker en karamel worden versterkt.

Bestel online

Capra Nera Koffiebonen Originale Duale 1kg

Capra Nera Koffiebonen Originale Duale 1kg

Vanaf 17,95 18,50
Capra Nera Koffiebonen Originale Espresso 1kg

Capra Nera Koffiebonen Originale Espresso 1kg

Vanaf 17,95 18,50
Capra Nera Koffiebonen Originale Lungo 1kg

Capra Nera Koffiebonen Originale Lungo 1kg

Vanaf 17,95 18,50