Ready to-go? Zo neem jij je favoriete koffie of thee altijd met je mee.

Wat is er nu lekkerder dan ‘s ochtends vroeg in de file rustig even wakker te worden met een kop koffie? Of dan in de kou te wachten op de trein terwijl je jezelf warm houdt met een beker thee. Nou oké, er zijn wel leukere dingen dan in de file staan of op de trein wachten, maar met je favoriete drankje bij de hand wordt het allemaal wel een stuk aangenamer.

De trend om je koffie en thee met je mee op pad te nemen begon in Amerika, maar is inmiddels ook naar Nederland komen overwaaien. Waar je eerst nog naar het benzinestation of een kiosk moest voor een warm bakkie, zie je steeds vaker mensen rondlopen met allerhande hippe thermoskannen en -bekers rondlopen. Behalve dat dit natuurlijk veel beter is voor het milieu dan al die kartonnen wegwerpbekers, geeft het je ook de vrijheid om je eigen favoriete flavour met je mee te nemen.

Kies een beker die bij je past

Het is wel belangrijk dat je een thermosbeker van goede kwaliteit meeneemt. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens de reis je tas ineens begint te lekken of dat de laatste slokken alsnog ijskoud zijn (of juist warm als je op warme dagen een ijskoud drankje mee wilt nemen).

Bij de aanschaf van een goede to-go thermosfles of -beker is het goed om vooraf te bedenken hoe je hem wilt gaan gebruiken. Wil je een fles hete thee in je tas proppen en zorgeloos over het perron kunnen rennen om nét op tijd je trein te halen of hoef je alleen maar een klein stukje van de voordeur naar de auto te lopen om daar je beker in de houder te zetten? En heb je voor het openen van de fles of beker twee handen nodig, dan is dat misschien juist weer niet handig in de auto. Daar moet je zo makkelijk mogelijk een slok kunnen nemen zonder je ogen van de weg te halen.

Dit is onze top 3 to-go reisbekers

1: Stelton To Go Click beker

Deze fraai vormgegeven beker heeft een dubbele wand en houdt daardoor je drank urenlang warm of koud. Met het handige Smartclick systeem is hij makkelijk met één hand open te maken. Hij is gemaakt van roestvrij staal en verkrijgbaar in diverse maten. Daarnaast kun je kiezen uit een ruim aanbod van diverse kleuren.

2: Dopper Insulated Thermosfles

De welbekende Dopper original heeft een grote broer gekregen die niet alleen je water ijskoud, maar ook je koffie of thee lekker warm houdt. Een musthave voor iedereen die zeker wil zijn dat er tijdens de reis geen druppel verloren gaat en je genoeg koffie of thee hebt voor een langere reis. Natuurlijk heeft ook deze Dopper een handige dop die je omgekeerd kunt gebruiken als stijlvol drinkbekertje. Weer thuis zet je de drie losse delen van de fles gewoon in de vaatwasser zodat hij de volgende dag weer fris en fruitig voor je klaarstaat.

3: Bodum Travel Press

Deze beker is perfect voor de echte koffieliefhebber met haast. Je doet 3 tot 4 lepels versgemalen koffie in de beker en voegt daarna heet water toe (en melk en suiker als je wil). Na ongeveer vier minuten is de koffie goed op smaak en kun je het filter naar beneden duwen, waardoor er geen koffieresten in de drank blijven hangen. De inhoud van deze beker staat gelijk aan ongeveer drie koppen koffie en houdt deze ongeveer 2 uur warm. Handig detail: je kunt hem ook gebruiken met losse thee.

Safety first!

Wees je er altijd van bewust dat hete dranken meenemen in het verkeer risico’s met zich meebrengt. Zorg daarom dat je koffie of thee niet thee te heet is en dat je altijd de veiligheid van jezelf, je medereizigers en andere weggebruikers voorop stelt.