ECM Manufacture - Duitse kwaliteit

Het is ruim 25 jaar geleden dat het merk ECM Manufacture is ontstaan. Het Duitse merk heeft buitengewone espressomachines ontwikkeld van hoogwaardig kwaliteit voor professionele werkplekken, maar ook voor jou, de thuisgenieter van perfecte espresso’s en cappuccino’s. Het merk staat voor de hoogste kwaliteit en technische innovatie, waarbij het ontwerp is gebaseerd op de nostalgische jaren 60-stijl.

Achter dit schitterende design machines verschuilt de oprichter Wolfgang Hauck. Hij zette zijn idee voort om espressomachines te ontwikkelen en op de markt te brengen voor de luxe huishoudelijke en kantoorsector. Zijn doel was om professionele componenten te gebruiken in de nieuwe thuismachines.

De espressomachines en koffiemolens worden zorgvuldig met de hand geproduceerd. Bij de keuze van de componenten wordt de nadruk gelegd op hoge kwaliteit en wordt het gebruik van plastic vermeden. De Home Line-machines van ECM worden in Italië vervaardigd. Die zijn speciaal voor de thuisbarista’s. De Commercial Line-producten en de koffiemolens worden gemaakt in Duitsland. Die zijn vooral bedoeld voor de kantoor- en horecasector.  

Soorten ECM espressomachines

Met deze prachtige espressomachines haal je de barista in je naar boven voor de lekkerste espresso, koffie of cappuccino. Deze machines kun je verdelen in twee groepen. De verdeling kun je maken in machines met en zonder warmtewisselaar.

De espressomachines Mechanika, Technika en Elektronika behoren tot de machines met een warmtewisselaar. Ben je een echte cappuccino liefhebber? Dan zijn deze machines de juiste keuze. Je kunt namelijk tijdens je koffiebereiding, je koude melk opschuimen tot een romige melkschuim voor een perfecte cappuccino of latte macchiato. Naast de warmtewisselaar geeft deze espressomachine ook kokend water. Ideaal voor een kopje thee of het voorverwarmen van porselein.

De espressomachines Casa, Synchronika en Classika behoren tot de machines zonder een warmtewisselaar. Geniet jij meer van een espresso en zo nu en dan van een cappuccino? Dan kun je het beste kiezen voor een espressomachine zonder warmtewisselaar. Bovendien scheelt dit ook meer in prijs. Zonder een warmtewisselaar zal de machine eerst moeten opwarmen voor het opschuimen van de melk. Als je daarna direct koffie wilt bereiden, dient de boiler eerst af te koelen, anders verbrand je de koffie.  

De Synchronika espressomachine heeft een dubbele boiler. Een boiler dient voor het gebruik van heet water en stoom en de andere boiler wordt gebruikt voor het koffiewater. Middels een PID aan de voorkant van de machine kun je de temperatuur van beide boilers naar wens instellen. Deze espressomachine kun je ook eenvoudig aansluiten op de vaste water- en afvoeraansluiting.

ECM koffiemolens

Ook de ECM koffiemolens zijn met de hand en erg zorgvuldig ontwikkeld. Er zijn vijf verschillende soorten koffiemolens gemaakt.

De Titan is de eerste koffiemolen die is ontwikkeld door ECM. Deze machine heeft zachte rondingen en is geschikt voor zowel professioneel als voor thuisgebruik. De koffiemolen heeft een automatische doseerprogramma en is daarnaast ook met de hand bedienbaar.  

De S-Automatik 64 heeft een stijlvolle design en heeft daarnaast ook een uitvoering van antraciet. Deze bonenmaler is uitzonderlijk snel, heeft een ruime inhoud en is geruisloos. Bovendien beschikt deze bonenmaler over twee automatische doseerprogramma’s die je helemaal zelf kunt instellen.

Een andere ECM koffiemolen is de S Manuele 64. Deze machine is zeer geschikt als je een snelle portie versgemalen koffie wilt hebben. Deze compacte molen neemt weinig ruimte in en is voorzien van een geventileerde behuizing, waardoor de warmte eenvoudig kan ontsnappen. Dit model heeft maalschijven van 64 mm waarmee je eenvoudig ieder gewenste maat maalt.

Tot slot is de ECM C Manuale 54 ontwikkeld. Ben je zelf op zoek naar een eenvoudige en betaalbare bonenmaler? Dan is deze bonenmaler helemaal gemaakt voor jou. Je kunt deze bonenmaler simpel gebruiken. Zodra je de filterdrager tegen de schijf aanduwt begint de molen met malen. Wanneer je de filterdrager weer weghaalt, stopt de maler automatisch. Zonder extra hitte te produceren, malen de 54 mm maalschijven de koffie in combinatie met de 230W motor.

ECM accessoires

ECM heeft aan alles gedacht om jouw ECM espressomachine altijd stijlvol te houden. Met de mooie en eenvoudige accessoires kun jij jouw espressomachine perfect onderhouden en upgraden.

ECM heeft een eenvoudige oplossing voor de rommel rondom de espressomachine en bonenmaler. Voor de tampers, koffieverdelers, portafilters, reinigingsborstels en filterdragers, die overigens met veel zorg zijn ontwikkeld, heeft ECM extra uitkloplades, -bakjes en tampingstations ontwikkeld.

Naast de stijlvolle materialen waarmee je jouw koffiemoment kunt vergroten, heeft ECM ook mooie glazen en kopjes. Zo maak je het genieten van je koffie helemaal compleet.

Ten slotte heeft ECM gedacht aan speciale reinigingsmiddelen voor de espressomachines. Zo bestaat er een waterfilter, ontkalkingspoeder en reinigingspoeder waarmee je jouw machine helemaal in topconditie kunt houden.

Bekijk ECM direct

ECM S Manuele 64 Koffiemolen

ECM S Manuele 64 Koffiemolen

699,00
ECM S Automatik 64 Koffiemolen

ECM S Automatik 64 Koffiemolen

895,00
ECM Douchezeef

ECM Douchezeef

10,95
ECM Filterbakje 1 kops

ECM Filterbakje 1 kops

10,95
ECM Mechanika IV Profi Espressomachine

ECM Mechanika IV Profi Espressomachine

2.395,00
ECM Uitklopbak RVS

ECM Uitklopbak RVS

109,00
ECM S Automatik 64 Koffiemolen Antraciet

ECM S Automatik 64 Koffiemolen Antraciet

999,00
ECM Technika V Profi PID Espressomachine

ECM Technika V Profi PID Espressomachine

2.595,00
ECM Uitkloplade Smal RVS

ECM Uitkloplade Smal RVS

189,00
ECM Ontkalkingspoeder 10 stuks

ECM Ontkalkingspoeder 10 stuks

23,50
ECM Bodemloze Filterdrager Gran Crema Schuin

ECM Bodemloze Filterdrager Gran Crema Schuin

92,50
ECM Espresso Glas 90 ml

ECM Espresso Glas 90 ml

Vanaf 4,50 4,95
ECM Filterdrager Enkele Uitloop Schuin

ECM Filterdrager Enkele Uitloop Schuin

92,50
ECM Filterdrager Dubbele Uitloop Schuin

ECM Filterdrager Dubbele Uitloop Schuin

92,50
ECM Waterfilter Sachet

ECM Waterfilter Sachet

Vanaf 26,95 29,95
ECM Classic Espresso Kop en Schotel Porselein

ECM Classic Espresso Kop en Schotel Porselein

Vanaf 7,50 7,95
ECM Classic Cappuccino Kop en Schotel Porselein

ECM Classic Cappuccino Kop en Schotel Porselein

Vanaf 9,50 9,95
ECM Koffieverdeler 58mm

ECM Koffieverdeler 58mm

Adviesprijs 124,95 124,95 109,95
ECM Reinigingsborstel Olijfhout

ECM Reinigingsborstel Olijfhout

19,95