Siemens Bosch 2 in1 Ontkalkingstabletten

Siemens Bosch 2 in1 Ontkalkingstabletten

Vanaf 8,25
9,95 (incl. BTW)

Dinsdag bezorgd

Aantal Prijs per stuk
1 - 2 9,95
3 - 4 9,25
5 - 9 8,95
10 + 8,25
  1. 3 tabletten per verpakking
  2. Langere levensduur van de machine
  3. Behoudt de garantie van uw machine

Siemens Bosch 2in1 Ontkalkingstabletten

De Siemens Bosch 2-1 kit bestaat uit drie ontkalkingstabletten van 36 gram en zijn goed voor 3 keer ontkalken van je Siemens EQ of Bosch Vero koffiemachine. 

Kalk is misschien niet slecht voor de gezondheid maar het verkort helaas wel de levensduur van je espressomachine. Daarom wordt aangeraden om je machine te ontkalken wanneer deze hierom vraagt. Je kunt hiervoor de Siemens Bosch 2in1 ontkalkingstabletten gebruiken. Wanneer water verwarmt wordt in je koffiemachine ontstaat er kalk. Dit proces komt voornamelijk voor in hard water waar veel magnesium- en calciumionen inzitten. Hierbij ontstaat er een kalkafzetting die terecht kan komen in je koffie, de boiler en de leidingen van je koffiemachine. 

De Siemens EQ en de Bosch Vero koffiemachines geven een melding weer op het display wanneer de machine ontkalkt dient te worden. De ontkalkingstabletten zullen de kalkafzetting op betrouwbare en veilige wijze verwijderen tevens hebben de tabletten een beschermende functie die corrosie voorkomt. 

Gebruiksaanwijzing voor machines met ontkalkingsprogramma
Je lost een Siemens Bosch 2in1 ontkalkingstablet in ongeveer 5 minuten op in 0,5 liter lauw water. Dit giet je in het waterreservoir en vul je met schoon water bij tot aan de markering van het reservoir. Vervolgens kan je de gebruiksaanwijzing van je Siemens EQ of Bosch Vero koffiemachine aanhouden om het gehele ontkalkingsproces te doorlopen. 

Gebruiksaanwijzing voor machines zonder ontkalkingsprogramma
Wanneer je ziet dat er verkalking plaatsvindt in je machine dan los je een Siemens Bosch 2in1 ontkalkingstablet op in ongeveer 0,5 liter lauw water. Deze oplossing giet je in het waterreservoir van je koffiemachine of waterkoker. Vervolgens zet je de machine aan en laat je de ontkalkingsoplossing goed door lopen. Het is hierbij belangrijk dat er niet te veel schuim ontstaat tijdens het proces. Dit betekent dat je het water niet moet laten koken. Wanneer je de oplossing goed door de machine hebt laten lopen, dien je deze drie keer grondig door te spoelen met schoon water. 

Belangrijk
De meeste machines vallen bij een defect of storing niet onder de garantie wanneer de machine niet regelmatig ontkalkt is. Om deze reden is het extra belangrijk om de machine te ontkalken wanneer deze hierom vraagt of wanneer je ziet dat er verkalking plaatsvindt. De ontkalkingstabletten hebben overigens geen reinigend effect. Om je machine te reinigen kan je gebruik maken van de hiervoor bestemde reinigingstabletten.

Overige informatie

Merk: Bosch
Inhoud: 3 tabletten
Artikelnummer: 3075
EAN: 4242005131006