Coffee beauty tips

Als een echte koffieliefhebber heb jij vast wel eens gehoord of gelezen wat je met koffie kunt doen en hoe goed het voor jouw gezondheid kan zijn. Weet je ook dat wanneer je koffie niet drinkt het grote voordelen met zich meebrengt? Koffie is namelijk een echte wondermiddel voor jouw huid!

Voordelen van koffie voor jouw huid

Koffie heeft een bijzonder structuur die erg goed past op iedere huidtype en zit tevens boordevol met antioxidanten en vetzuren. Hiernaast speelt cafeïne een belangrijke rol als oppepper voor jouw huid.

Gebruik koffie als natuurlijke scrub
Gebruiken van koffie als scrub is ideaal voor de huid. De koffie maakt de huid zachter, verwijdert dode en droge huidcellen en stimuleert bovendien de productie van nieuwe huidcellen. De antioxidant koffiezuur zorgt ervoor dat er collageen wordt aangemaakt. En collageen maakt de huid steviger!

Koffie brengt jouw huid in balans
Wist je dat koffie precies dezelfde PH-waarde heeft als je huid? Daarom zorgt koffie ervoor dat jouw huid niet te vettig en ook niet te droog wordt. Zo blijft jouw huid volledig in balans. Ook zit er kalium in koffie dat de huid van binnen en van buiten hydrateert. Verder bevat koffie vitamine E. Met deze vitamine in jouw koffie wordt jij extra beschermd tegen Uv-stralingen.  

Koffie heeft een vaatverwijdende werking
De cafeïne in jouw koffie heeft een vaatverwijdend effect. Hierdoor stijgt de bloedtoevoer in de hersenen. Zo krijg jij nog meer energie en wordt de vocht in jouw lichaam makkelijker afgevoerd.

Beautytips van Bob

Bij Bobplaza zijn wij natuurlijk dol op koffie en alles wat daarmee te maken heeft. Wij proberen steeds weer nieuwe dingen uit, zo bloeien er altijd leuke ideeën op.  Ook Bob heeft interessante tips over koffie en wat je ermee kunt doen. Lees hieronder:

Koffie maakt cellulitis minder zichtbaar. Cafeïne kan namelijk de verdikte vetcellen in de huid laten krimpen. Je kunt tijdens het douchen de koffie aanbrengen op jouw huid. Warm water zorgt er namelijk voor dat de poriën opengaan, de cafeïne kan dan makkelijker worden opgenomen in het lichaam en maakt zo de cellulitis onzichtbaar. Als je wat natte gemalen koffie onder je ogen aanbrengt, heb je een perfecte anti-wallenmiddel.

Heb je thuis honing en yoghurt liggen? Dan kun je daar een heerlijke gezichtsmasker mee maken. Meng de gemalen koffie, honing en yoghurt door elkaar en smeer het mengsel geheel op jouw gezicht. Laat het 20 minuten intrekken en masseer het vervolgens af met warm water. Het resultaat: jouw huid wordt lekker zacht en je krijgt een soort beschermlaag tegen bacteriële infecties.

Je leest het, koffie zorgt echt voor wonderen!

De juiste bonen

Bob's Choice Geels Espresso Milano 1 kg

Geels Espresso Milano 1 kg

Vanaf 16,95 18,95
Geels Costa Rica 1 kg

Geels Costa Rica 1 kg

Vanaf 18,95 19,95
SMIT&DORLAS Lungo Classico 1 kg

SMIT&DORLAS Lungo Classico 1 kg

Vanaf 26,10 27,35
Pelikaan Espresso Melange 1 kg

Pelikaan Espresso Melange 1 kg

Staffelprijs 17,95 18,95
Bocca Coffee Koffiebonen Soulmate 250 gram

Bocca Coffee Koffiebonen Soulmate 250 gram

8,60
10% korting Mocca dor Espresso Decafeo 1kg

Mocca dor Espresso Decafeo 1kg

Vanaf 21,95 25,95 23,36
Lavazza Koffiebonen Super Crema 1kg

Lavazza Koffiebonen Super Crema 1kg

Vanaf 13,75 14,75
LOT61 Koffiebonen Nosegrind 250 gram

LOT61 Koffiebonen Nosegrind 250 gram

Vanaf 9,50 9,95