Koffietrends 2020

Wie staat er niet mee op? Een heerlijk kopje koffie in de morgen…

Koffie is al een zeer lange tijd belangrijk in ons leven, alleen zien we in 2020 dat de kwaliteit nog belangrijker gaat worden. Maar daar later meer over...

Wat zijn de koffietrends voor 2020?

- Plantaardige melk
- Koffie Cocktails
- Specialty Coffee
- Koffie op kantoor
- Uniek en gepersonaliseerd


Plantaardige melk
In 2019 zette plantaardige melk voor het eerst voorzichtig voet aan de grond. Nog niet heel veel horecazaken hadden dit standaard in het assortiment. Gaande weg werd dit steeds meer en eind 2019 was het ook zeer goed verkrijgbaar in de supermarkten.

Oatly Haver barista edition is dan ook een van de meest voorkomende en creëert een zeer goede schuimlaag. Daarnaast doen ook grote bedrijven als Starbucks, Nespresso en Alpro mee aan deze trend.

Of deze trend door gaat in 2020? Wij zeggen absoluut ja! Waar het begin 2019 nog een alternatief was zie je nu dat het steeds meer een standaard aan het worden is. Of het ooit de normale melk gaat vervangen…? Dat moeten we nog maar eens zien.

Koffie Cocktails
Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest, de koffie cocktails. Wie kent deze klassiekers niet; Irish Coffee en French Coffee. Daarnaast zullen Espresso Martini en Cold Brew Tequila terrein gaan winnen.

Dus na een heerlijk avondje tafelen kun je in plaats van een standaard kopje koffie ook probleemloos een koffie cocktail bestellen.

Wist je trouwens dat je deze ook makkelijk thuis kunt maken? Wij hebben enkele koffierecepten voor je op een rijtje gezet.

Specialty Coffee
Een koffie met de hoogste waardering, oftewel koffie van zeer hoge kwaliteit.
Wil je een Specialty Coffee label, dan is elke schakel in de koffieketen even belangrijk. Door dit zo transparant mogelijk te maken kun je zien hoe de koffie verbouwd is, of er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en soms welke prijs de koffieboer betaald heeft gekregen.

De koffiebonen die in een zak terecht komen met de naam Specialty koffie zijn dan ook met de hand geplukt en zorgvuldig gedroogd. Daarna worden de koffiebonen gecontroleerd en alleen koffie met een score van 80 of hoger komt in aanmerking voor Specialty koffie.

Zie tabel:


Koffie op kantoor
We brengen misschien wel de meeste tijd door op het werk. Niet voor niets dat de koffie daar steeds belangrijker wordt. Waar voorheen een filterkoffie automaat meer dan voldoende was, zie je nu dat we hier geen genoegen meer mee nemen. We zijn bereid om wat langer te wachten op een echt goede kop koffie, daarnaast heb je minder kopjes koffie nodig wanneer je kwaliteit drinkt.

Ook is het voor je organisatie een visitekaartje wanneer je klanten over de vloer krijgt. Een heerlijke kop koffie blijft immers langer hangen.


Uniek en gepersonaliseerd
Waar de koffiemachine vroeger ergens in het hoekje van de keuken of horeca gelegenheid gestopt werd, mag deze anno 2020 duidelijk zichtbaar zijn. Het is dan ook echt een pronkstuk geworden. Je wilt graag laten zien dat je een goede kop koffie schenkt met de daarbij behorende variaties.

Nu zijn de standaard koffie en espressomachines niet altijd de mooiste, ook daar hebben wij een oplossing voor. Onze Vibiemme espressomachines kun je geheel personaliseren door deze te wrappen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Naast de machines kun je bij ons ook je eigen gepersonaliseerde koffie krijgen. Kies je eigen koffienaam en wij zorgen ervoor dat je deze de volgende dag met een heerlijke melange in huis hebt.