Koffiebonen kopen

Welke koffiebonen verkoopt Bobplaza?

De koffiebonen die wij verkopen: Arabica en Robusta. Deze twee verschillende koffiebonen zitten vaak in een melange welke je kunt vinden bij de productspecificaties van de verschillende koffiemerken.

Het verschil tussen de twee koffiebonen kunnen we wel even snel uitleggen. De Arabicaboon bevat minder cafeïne en is vaak milder van smaak. De Robustaboon daarentegen heeft een pittigere smaak en bevat meer cafeïne. De ene koffieboon is niet beter dan de ander. Dit is namelijk allemaal smaak afhankelijk.

Wij adviseren je graag over welke koffiebonen en melange het beste bij jou past. Neem contact op met onze klantenservice en laat je adviseren door een specialist. 

Van Bes tot Boon

De bekendste koffielanden zijn Colombia en Brazilie. Er zijn natuurlijk meerdere landen waar koffiebonen geteeld worden, dit kan zolang de landen maar rond de evenaar liggen. Zo zijn Vietnam en indonesie ook grote spelers in de koffiemarkt. De koffiebes bevat twee bonen, maar voordat deze aan de struik hang gaat er een flinke periode aan vooraf. Zo'n drie tot vijf jaar heeft de plant nodig voordat deze begint te bloeien en dat er bessen aan komen te hangen. Vervolgens worden deze geplukt en ontdaan van de buitenste schil en het vruchtenvlees. Van de vijf kilo bessen blijft uiteindelijk maar twee kilo (groene) koffiebonen over om gebrand te worden!

Lekkerste koffiebonen

Je kunt nog zo’n goede koffiemachine hebben maar zonder goede koffiebonen zal je nooit dat heerlijke kopje koffie krijgen.

Wie staat er ’s ochtends niet op met een kopje koffie? Naast dat dit een standaard ritueel is geworden voor de meeste van ons, is koffie drinken tegenwoordig ook een ultiem geniet moment geworden. Niet zo gek, want met de vele koffiesoorten die er op dit moment te verkrijgen zijn zit er altijd wel iets speciaals tussen.

Koffiewinkels en Barista Café’s schieten als paddenstoelen uit de grond en willen van jouw koffiemoment een ultieme beleving maken. Maar ook thuis wil je kunnen genieten van dat bijzondere kopje koffie. Daarom hebben steeds meer mensen steeds betere koffie en espressomachines in de keuken staan. Veelal met vers gemalen bonen, want dit blijft toch het lekkerst, of  de cup en padmachines waar de bonen al gemalen zijn en luchtdicht verpakt worden.

Wij beschikken over een zeer divers assortiment met de lekkerste koffiebonen, capsules en gemalen koffie. Ben je niet zeker welke koffie het beste bij je past? Kom langs in onze showroom! Hier hebben wij diverse demo koffiemachines staan en kun je de verschillende koffie soorten proeven.

Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen

De koffieboon komt van de koffieplant. Voordat deze gedronken kan worden gaat er een proces aan vooraf. De groene koffieboon wordt gebrand in een koffiebranderij en dan krijgt deze die mooie bruine kleur. Hoe langer de koffieboon gebrand wordt, des ter donkerder deze wordt. De kleur geeft ook aan hoe krachtig de smaak is… Hoe donkerder, hoe krachtiger de smaak!