Koffie facts

Koffiebonen online kopen

Koffiebonen zijn er natuurlijk in diverse soorten, maten, melanges en origines. Iedereen heeft een eigen, unieke smaak. De één houdt van espresso en de ander meer van koffie met melk of cappuccino. Voor alle koffieliefhebbers is er gelukkig wat wils. Van verse espressobonen voor de volautomaten tot gemalen koffiebonen voor de pistonmachines of espresso-potjes.

Koffie heeft al een lange geschiedenis;

Koffie werd voor het eerst ontdekt in de Ethiopische provincie "Kaffa" in Oost-Afrika. Het viel de Ethiopische geitenhoeder, Kaldi, op dat de geiten na het eten van de bessen veel actiever en opgewonden waren. De geitenhoeder plukte zelf enkele bessen, kookte het en dronk dit, waarna hij merkte scherper te zijn en helderder van geest. Na verloop van tijd werd dit opgemerkt door Arabische handelaars die de koffieteelt in gang hebben gezet. In eerste instantie gold er een uitvoerverbod voor de koffie, maar al snel werd dat onhoudbaar door de populariteit in andere islamitische landen.

Pas veel later, eind 17e eeuw ontdekten Nederlandse V.O.C.- vaarders de koffie en smokkelden ze koffie mee naar onder andere Java, Sri Lanka en Zuid-Amerika. De Nederlanders waren de eerste die koffie op grote schaal naar Europa brachten. Daardoor werd Amsterdam een belangrijk internationaal koffie-handelscentrum.

Koffie is inmiddels een algemeen gebruiksgoed. Ruim 63% van de Nederlanders drinkt koffie. Hiervan is het gemiddelde gebruik ruim 140 liter (!!!) per jaar. Wat neer komt op zo'n drie kopjes koffie per dag. Koffie is tegenwoordig ook veel meer een lifestyle geworden voor mensen. Een kopje koffie hoort erbij, maar kan op diverse manieren worden gezet, gedronken en gepresenteerd.

Earth Coffee
Een van de belangrijkste trends van dit moment is het eerlijk, natuurlijk en verantwoord koffie drinken. Een mooie (en lekkere) manier om verantwoord koffie te drinken is bijvoorbeeld met Earth Coffee. Door koffie te zetten met de koffiebonen van Earth Coffee doe je direct iets goeds voor de koffie producerende landen. Zo is de slogan niet voor niets "You never drink alone." Met Earth Coffee koffiebonen steun je kinderen van Sri Lanka tot Ethiopië en van Georgië tot Kameroen.