Recept | Espresso Tiramisu

Bob is gek op koffie, kerst én op toetjes. Daarom heeft hij voor jullie dit prachtige kerstrecept gemaakt! Tiramisu is van oorsprong een Italiaans toetje.  De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, waar mee wordt bedoeld maak mij blij. En dat is natuurlijk wat tiramisu met je doet met dit winterse weer!

De smaak van Tiramisu wordt gedefinieerd door de combinatie van biscuit, cacao, mascarpone, likeur en natuurlijk koffie! Net als lasagne bestaat tiramisu uit verschillende laagjes.  De onderste laag bestaat uit lange vingers besprenkeld met koffie en likeur. Onze favoriet is Amaretto, maar voel je vrij om te experimenteren met andere soorten, zoals tia maria of rum. Voor de koffie hebben wij gekozen voor Caffe con Amore Biologico Koffiebonen. Deze koffiebonen zijn met de hand geplukt en zoals de naam al zegt, zijn ze 100% biologisch.

Variatietip: Als je liever geen alcohol in je dessert doet, dan kan je ook onze Amaretto Siroop gebruiken. Deze natuurlijke siroop is ook heerlijk in jouw favoriete koffie.

Gebruikt in dit recept

Wajos Koffiesiroop Amaretto 250 ml

Wajos Koffiesiroop Amaretto 250 ml

Vanaf 6,95 7,95

Benodigdheden

3

Eiwitten (van verse eieren)

150 g

Suiker

3

Eidooiers

400 g

Mascarpone

200 g

Lange vingers

50 ml

Amaretto (of een scheut Wajos Amaretto Siroop)

150 ml

Koude Espresso

200 g

Pure Chocolade

20 g

Cacaopoeder

8

Mooie serveerglazen

Bereidingswijze

  1. Zet twee doppios (dubbele espresso’s) met Caffe con Amore Biologico
  2. Klop de eiwitten met de helft van het suiker tot er puntjes in je mengsel blijven staan. En klop de eidooiers apart met de rest van de suiker tot het een stevig schuim vormt.
  3. Meng de mascarpone met de eidooiers en spatel vervolgens het eiwit er doorheen (tip: roer de mascarpone vooraf even los).
  4. Meng een shot Amaretto (of een scheut Wajos Amaretto Siroop) met de koude espresso en doop de lange vingers kort in het koffiemengsel.
  5. Maak nu in elk van de glaasjes een bedje van lange vingers, verdeel de helft van het mascarponemengsel eroverheen en rasp de chocolade eroverheen. Alles wat naast het glaasje valt is voor de chef!
  6. Doe nog een laagje in espresso gedoopte lange vingers erover heen en schep de rest van het mascarponemengsel eroverheen.
  7. Strijk de bovenkant van de glaasjes glad en strooi er cacaopoeder overheen en eetsmakelijk!