De lekkerste koffie voor elk seizoen

Voor ons maakt het eigenlijk niet uit welk seizoen het is. We hebben altijd zin in koffie. Echter zal je in de winter meer de warmte van een kopje koffie opzoeken en in de zomer zal je eerder naar ijskoffie grijpen. Maar welke soort koffie is het lekkerst bij welk seizoen? Dat ontdek je in deze blog. 

Lente 

Licht, verfrissend, fruitig en bloemig: dit zijn elementen die passen bij de lente. Colombiaanse koffie is dankzij zijn vaak evenwichtige smaak met milde zuurgraad en tonen van fruit, noten en chocolade de perfecte uitkomst voor de lente. Denk bijvoorbeeld aan de Illy koffiebonen Arabica Selection Colombia die een rijke en zachte smaak hebben met lichte tonen van fruit en chocolade. Ook de Mocca d’Or Ethiopia Sidamo koffiebonen met hun volle smaak en fruitige, bloemige en zoete tonen is een mooie koffie om van te genieten in de lente. De Illy koffiebonen Arabica Selection Ethiopia uit de legendarische Yirgacheffe omgeving zijn zoet en subtiel met tonen van bloemen. De koffie heeft zoete ondertonen van jasmijn en citrus en is vergezeld met een zacht bittere smaak. Genoeg keuze dus voor een lekker kopje koffie in dit bloemige, vrolijke seizoen!  

Zomer 

Zon, vakanties en lekker luieren op het strand: de zomer is perfect voor ijskoffies! Wanneer de temperatuur stijgt, koel jij af met een lekkere ijskoffie in je hand.   

Ga bijvoorbeeld voor een simpele en lekkere ijskoffie met dit recepteen home made ice cappuccinohome made Vietnamese ijskoffie (met gecondenseerde melk) of een blended ijskoffie met Tia Maria.  

Voor de zomer zijn lichte en fruitige koffiebonen een goede keuze. Probeer bijvoorbeeld de LOT61 Koffiebonen Nosegrind gemaakt van 100% Arabica koffiebonen met smaken van aardbei en tropisch fruit.  Of ga voor de soepele, typisch Italiaanse melange Caffe Con Amore Delicato Koffiebonen: mild gebrand en met tonen van zoet fruit en mokka. Ook de illy koffiebonen Arabica Selection Costa Rica zijn zeer geschikt voor in de zomer. Deze medium roast met zoete, fruitige smaken en tonen van honing, karamel, chocolade en vanille is superlekker om van te genieten met de zon op je bol!  

Herfst 

Vallende bladeren, dalende temperaturen en een drang naar warmte en gezelligheid binnenshuis: de herfst! Een warm kopje koffie, dirty chai latte of natuurlijk Pumpkin Spice Latte leent zich perfect voor het koudere en regenachtige weer. Ook is het lekker om een koffiesiroop met bijvoorbeeld karamelhazelnoot of zelfs amaretto toe te voegen aan je cappuccino of latte voor een extra touch.  

Lekkere koffiesoorten die passen bij de herfst zijn vaak rijk, kruidig en vol van smaak. Denk bijvoorbeeld aan de Vascobelo Koffiebonen L’Empereur. Deze krachtige 100% Arabica melange heeft een stevige smaak met tonen van pure chocolade en noten en een lichtzoete afdronk. Voor een heerlijke lungo zijn de Capra Nera Koffiebonen Originale Lungo perfect. Deze koffiebonen zijn langzaam donker gebrand en hebben hierdoor een romige butterscotch (toffee) smaak. Altijd goed is de Geels Espresso Milano – deze typisch Italiaanse koffie is krachtig van smaak, donker gebrand en heeft tonen van cacao en laurier. Het is een melange van 7 originele koffiebonen, waarvan elke afzonderlijk is gebrand voor het beste resultaat. Door het slow roast proces blijft de kwaliteit perfect en is de koffie toch donker gebrand.  

Tot slot zijn de LOT61 Koffiebonen Zimzala te bereiden als fluweelzachte koffie met stevige body, een vleugje hazelnoot en zachte tonen van abrikoos. Een perfecte allrounder om de hele dag te drinken! 

Winter 

In de winter verlangen we naar rijke, verwarmende en kruidige smaken. De LOT61 Koffiebonen Bombora zijn met hun krachtige body en smaaktonen van pure chocolade en zoete kersen bijvoorbeeld zeer geschikt voor een stevige espresso of een fluweelzachte cappuccino.  

Ook is het leuk om de verschillende soorten Specialty coffee in de gaten te houden om cadeau te geven met de feestdagen! Denk bijvoorbeeld aan de door velen beschouwd als lekkerste koffie ter wereld; de Kopi Luwak koffiebonen. Het unieke productieproces maakt deze koffie zo exclusief en bijzonder. De koffie is minder bitter en door de medium-light roast heeft de koffie zoete en zachte smaken van siroop en cognac met smaaktonen van verse vijg, witte druif en citroengras. Lees hier alles over deze bijzondere koffiesoort.  

Ook erg lekker om cadeau te doen of om zelf van te genieten is de bestseller van Giraffe; de Giraffe Coffee Koffiebonen Original Blend. Deze bestaat uit hoogwaardige 100% Arabica koffiebonen en heeft smaaktonen van chocolade en bergamot. In deze blend komen de volle, zoete Braziliaanse hints met ‘dikke’ karamelsmaak samen met de frisse, fruitige accenten van de Yirgacheffe koffiebonen uit Ethiopië.  

Kortom, genoeg koffie om elk seizoen van te genieten!