Bocca Coffee


Dit is het verhaal achter de prijswinnende Amsterdamse koffiebrander Bocca Coffee. Bocca selecteert alleen de beste kwaliteit koffiebonen en brandt dagelijks vers op bestelling.

Blog

De oorsprong

Het verhaal van Bocca Coffee begon bijna twee decennia geleden in Ethiopië. Toen Menno Simons - op dat moment nog handelaar in sesamzaad - tijdens een wandeling stuitte op een koffieplantage vol rode bessen, was hij op slag verliefd. Eenmaal terug in Amsterdam sloot Menno zich op in zijn garage met een kleine koffiebrander en experimenteerde er op los met zijn kleine 'vracht' Ethiopische koffiebonen. Al snel stonden familie en vrienden in de rij om kleine partijen koffie te kopen. De kiem was gelegd...

Het brandpunt

De broers Menno en Tewis Simons richtte in 2001 vanuit een volledige passie voor koffie van kwaliteit koffiebranderij Bocca Coffee op. De missie van het duo is om de allermooiste koffies beschikbaar te maken voor iedereen die geeft om kwaliteit en een verschil maken in de hele koffieketen. Hierbij is het uitgangspunt 'direct trading'. Dit betekent dat de koffie direct - tegen een eerlijke prijs - wordt gekocht van de telers en boeren. Zo komt het geld altijd terecht bij de juiste personen die het werk verrichtten en verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit. In 2017 heeft Bocca zelfs 56% meer betaald aan de boeren dan de Fairtrade adviesprijs!

Bocca Coffee is de enige in Nederland die het gehele proces van selecteren, inkopen, verschepen, proeven, branden en verpakken in eigen beheer heeft. En dat willen de gebroeders ook niet anders: alles in eigen handen hebben en vooral niet afhankelijk zijn. Dat zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van Bocca Coffee behouden blijft.

De koffie van Bocca wordt dagelijks vers op bestelling gebrand. Zo ben je altijd verzekerd van ultieme versheid en is er geen verspilling van koffie die 'over blijft'. Wij branden onze koffies met gebruik van de meest
geavanceerde apparatuur. Vrijwel alle koffie wordt gebrand op de meest geavanceerde apparatuur. De unieke 'Loring koffiebrander' gebruikt namelijk 80% minder gas dan een traditionele koffiebrander!

Ook duurzaam ondernemen is een belangrijk speerpunt van Bocca Coffee. De koffiebrander probeert haar negatieve imact op het milieu zoveel mogelijk te minimaliseren door zo veel mogelijk met recyclebare en afbreekbare verpakkingen te werken. Zo zijn de take-away bekers 100% biologisch afbreekbaar en de koffieverpakkingen 100% recyclebaar.

De Roasts

Bocca Coffee selecteert alleen de beste koffiebonen van de hoogste kwaliteit. Deze bonen worden door gespecialiseerde branders middels perfect roast precies zo gebrand dat het beste uit elke koffieboon wordt gehaald; de ideale verhouding van zoetheid tot zuurgraad. Dagelijks wordt de koffie van Bocca gebruikt door professionele barista's voor het maken van de beste specialty coffee. Het is dan ook niet voor niets dat de koffie van Bocca wordt geschonken in talloze koffiebars, restaurants, hotels en bij particuliere koffiekenners in heel Nederland!

Gusto
De prijswinnende Gusto van Bocca is een fluweelzachte blend voor de echte levensgenieter! De kenmerkende biologische melange heeft een volle body met tonen van aangename chocolade, honing en bessen. Deze koffie brengt schwung in je leven, hoe je ‘m ook zet!

De Gusto is een blend van 100% arabica koffiebonen afkomstig uit Brazilië en Ethiopië en is uitstekend geschikt voor espresso, cappuccino en filter.

Easy Rider
Deze koffie is gemaakt met liefde, en dat proef je. De fluweelzachte biologishe Bocca Easy Rider heeft een subtiele body en is door de tonen van romige chocolade en hazelnoot de ultieme feel-good koffie. 

De Easy Rider is een 100% arabica single origin afkomstig uit San Ignacio, Peru en is uitstekend geschikt voor espresso, cappuccino en filter.

Bombita
De Bombita is de pittigste koffie van Bocca Coffee. Iets kruidig, licht zoetige tonen van karamel en chocolade komen samen in je mond als een smaakexplosie. Zelfs liefhebbers van een lichte branding zullen deze parel waarderen.

De Bombita is een blend van 100% arabica koffiebonen afkomstig uit Brazilië en Guatemala. De koffie is uitstekend geschikt voor espresso en filter, maar uit een volautomaat komt deze koffie ook ongeëvenaard uit de verf!