LOT61

De koffie van LOT61 wordt dagelijks kleinschalig en vers met de hand gebrand. Doordat de koffie vers wordt gebrand, komen de unieke smaken van de koffiebonen volledig tot uiting. Deze authentieke micro koffiebranderij, in het hartje van Amsterdam, heeft maar één doel: jou voorzien van de beste koffie.

Soorten LOT61 koffiebonen

LOT61 kent een unieke passie in smaak. We zetten de lekkerste variaties op een rijtje.

Nosegrind
Deze koffiesoort is echt voor de ontdekkingsreizigers en avonturiers. Deze koffiebonen bevatten smaaktonen van zoete aardbeien en tropisch fruit. En wanneer je er melk in toevoegt, proef je de smaken van aardbeien-chocolademelk. Lekker zoet!

Zimzala
Een echte stoere koffie voor een vleugje pit in jouw espresso. De biologisch Arabica koffiebonen komen uit Peru en Brazilië. Zimzala geeft de koffie een stevige body met tonen van hazelnoot en abrikoos. Met een vleugje melk erin krijg je een milde en zoete esdoorn-karamelafwerking.

Bombora
Een werkelijke ochtendhit! Door de afkomst uit de vulkanische gronden van Guatemala krijgt de koffie een krachtige body met smaaknuances van pure chocolade en zoete kersen. Heerlijke smaak voor jouw espresso en als je er wat melk in toevoegt, krijg je een zoete chocolade siroopachtige espressosmaak.

Zoetwater Decaf
De rauwe en ongebrande koffiebonen worden in heet water geweekt om de cafeïnemoleculen op te lossen en te scheiden. Dit mengsel wordt gefilterd om zo de cafeïne te scheiden. Natuurlijke suikers en andere componenten voor de smaak worden achteraf toegevoegd. Deze koffie bevat tonen van een zachte chocolade- en zoete bessensmaak. Heerlijk voor de koffiedrinkers zonder cafeïne!

Single Origin
De Single Origins van LOT61 bestaat uit zes verschillende koffiesoorten:

Ethiopia Layyoo – speciaal voor de liefhebbers van frisse, fruitige koffie. Je zult frisse smaaktonen van bosbessen, mango en appel proeven.

Guatemala La Esperanza – heeft een sterke beleving van pure chocolade en smaaknuances van frambozen. Ideaal voor jouw espresso of sterke cappuccino.

Uganda Kuku Bududa – voor de genieters van een mooie espresso of een heerlijke cappuccino. Deze koffiebonen hebben smaken die doen denken aan rode bessen en chocolade.

Peru El Palto - Deze favoriete koffie van LOT61 is door de gemiddelde zuurgraad en milde appel- en chocoladesmaak uitstekend om de hele dag door te drinken.

Kenya Faith – houd je van fruitige koffie? Dan is deze koffiesoort perfect voor jou. Deze koffie bevat een fluweelzachte en frisse smaak van citrus, bessen bloemen.

Colombia Eider Munoz – deze koffie bestaat uit de bijzondere smaken van mango, perzik en citrusvruchten. Zo geniet jij van een tropische smaakexplosie in jouw espresso.

De reis van LOT61 naar duurzaamheid

LOT61 wil een circulair koffiemerk worden en ervoor zorgen dat zij natuurlijke hulpbronnen en materialen gebruiken. Dit wordt op zo een manier uitgevoerd dat toekomstige generaties in hun eigen behoeften kunnen voorzien. Zij willen een positieve impact achterlaten voor de toekomst en daar zijn zij al hard mee bezig. LOT61 wil onder meer gebruik maken van herbruikbare of eenvoudig recyclebare producten. Dit kun je terugzien in de verpakkingen die worden gebruikt voor de koffiebonen. Verder willen zij hun ecologische voetafdruk verkleinen en een heroverweging maken van onder andere de vervoerswijze en stroomvoorzieningen.

Bekijk de variaties

LOT61 Koffiebonen Nosegrind 250 gram

LOT61 Koffiebonen Nosegrind 250 gram

Adviesprijs 10,00 10,00
LOT61 Koffiebonen Zimzala 250 gram

LOT61 Koffiebonen Zimzala 250 gram

Adviesprijs 8,00 8,00
LOT61 Koffiebonen Bombora 250 gram

LOT61 Koffiebonen Bombora 250 gram

Adviesprijs 8,00 8,00
LOT61 Koffiebonen Decaf 250 gram

LOT61 Koffiebonen Decaf 250 gram

Adviesprijs 11,00 11,00
LOT61 Koffiebonen Colombia Eider Munoz 250 gram

LOT61 Koffiebonen Colombia Eider Munoz 250 gram

Adviesprijs 11,00 11,00
LOT61 Koffiebonen Guatemala La Esperanza 250 gram

LOT61 Koffiebonen Guatemala La Esperanza 250 gram

Adviesprijs 11,00 11,00
LOT61 Koffiebonen Peru El Palto 250 gram

LOT61 Koffiebonen Peru El Palto 250 gram

Adviesprijs 11,00 11,00
LOT61 Koffiebonen Proefpakket 750 gram

LOT61 Koffiebonen Proefpakket 750 gram

Adviesprijs 26,00 24,50