Recept | Dé perfecte Irish coffee

Het is winter, het sneeuwt en je hebt het koud. Op dat moment is er niks lekkerder dan binnen lekker opwarmen met dé perfecte Irish coffee! In deze blog lees je hoe jij dé perfecte Irish coffee maakt.

Ingrediënten (1 glas):

- 40/50ml Ierse whisky
- 100ml verse zwarte koffie
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels lobbige slagroom

Hoe te maken:
Allereerst is het belangrijk om het glas waar de Irish coffee inkomt te verwarmen. Op deze manier blijft je koffie goed warm. Een makkelijke manier om dit te doen is door het glas te vullen met heet water, laat het water even in het glas zitten. Als het glas goed warm is, gooi je het hete water uit het glas en maak je deze goed droog.

Vervolgens moet de slagroom geklopt worden totdat deze lobbig is (dit is het geval als de slagroom dikkig is, maar nog niet aan de lepel blijft plakken). 

Gooi de 2 eetlepels basterdsuiker samen met de whisky in het verwarmde glas en roer tot alle suiker volledig is opgelost. Hierna doe je de koffie in het glas. Als laatste giet je de lobbige room in het glas. De room moet bovenop de koffie liggen, je moet ervoor zorgen dat de room zich niet met de koffie mengt. Een handige truc om hiervoor te zorgen is om een lepel ondersteboven boven het glas te houden en de room via de lepel in het glas te gieten.

Je hoeft nu alleen nog maar te genieten van je heerlijke zelfgemaakte Irish coffee!