Recept | Home Made Vietnamese Ijskoffie

Hittegolf alarm! Ben jij ook toe aan verkoeling tijdens deze tropische dagen? Dit simpele en ontzettend lekkere ijskoffie recept helpt jou de dag door te komen!

Zwetende oksels, liters zonnebrand en ventilatoren die overuren maken. We kunnen er niet meer omheen; de hittegolf heeft ons kikkerland bereikt. Waar de een ervoor kiest om een dagje naar het strand te gaan, zit de ander het liefst binnen met de airco op standje maximaal. Of je nu op het strand, thuis of ergens anders bent, vergeet absoluut niet om genoeg te drinken met deze bizar hoge temperaturen. Bij Bobplaza snappen we dat je niet de hele dag zin hebt in een warme bak koffie, daarom hebben wij een verkoelend ijskoffie recept voor jou: Vietnamese ijskoffie.

Het fijne van Vietnamese ijskoffie is dat het erg smaakvol en verkoelend is. Daarbij vergt het weinig tijd en inspanning en is het heel eenvoudig te maken. Je kan je energie immers beter steken in andere activiteiten zoals ijsjes eten, zwemmen en insmeren!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

Stappenplan voor het bereiden van de ijskoffie:
1. Zet 2 verse espresso’s (tip: gebruik Espresso Milano koffiebonen voor een optimale smaak)
2. Laat de espresso’s even afkoelen
3. Vul ondertussen de glazen met een laagje gecondenseerde melk, de hoeveelheid verschilt per persoon. Ben jij iemand die wel van zoet houdt? Gebruik dan wat meer gecondenseerde melk.
4. Roer de espresso en gecondenseerde melk goed door elkaar met een lepel.
5. Vul de glazen met ijsklontjes.
6. Giet hierover de espresso die je hebt gemixt met gecondenseerde melk.
7. Voilà en genieten maar!

Wist je dat ze in Vietnam heel vaak koffie met gecondenseerde melk drinken? De koffie wordt gezet met een klein filter die op je kopje wordt geplaatst, dit noem je een Phin.

Ben jij benieuwd hoe andere landen koffie drinken? Lees dan deze blog over koffie gebruiken in verschillende landen.