9 Vreemde (maar intrigerende) koffie ervaringen die je MOET proberen!

Heb je ooit nagedacht over hoe andere mensen koffie drinken? Hiermee bedoel ik niet je beste vriend of vriendin maar hoe andere culturen en landen genieten van hun kop koffie? Benieuwd naar de intrigerendste koffie ervaringen? 

1. Coffee with pennies and moonshine

We beginnen met een Scandinavische koffiecocktail. Deze cocktail wordt ook wel Karsk of Russische koffie genoemd. Karsk is al sinds 1800 populair bij boeren in Noorwegen. In het oorspronkelijke recept werd je gevraagd een cent op de bodem van je beker te leggen, deze te vullen met een derde van de koffie en daarna wodka toe te voegen totdat je de cent weer kon zien. Naar mijn mening nog al sterk maar misschien kun je dit een keer proberen als je iets te vieren hebt…

2. Tim Tam Slam

Tim Tam heeft chocoladerepen die in veel landen verkrijgbaar zijn in verschillende smaken, waaronder een reep met karamel. De karamelreep van Tim Tam op zich is al een heerlijke snack. Maar wil je een stapje verder? Probeer dan de Tim Tam Slam. In plaats van de reep naast je koffie te eten, bijt je van beide uiteinden van de reep een stukje af en doe je het in je koffie. De reep smelt in de warme koffie en het gemaakte gat gebruik je als rietje.

Tim Tam's zijn moeilijk verkrijgbaar in Nederland, daarom wij hebben gekozen voor een Twix en Kinder Bueno. Heb jij al een reep in gedachten? 

3. Cheese flavored coffee

Een Zweedse delicatesse, Kaffeost, dit is een combinatie van koffie met Leipäjuusto-kaas. Dit is een stuk dikke kaas met een zoute smaak en een dikke textuur. Veel Finse mensen serveren deze kaas bij de koffie of laten de stukjes in hun mokken vallen waardoor de kaas smelt. De vetten, oliën en zouten van de kaas in de koffie komen en er een hartig drankje gemaakt wordt.

4. Bulletproof Coffee

Bulletproof Coffee claimt een innovatief en eenvoudig verbeteringsinstrument te zijn dat de fysieke gezondheid, intelligentie en fysieke prestaties verbetert. De koffie is een combinatie van koffie, gras gevoerde koe boter en octaanolie. Het is een dikke en krachtige mix van vetten en voedingsstoffen die zijn ontworpen om je naar de beste fysieke prestaties te helpen. Het koffiemengsel is hoe dan ook anders dan je gewone ochtend kop koffie. De koffie kenmerkt zich door haar dikke en kleverige textuur.

5. Dorian Coffee Packets

Dorian Coffee is misschien wel een van de meest unieke manieren om koffie te drinken op deze lijst. Wat deze voorverpakte koffie interessant maakt, is de toevoeging van Durian Fruit-conserven. De Dorian is een Indonesische fruit die zich kenmerkend is voor zijn nogal vuile stank. Hoewel het vruchtvlees zoet is, ruikt het fruit naar oud vuil. De koffie smaakt hetzelfde als naar waar het naar ruikt…

6. Espresso tonic

Opzoek naar het ideale zomerdrankje? Probeer een Espresso in combinatie met tonic. Door het combineren van een bloemige en "niet te citrusachtige tonic" met bruisend water en espresso, ontwikkel je een zoete, pittige, bruisende en rijke "mock-tail" die zeker een unieke koffiebelevenis is en al helemaal in de zomer!

7. Café Cubano

Een erg populaire ochtenddrank in Cuba en Florida is Cuban Coffee of Café Cubano. De Café Cubano is een zeer krachtige en geconcentreerde koffiedrank. Door suiker en espresso in gelijke hoeveelheden te combineren ontstaat er een uniek lekkere smaak. De drank is gewoonlijk niet meer dan 2 oz. En heeft een zeer dikke en kleverige textuur. Cafe Cubano wordt meestal geserveerd in kleine, papieren cups en in Miami staan mensen in lange rijen te wachten op hun ochtendshot.

8. Black Pepper Coffee

Dit drankje is een lokale favoriet in Senegal, Afrika. Zwarte peper koffie of Café touba combineert zwarte peper en suiker met een rijke zwarte koffie om een ​​zeer diepe en aardse smaakbeleving te creëren.

Het beweerde oorsprongsverhaal is dat de drank oorspronkelijk werd ontwikkeld door een religieuze leider van het Mouride-broederschap om leden wakker te houden voor lange gebedsplechtigheden. De Afrikaanse zwarte peper die wordt gebruikt heeft ook een maag kalmerende eigenschap.

9. Nitro Cold Brew

Nitro Cold Brew is een relatief nieuwe koffietrend die zeker terrein wint bij veel koffieretailers. Net als bieren zoals Guinness, introduceert Nitro cold brew stikstof en kool in koude koffie via een biervatsysteem. Op deze manier krijgt de koffie een schuimende, trapsgewijze topping. Deze methode zorgt er ook voor dat er ​​aantal smaakstoffen vrijkomen (die anders niet vrijkomen). Op deze manier krijgt de koffie een vollere smaak.

Net als dat er zoveel koffiedrinkers op de wereld rondlopen, zijn er net zoveel leuke, interessante en enigszins vieze manieren om koffie te drinken. Hopelijk heeft deze lijst je geholpen om jouw koffie-ervaringen kleurrijker te maken. Ben je geïnspireerd geraakt en heb jij hét lekkerste koffierecept ontworpen? Laat het ons weten en wie weet posten we jouw koffierecept!