Stelton - Scandinavisch design

Stellan en Carton, twee legervrienden, voegden hun voornamen samen tot een van de bekendste designmerken van Denemarken. Stelton. 50 jaar geleden bundelden zij hun krachten om een handelsbedrijf te starten. Zij probeerden sportschoenen en meubels uit, maar het bedrijf kwam pas echt op gang toen ze hoorden over een klein fabriek in Farevejle, Denemarken, namelijk Danisch Stainless. Stelton begon toen met een roestvrij stalen juskom, die als warme broodjes in de Deense bouwmarkten werden verkocht. Ook buiten Denemarken werd het een grote hit. Het merk werd uitgebreid met nieuwe catalogi, verpakkingen en grafische ontwerpen. Toch bleek al snel dat Stelton niet alleen kon overleven door een nieuw productontwerp. Er waren te veel andere bedrijven die dezelfde soort producten produceerden. Stelton begon hierna een nieuw designtijdperk en startte samenwerkingen op met verschillende ontwerpers.

Ontwerpen van Stelton

Tijdloosheid, eenvoud, functionaliteit en innovatie. Dit zijn de kernpunten in de ontwerpfilosofie van Stelton. De producten moeten een doel hebben, voldoen aan jouw behoeften en functioneel zijn. Stelton gelooft in eenvoud en Scandinavische minimalisme.

Samen met de verschillende ontwerpers wordt de ontwerpfilosofie van Stelton voortgezet. Zo werd in 1967 de Cylinda-lijn gelanceerd. De Cylinda-lijn is gecreëerd door de ontwerper Arne Jacobsen. Hij is een van de meest erkende Deense architecten en ontwerpers ter wereld. Jacobsen speelde een belangrijke rol in het modernisme en de Deense designgeschiedenis. De kenmerken van de hele lijn waren de pure, cilindrische vormen en het nieuwe gebruik van bakeliet, volledig synthetische kunststof, voor de speciaal ontworpen handgrepen. Jacobsen hoopte dat de producten uit deze lijn het leven van de consument zouden verbeteren met een industrieel design dat functioneel en betaalbaar was. Dit design is een tijdloze klassieker geworden. Iconisch en minimalistisch.

Later ontwikkelde de ontwerper Erik Magnussen de EM77-lijn. De klassieke lijn die is geïnspireerd op de cilindrische vorm.

Hierna werd de Nordic-lijn ontwikkeld. Deze lijn is geïnspireerd door de Scandinavische landschaps- en designwaarden. Het design vertegenwoordigt de Scandinavische manier van leven. Minimalistisch en artistiek. Later zijn er ook accessoires voor onderweg ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan TO GO reisbekers en thermoskannen.

In 2018 begon Stelton een samenwerking met de Britse architect Lord Norman Foster. De Foster-serie is erg breed ontwikkeld. De ontwerpen brengen een eenvoudige vorm en zachte geometrie samen.

Stelton wilt het Scandinavische designererfgoed voortzetten middels het unieke erfgoed te verfijnen en te ontwikkelen. De producten zijn innovatief en van onderscheidend kwaliteit. Op deze manier wilt Stelton het meest innovatieve, trendsettende designmerkhuis zijn. Een merk dat perfect past in alle wensen en behoeften van de consumenten en waar de beste ontwerpers ter wereld voor willen werken.

Meer Stelton

Stelton Emma Waterkoker 1,2L Wit

Stelton Emma Waterkoker 1,2L Wit

Adviesprijs 159,95 149,95
Stelton Theo Suikerpot

Stelton Theo Suikerpot

Adviesprijs 32,95 27,95
Stelton Collar Koffiemolen

Stelton Collar Koffiemolen

Adviesprijs 84,95 79,90
Stelton Cylinda Line Theepot 1,25L

Stelton Cylinda Line Theepot 1,25L

Adviesprijs 275,00 249,00
Stelton Emma Voorraadpot Grijs 500 gram

Stelton Emma Voorraadpot Grijs 500 gram

Adviesprijs 47,95 44,95 34,95
Stelton EM77 Waterkoker 1,5L Lichtgrijs

Stelton EM77 Waterkoker 1,5L Lichtgrijs

Adviesprijs 89,95 84,95
Stelton Foster Suikerpotje

Stelton Foster Suikerpotje

Adviesprijs 34,95 29,95 24,95
Stelton Theo Koffiemaker 0,6L

Stelton Theo Koffiemaker 0,6L

Adviesprijs 69,95 59,95
Stelton Foster Thermo Espressokopjes 2 stuks

Stelton Foster Thermo Espressokopjes 2 stuks

Adviesprijs 44,95 39,95 29,95
Stelton Foster Melkkan 0,5L

Stelton Foster Melkkan 0,5L

Adviesprijs 44,95 39,95 29,95
Stelton Foster Thermoskan 1L Lichtgrijs

Stelton Foster Thermoskan 1L Lichtgrijs

Adviesprijs 89,00 79,95 59,95