Zes onbekende koffiesoorten

Iedereen kent natuurlijk de cappuccino, de espresso en de “gewone” koffie. Er zijn echter ook nog een hele hoop andere soorten koffie die mensen vaak vergeten wanneer hen gevraagd wordt: “wat voor koffie wilt u?

Wanneer men bij iemand op bezoek is kan men doorgaans kiezen uit twee soorten koffie: met of zonder melk. In de kleinere kroegen zijn er al wat meer opties: espressocappuccino en latte macchiato. In deze blogpost deelt Bobplaza de verschillende soorten koffie die men óók nog zou kunnen bestellen naast de standaard koffie.

Iced Coffee
Dit is niet veel anders dan het alom bekende Iced Tea. Dit aparte drankje komt tot stand wanneer men geconcentreerde koffie mengt met koud water en met ijsblokjes. Heerlijk om een keer op een terrasje te nuttigen op een warme zomermiddag.

Americano
Dit kopje koffie wordt gemaakt door ong. 120 ml heet water toe te voegen aan een kopje koffie. Hierdoor wordt deze wat minder sterk van smaak. Een aanrader voor de beginnende koffiedrinker.

Flat White
Dit kopje kent zijn oorsprong in Australië en is enigszins vergelijkbaar met de cappuccino. Echter wordt er bij de cappuccino naast ook veel gestoomde melk in de koffie geschonken. Bij de Flat White niet. De koffie wordt dus gemaakt door 120 ml melkschuim toe te voegen aan zo’n 45 ml espressokoffie.

Café Bombón
Deze koffie is het resultaat van een espresso met 30 ml gecondenseerde melk. Dit is melk die je vaak in blik vindt en, doordat er vaak suiker aan is toegevoegd, is deze bijzonder lang houdbaar.

Cortado
De cortado is een Spaanse variant op koffie met melk. De koffie valt in twee gelijke delen scheiden (cortado = gescheiden): 50% melk en 50% espressokoffie. Dit is een goede keuze wanneer je wel graag wat alerter bent en meer energy hebt, maar niet houdt van al te sterke koffie.

Con Panna
De Caffé con panna is erg eenvoudig: het is in feite niets anders dan een espresso met, in plaats van melk, slagroom. De zoete en romige slagroom combineert heerlijk met de wat scherpere smaak van de espressokoffie.

Deze koffies zijn natuurlijk enkel te bestellen bij een échte goede koffiezaak en smaakt pas echt goed met heerlijk verse koffie. Natuurlijk is het ook mogelijk om dergelijke koffies eens thuis te maken. Hiervoor is er bij Bobplaza een breed assortiment te vinden met verschillende merken producten zoals illy capsulesdie perfect zijn voor dit soort heerlijke koffies!