How to | Flair Espressomaker

Eenvoudig voor onderweg en heerlijk om thuis te genieten van jouw unieke espresso. Met de Flair Espressomaker geniet jij overal van jouw rijke espressomomenten.

Het ontstaan van de Flair Espressomaker

De Flair Espressomaker is ontwikkeld door Sergio Landau, een espressoliefhebber en werktuigbouwkundig ingenieur. Hij stelde de vraag: “Wat is het minimum dat nodig is om een geweldige espresso te maken?” Een juiste espresso om er thuis van te genieten en zonder extra toevoegingen, gewoon puur en heerlijk.

Jaren is er geëxperimenteerd en zijn er tientallen prototypes ontwikkeld. Sergio wist met succes alle complexiteit van high-end espressomachines te verslaan. Met de Flair Espressomaker is alles verwerkt in een eenvoudig, elegant en betaalbaar product. Dit product heeft maar één doel: goede espresso maken met minimale middelen.

Het unieke ontwerp van de Flair Espressomakers

Met de Flair Espressomaker kun je met de hand een heerlijke espresso bereiden, gewoon thuis of onderweg. Deze espressomaker is draadloos, draagbaar, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Het creatieve design maakt ‘m vooral erg leuk om te gebruiken.

De Flair Espressomaker heeft geen elektriciteit nodig en er worden ook geen koffiecapsules verspild. Je voegt water dat net van de kook is toe aan een brouwcilinder waarvan de filterhouder gevuld is met versgemalen koffie. Door handmatig de hendel omlaag te duwen, breng je het gekookte water in contact met de versgemalen koffie. Op deze manier wordt een druk van 9-12 bar gegenereerd, precies wat nodig is voor een premium koffie-extractie.

Sergio creëerde de enige espressomaker op de markt met een verwijderbare brouwcilinder. Bovendien kun je de complete brouwkop losmaken van de basis, waardoor het schoonmaken van deze espressomaker een fluitje van een cent is.

Soorten Flair Espressomakers

In 2016 kwam de eerste originele versie, de Flair Espressomaker Classic, uit. Kies je favoriete koffieboon, de juiste maling, verander de temperatuur en je bereidt jouw heerlijke espresso helemaal naar eigen smaak. De Classic wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om een lekkere espresso te brouwen. Met de aangepaste draagtas kun je jouw espressomaker overal gebruiken. Simpel genieten!

Na de klassieke versie is de Flair Espressomaker Signature ontwikkeld. Met deze unieke Signature serie maak je zonder stroom de beste kwaliteit espresso. Deze variant is gemaakt met dezelfde aandacht voor detail als de Flair Classic, maar dan met een in een nieuw, stijlvoller jasje. Een tamper, drukmeter en draagtas is dan inbegrepen.

De Flair Espressomaker PRO 2 maakt ook deel uit van de Flair Espresso reeks. Deze uitvoering is een van de meest geavanceerde en professionele draagbare espressomakers op de markt. De PRO 2 wordt standaard geleverd met alle upgrades erop en eraan; van een geïntegreerde drukmeter tot een luxe tamper. Met de extra grote broeikop wordt er meer ruimte gecreëerd voor koffie en water waarmee je twee espresso’s in één keer kunt bereiden. Kortom, dubbel plezier!

De laatste toevoeging aan de Flair Espressomaker serie is de Flair Espressomaker NEO. Een toegankelijkere machine waarmee je altijd en overal een heerlijke kwaliteit espresso kunt bereiden. Dit model is volledig ‘uitgekleed’ en kan eenvoudig geüpgraded worden met verschillende accessoires.

Flair Espressomakers

Flair Espressomaker Classic

Flair Espressomaker Classic

Adviesprijs 219,00 199,00
Flair Espressomaker PRO 2 Zwart

Flair Espressomaker PRO 2 Zwart

Tijdelijk uitverkocht

Upgrade jouw Flair Espressomaker

Flair biedt de mogelijkheid om jouw Flair Espressomaker eenvoudig te upgraden met behulp van losse accessoires. Zo kun je eenvoudig upgraden van een Classic naar een PRO2.

Flair NEO

De Flair NEO is voorzien van een 'flowcontrol-filterhouder' welke het zetproces vereenvoudigt en een goede espresso extractie garandeert, ongeacht van de kwaliteit van de koffiebonen of de maalgraad. Beschik je over een bodemloze 2-in-1 Portafilter? Dan ben je altijd verzekerd van smakelijke espresso met een romige cremalaag.

Een handige upgrade voor de NEO is de temperatuurstrip. Deze strip is eenvoudig te bevestigen op elke Flair Espressomaker en zorgt ervoor dat jouw cilinder altijd precies de juiste bereidingstemperatuur heeft bereikt. Wanneer jij een espresso bereidt met een koude cilinder, koelt jouw espresso heel snel af wat nadelig is voor de smaak. Om deze reden dien je de cilinder goed voor te verwarmen.

Zo nu en dan heeft de machine wat aandacht en nieuwe onderdelen nodig. Hiervoor is Flair Espressomaker O-ringen set heel handig. De set O-ringen bestaat uit: 1 ring voor de cilinder, 2 ringen voor de zuiger, 1 ring voor de houder en 2 ringen voor de manometer.

Je kunt de machine nog meer upgraden door bijvoorbeeld een manometer en een tamper eraan toe te voegen.

Flair Espressomaker Classic & Signature

De Flair Espressomakers Classic en Signature zijn in feite identiek aan elkaar. De Flair Signature krijgt alleen een extra manometer en een tamper.

Van de Classic maak je dus eenvoudig een Signature door de manometer en tamper aan te schaffen.

Heb je een Flair Espressomaker Tweede shot Plus set? Dan kun je jouw espressogenot verdubbelen. Met deze upgrade kun je razendsnel espresso na espresso opzetten. Tussentijds hoef je namelijk niet de broeikop te legen en te reinigen.

Ook voor deze espressomakers kun je heel goed een O-ringen set gebruiken. De temperatuurstrip blijft uiteraard een belangrijke accessoire voor jouw Flair Espressomaker.

Ten slotte kun je met de Flair Espressomaker PRO 2 Complete Broeikop jouw Flair Classic of Signature upgraden naar een Flair PRO 2 Espressomaker. Door de extra grote broeikop is er meer ruimte voor koffie en water, waardoor je (in tegenstelling tot de standaard broeikop) maar liefst twee espresso's bereidt in één keer.

Flair Espressomaker PRO 2

De Flair Espressomaker PRO 2 heeft niet heel veel upgrades nodig, aangezien deze al zijn inbegrepen. Houd wel jouw PRO 2 in topconditie. Denk bijvoorbeeld aan de O-ringen Set die speciaal voor de Flair PRO 2 is ontwikkeld. Met de Flair Espressomaker PRO 2 Dubbele uitloop geniet je nooit meer in je eentje van jouw perfecte espresso's. Plaats de dubbele uitloop eenvoudig op de RVS uitloop van de Flair PRO 2 en de koffie wordt precies verdeeld over twee verschillende kopjes.

Verder kun je de Flair Espressomaker PRO 2 Tweede Shot Plus Set gebruiken om jouw Flair Classic of Signature te upgraden naar de Flair PRO 2 broeikop. Hiernaast is de temperatuurstrip ook een handige upgrade voor jouw PRO2. Zo kun je altijd de juiste bereidingstemperatuur bereiken.

Flair Accessoires

Flair Espressomaker Manometer Set

Flair Espressomaker Manometer Set

Tijdelijk uitverkocht
Flair Espressomaker Tamper

Flair Espressomaker Tamper

Tijdelijk uitverkocht
Flair Espressomaker Bodemloze 2-in-1 Portafilter

Flair Espressomaker Bodemloze 2-in-1 Portafilter

Adviesprijs 29,00 24,00
Flair Espressomaker O-ringen Set 6 stuks

Flair Espressomaker O-ringen Set 6 stuks

Adviesprijs 12,00 7,00
Flair Espressomaker Temperatuurstrip

Flair Espressomaker Temperatuurstrip

Adviesprijs 9,50 4,50
Flair Espressomaker Tweede shot Plus Set

Flair Espressomaker Tweede shot Plus Set

Adviesprijs 79,00 69,00
Flair Espressomaker PRO 2 Tweede Shot Plus Set

Flair Espressomaker PRO 2 Tweede Shot Plus Set

Adviesprijs 129,00 109,00
Flair Espressomaker PRO 2 Complete Broeikop

Flair Espressomaker PRO 2 Complete Broeikop

Adviesprijs 169,00 149,00
Flair Espressomaker PRO 2 O-ringen Set 6 stuks

Flair Espressomaker PRO 2 O-ringen Set 6 stuks

Adviesprijs 12,00 7,00
Flair Espressomaker PRO 2 Dubbele uitloop

Flair Espressomaker PRO 2 Dubbele uitloop

Tijdelijk uitverkocht

Sneak peak

Sergio stopt niet en gaat door met het ontwikkelen van de Flair Espressomakers. Wil je daar meer over weten? Houd onze nieuwsbrief en social posts in de gaten!