Filter

Prijs

tot

Gewicht

Soort

Noble Tree No 17 Fresh Roast 1 kg

Noble Tree No 17 Fresh Roast 1 kg

Vanaf 21,50 22,65
Noble Tree No 24 Finest Roast 1 kg

Noble Tree No 24 Finest Roast 1 kg

Vanaf 25,50 27,00
Noble Tree No 41 City Roast 1 kg

Noble Tree No 41 City Roast 1 kg

Vanaf 19,75 21,15

De oorsprong

De twee vrienden Barry en Sander kwamen in 2011 samen om te brainstormen over een bedrijfsconcept waarbij de focus niet per se zou liggen op geld verdienen. Ze wilden juist iets bedenken waarbij ze ook iets konden betekenen en anderen een plezier konden doen. De heren kwamen uiteindelijk bij het product koffie terecht. Ze waren geïnspireerd door de verbindende eigenschappen van koffie. Koffie wordt namelijk overal ter wereld gedronken op vele verschillende manieren en tijdens veel verschillende gelegenheden. Koffie brengt ons samen en vanuit deze gedachtegang is Noble Tree geboren.

Het Brandpunt

Ondertussen is Noble Tree uitgegroeid tot een gerenommeerde koffiebrander met verschillende soorten koffiebonen van hoge kwaliteit. De versheid van de koffie is volgens Noble Tree van cruciaal belang. Om deze reden brandt Noble Tree altijd in kleine ‘batches’ om de versheid en daarmee de hoge kwaliteit aromatische koffie te kunnen garanderen.

Naast kwaliteit, hecht Noble Tree ook erg veel waarde aan duurzaamheid. Zo doneren ze een aanzienlijk gedeelte van de omzet aan de organisatie Trees for All waar ze nauw mee samenwerken. Deze stichting is wereldwijd actief. Het geld dat Noble Tree aan Trees for All doneert wordt gebruikt voor CO2 compensatie, het planten van bomen, het investeren in bosherstel en andere duurzame energieprojecten. Hiermee wil Noble Tree iets terug doen voor de lokale bevolking en gebieden waar zij hun koffiebonen vandaan halen. Daarnaast heeft Noble Tree ook nog eens een Rainforest Alliance certificaat. Dit wil zeggen dat duurzaamheid van de arbeidsomstandigheden en natuurbehoud voor de producten uit gebieden waar het regenwoud groeit wordt gewaarborgd.

De Roast

Met deze visie in het achterhoofd heeft Noble Tree verschillende melanges uitgebracht. Koffie kent vele smaken en specifieke kenmerken die nauw samenhangen met waar de bonen vandaan komen. Noble Tree heeft daarom verschillende bonen vermengd tot de juiste blend. Dit heeft geleid tot een collectie bestaande uit 3 verschillende blends.